Badem Yağı Sakal

Badem Yağı Sakal, Badem yağı doğal olarak üretimi sağlanmakta olup sağlık açısından bir çok faydası olan bir yağdır. Bu yağ içeriğinde bulunmakta olan A ve K vitaminleri sayesinde oldukça faydalıdır ve cilt sağlığımız korumaktadır. Badem yağı iki tür olarak elde edilmekte olup bu yağlar acı badem yapı ve tatlı badem yağı olarak bilinir. Genel olarak tercih edilmekte olan badem yağı ise tatlı badem yağı olmaktadır. Tatlı badem yağı cilt sağlığı için bazı cilt kremleri yapımında ve genel olarak kozmetik ürünlerinin yapımında kullanılmaktadır. Ayrıca badem yağının içerisinde yüksek miktarda protein kaynağı, kalsiyum, potasyum, magnezyum. manganez, çinko bulunmakta olup sağlığa faydası bir hayli çoktur. Badem yağı doğal olarak kullanımında yara iyileştirici, enfeksiyon giderici, kan basıncını arttırıcı, yanıkları iyileştirici ve cildi yumuşatıcı etkilere sahiptir. 

Badem yağı sakal bakımında oldukça etkili bir yağdır. Sakal bakımında erkeklerin tercihi olarak ilk sırada yerini alır. İş hayatından dolayı sakal bırakmak zor olsa da genel olarak düşünüldüğünde serbest olarak çalışanların bırakmış olduğu sakalların bakımında kullanılabilmektedir. Badem yağı sakalların daha canlı görülmesini sağlar, sakalların daha gür çıkmasını sağlar bunların yanı sıra erkeklerde sakal çıkmayan bölgelere uygulanması ile sakal köklerini besleyerek yeniden o bölgede sakal oluşumunu etkiler. Bu nedenle sakal bakımı yanında bıyık bakımı içinde önemli olmaktadır. 

Sakal bakımı için badem yağı kullanımı: Doğal olarak üretilmekte olan badem yağının bulunması ile alınan badem yağı kullanımına şüphe duymadan başlanabilir. Avuç içerisine alınan bir miktar badem yağı sakal bölgesine sürülerek iyice yedirilir. Bu işlem sakal bölgesine uygulandıktan sonraki üç saat buyunca sakal bölgesine su değdirilmez sakalların iyice yağı emmesi için beklenir. Bu yöntem en basit uygulama yöntemi olmaktadır. Bunun yanı sıra badem yağı sakal bakımı için başka maddelerle karıştırılarak uygulanabilir. Örnek verecek olursak eğer bir miktar badem yağının içerisine 1-2 diş sarımsak ezilerek eklenir ve bu karışım bir ay süreyle bekletilir ve bu süre sonunda sarımsak özlü badem yağı elde edilmiş olur. Hazırlanmış olan badem yağlı sarımsak karışımlı yağ sakal bakımı için oldukça faydalıdır. Hazırlanmış olan karışımın sarımsaktan dolayı oluşan kokusundan dolayı sizleri rahatsız edebilir fakat oluşan kokuyu engellemek için karışımın içerisine bir kaç damla lavanta damlatarak hem koku giderilir hem de karışım biraz daha güçlendirilir. Bu karışıma kokunun giderilmesi için lavantanın yanı sıra Hint yağı da kullanılabilir. Badem yağı ile Hint yağı beraber karıştırılarak elde edilen karışım ile hem sakal bakımı yapılır hemde sakal kökleri iyice kuvvetlenir. 

