Tırnak Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
20 Haziran 2024

Tırnak Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ellerimiz, en fazla dikkat çeken ve göze çarpan organlarımızdan biridir. Ellerin, tüm işlerimizi yapmamızda bize kolaylık sağladığı gibi, güzellik ve zarafetin de bir simgesi olduğu bilinmektedir. Özellikle kadınlar, tırnaklarının bakımlı olduğunda kendilerini daha iyi hissederler. Ancak tırnaklar bakımsız olduğunda, insanlar ellerini nereye saklayacaklarını bilemezler ve bu durum oldukça dikkat çekici olabilir. Günlük yaşantımızda en çok kirlenen, zarara maruz kalan ve yıpranan organlarımız ellerimiz ve el tırnaklarımızdır. Evde sürekli olarak ev işi yapan kadınlarda, elleri yıpratan çalışma şartlarında, kişilerin ciltlerinden kaynaklı ve mevsimsel değişikliklerden dolayı oluşan yıpranmalar gibi nedenler, ellerin kurumasına, tırnakların zarar görmesine ve tırnakların nemlilik hassasiyetini yitirmesi ile tırnakların kırılmasına neden olabilir. Bu tür problemlerle karşılaşmamak için tırnak bakımı yapmak, kişilerin yapması gereken bir uygulamadır. Kısacası, tırnak bakımı kişisel bakımın en önemli türlerinden biridir.

Tırnak Yağı Nedir?

Tırnak yağı, günlük olarak tırnaklara uygulandığında tırnaklara yumuşaklık sağlar, tırnakları güzelleştirir ve tırnaklara yapılan manikürün etkisini artırarak koruma sağlar. Kadınlar sık sık tırnaklarının güzel görünmesi için bakım boyaları olarak ojeler kullanırlar ve kullanılan bu ojeler birçok kimyasal madde içerdiğinden dolayı tırnaklarda tahribat yapar. Ancak bu bilinmesine rağmen kullanımına hala devam edilmektedir. Tırnak yağları, ojelerin oluşturduğu tahribatı ve tırnak etlerine verdiği zararları gidermek için kullanılabilir. Bu yağlar, tırnaklarda yumuşaklık sağlar, tırnak etlerini besler, tırnakların uzamasını sağlar ve tırnakların yumuşaklık kazanması ile tırnak kırılmalarını engeller. Yapılan manikürün korunmasını sağlayarak ömrünü uzatır.

Tırnak Yağı Nasıl Uygulanır?

Tırnaklara tırnak yağı kullanarak bakım yapmak için öncelikle tırnaklardan ojelerin silinerek çıkarılması gerekmektedir. Tırnaklardaki ojeler, aseton yardımı ile bir pamuğa bir miktar alınarak tırnağa uygulanır. Ojelerin tamamen çıkması için asetonlu pamuğu tırnağa bastırmak gereklidir. Ojeleri çıkardıktan sonra tırnak yağı, tırnaklara ve tırnağın çevresindeki etlere bir fırça yardımı ile uygulanmalıdır. Tırnaklara uygulanan tırnak yağının bir süre bekletilerek tırnak ve tırnak etlerinin iyice emilmesi sağlanmalıdır. Beş on dakika kuruma sağlanarak emilim gerçekleşecektir. Kuruyan tırnak yağı sayesinde tırnaklar beslenecek ve uzama sağlanacaktır. Tırnak yağının içinde bulunan E vitamini, jojoba yağı, badem yağı, limon özü, ginseng maddesi ve nilüfer özü sayesinde tırnaklara bakım yapılarak tırnakların ve tırnak etlerinin daha sağlıklı olması sağlanacaktır. Günlük olarak uygulanması daha fazla fayda sağlayacak ve tırnakların daha çabuk onarılmasına yol açacaktır. Birkaç ay sıkça uygulandıktan sonra bu aralığı yavaş yavaş uzatabilirsiniz, çünkü tırnaklar bu yağ sayesinde beslenerek kuvvetlenecek ve sağlamlaşacaktır.

Tırnak Yağının Faydaları

Tırnak yağı, tırnak eti yumuşatmada kullanılan muhteşem bir kozmetik üründür. Kırılan tırnaklara çok iyi gelir, oje gibi ağır bir koku oluşturmaz ve kokusu daha güzeldir. Kokusundan dolayı yan etki göstermez. Tırnak yağının kullanımı oldukça kolaydır. Yukarıda belirtilen hususlara göre uygularsanız tırnaklarınızda koruma sağlarsınız. Eğer siz de tırnaklarınızda kırılma gibi problemlerle karşılaşıyorsanız kesinlikle kullanmanızı tavsiye ederim. Bu ürünün alınmasında doğal olanına dikkat etmeniz gerekmekte olup, içeriğinde kimyasal maddelerin barındırılmaması önemsenmelidir. Aksi takdirde kullanımında herhangi bir besleyici etki sağlamayacaktır. Bu ürünün orijinal olanı, içinde bulunan bitkisel yağlar sayesinde tırnaklarınıza daha fazla besleyici fayda sağlamaktadır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Bitki Yağları Nasıl Yapılır?

Bitki Yağları Nasıl Yapılır?

Güncel

Ozon Yağı Ne İşe Yarar?

Ozon Yağı Ne İşe Yarar?

Güncel

Vücut Yağ Oranı Kaç Olmalı?

Vücut Yağ Oranı Kaç Olmalı?