Sakallarımız bazen normalden daha fazla dökülebilir. Sakallarda oluşmakta olan bu dökülmeleri önlemek için badem yağı ile doğal tedaviye başvurulabilir ve bu yağın faydası oldukça kuvvetlidir. Bir erkek çıkmayan sakallarını çıkarmak için aşırı derecede uğraş vermektedir. Eğer sizlerde de bu sakal problemi var ise bazı karışımlar ile elde edilecek doğal karışımları kullanmanızda fayda olacaktır. Bu karışımlar ise, bir tatlı kaşığı badem yağı ve bir tatlı kaşığı Hint yağı beraber karıştırılarak bu karışımın içerisine de 1-2 diş sarımsak da ekleyip bir süre bekletirsek elde edilen doğal bir karışım oluşacaktır. Bekletilen karışıma hazır olduğunda ise bir miktar da çörek otu eklenerek daha da kuvvetlendirilir ve her akşam yatmadan önce sakallara uygulanarak iyice sakal bölgesine yedirilir bir müddet sonra sakal oluşumları gerçekleşecektir.

Badem yağı sakal bakımında oldukça önemli bir yere sahiptir ve yukarıda belirtilmekte olan karışımın yanında farklı olarak hazırlanmakta olan karışımlar da vardır. Sakalınızın az çıkan yerlerinde sakalların gür çıkmasını sağlamak için ve hızlı sakal çıkartmak, sakal bakımı için aşağıda belirtilecek olan karışım önerilmektedir. 
  • 35 miligram saf badem yağı 
  • 35 miligram saf Hint yağı
  • 35 miligram saf biberiye yağı
  • 15 miligram avokado yağı 
Yukarıda belirtilmekte olan ve doğal olarak bulunan saf badem yağı, saf Hint yağı, saf biberiye yağı ve avokado yağı bir kap içerisine alınarak karıştırılır. Her gece sakal bölgelerine güzelce uygulanır ve iyice sakallara yedirilir. Sabah kalkınca da sakal bölgesi yıkanır. Uygulanmakta olan bu karışım 5-6 ay sonra etkisini gösterecek olup sakalınızın sağlığına kavuşmasını sağlayacaktır. 
Badem yağının tıraştan sonra kullanılması da önerilmektedir ve tıraştan sonra kullanılan badem yağı sakalların sağlığı açısından da önemli bir yer tutmaktadır. 

Badem Yağı Sakal Yorumları

şifre  Kırmızı sayıyı girin

4 Yorum Yapılmış "Badem Yağı Sakal"
Aktardan Aldığınız Çeşitli Yağlarla Karıştırarak Çok Daha İyi Yağ Elde Edebilirsiniz. Piyasada Sakal Baba Gibi Hazır Uygun Oranlarda Karıştırılmışları Da Mevcut. Ancak Nereden Alırsanız Alın Kaliteli Olmasına Özen Gösterin. Yüzünüze Gözünüze Kalitesiz Mal Sürmeyin.
Birkan Hastürk . 2017-06-28 / 4,5
Acı Badem Yağı Ve Hint Yağı İle Bu Sonuca Ulaşırmıyım?
Kenan . 2017-05-24 / 4,5
Mithat, Herhalde Tatlı Badem. Çünkü İki Tiri Vardır Diyerek, Sonra Tatlı Olanını İnceledi.
Maksat . 2017-05-05 / 4,5
Hocam Merhaba Sakal Çıkmayan Bölelerde Çıkaran Acı Olan Mı Tatlı Olan Mı
Mithat . 2016-04-12 / 4,5
Kabak Çekirdeği Yağı
Kabak çekirdeği yağı, içerisinde bol miktarda selenyum ve çinko bulunan kabak çekirdeği yağı, badem yağı ile hemen hemen aynı işlevi görmektedir. Özellikle iltihap önleyici özelliğinin yanında, antioksidan bakımından da zengin...
Göğüs Yağları
Göğüs Yağları, Göğüslere oluşan yağlar genellikle erkekleri ilgilendiren ve erkeklerde daha çok sorun haline gelen bir konudur. Bayanlarda bu sorun yağların belirgin hale gelmemesinden dolayı biraz daha az sorun olarak kabul edilm...
Ayı Yağı
Ayı Yağı, günümüzde kullanım alanı pek bulunmamaktadır. Bu yağın kullanımı genellikle eski zamanlarda çok yoğundur. İnsanlar bu yağı genellikle deri yoluyla kullanırdı. Fakat yinede ağız yoluyla tüketenlerde vardır. Dinimiz yönünd...
Keratin Yağı
Keratin Yağı, Keratin aslında vücudumuzda bazı yerlerimizde bulunan bir proteinin adıdır. Keratin yağı en çok saçlarda olmak üzere tırnaklar ve dişlerde kullanılmaktadır. Keratin yağını herhangi bir sarraftan kolaylıkla ve oldukça...
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Kurumuş yağ lekesi nasıl çıkar, Günümüzde kadınların en şikayetçi oldukları çıkmayan kurumuş yağ lekeleridir. Sırf bu yüzden çocukların dışarıda oynamaları yasak hale gelmiştir. Fakat TV de verdikleri reklamlarda genelde belli mar...
Yılan Yağı Zararları
Yılan Yağı Zararları, Yılan yağı kişisel bakımda kullanılmakta olan ve cilt sağlığı açısından oldukça faydalı olan bir yağ türüdür. Bu yağ Güney Asya da bir yılan türünden elde edilmektedir. Özellikle kişilerin saç bakımı için kul...
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Acı elma yağı bebeklerde nasıl kullanılır, Biz anne babalar, bebeğimiz olacağını öğrendiğimiz zaman çok heyecanlanırız, dünyalar bizim olur. Her şeyimizi  ona göre düzenlemeye başlarız, hayatımızı değiştiririz onun gelme heyecanıy...
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kandaki yağ oranı nasıl düşürülür, kanadaki yağ oranı, her insanın kanında bulunan ve hücre zarları ile bazı hormonların yapımında kullanılan bir maddedir. Kandaki yağ oranını, vücut kendi ürettiği gibi dışarıdan alınan besinlerle...
Hint Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Hint yağı saça nasıl uygulanır, saç dökülmesinden yakınanlar, saçlarının görünümünden şikayeti olanlar için, Hint yağı yararlı bir yağdır. Yağın kullanımı dökülen saçları geri getirmez. Fakat saçların köklerini güçlendirir, kopara...
Gliserin Yağı
Gliserin Yağı, Gliserin diğer bir deyiş ile gliserol olarak bilinmektedir. Gliserin renksiz ve sıvı halde olan, polar organik bir trihidroksi alkol türüdür. Tadı hafif bir tatlılığa sahip olan ve zehirleyici etkisi olmayan bir sıv...
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Mavi Anemon Çiçeği Yağı, Mavi anemon çiçeği dünyada özellikle kuzey yarım kürede yetişme göstermektedir. İskoçya başta olmak üzere; Japonya da, Brezilya da gibi sıcaklığı düşük olan bölgelerde sıkça rastlanmaktadır. Bu bitki genel...
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Yılan yağı saça nasıl uygulanır? Saçlar için oldukça faydalı olan yılan yağının kullanımı da son derece kolaydır. Kullanımına geçmeden önce yılan yağı, saçların ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılayacak niteliktedir. İçe...

Kabak Çekirdeği Yağı

Kabak çekirdeği yağı, içerisinde bol miktarda selenyum ve çinko bulunan kabak çekirdeği yağı, badem yağı ile hemen hemen aynı işlevi görmektedir. Özellikle iltihap önleyici özelliğinin yanında, antioksidan bakımından da zengin bir yağ çe...

Göğüs Yağları

Göğüs Yağları, Göğüslere oluşan yağlar genellikle erkekleri ilgilendiren ve erkeklerde daha çok sorun haline gelen bir konudur. Bayanlarda bu sorun yağların belirgin hale gelmemesinden dolayı biraz daha az sorun olarak kabul edilmektedir....

Ayı Yağı

Ayı Yağı, günümüzde kullanım alanı pek bulunmamaktadır. Bu yağın kullanımı genellikle eski zamanlarda çok yoğundur. İnsanlar bu yağı genellikle deri yoluyla kullanırdı. Fakat yinede ağız yoluyla tüketenlerde vardır. Dinimiz yönünden bu ha...

Keratin Yağı

Keratin Yağı, Keratin aslında vücudumuzda bazı yerlerimizde bulunan bir proteinin adıdır. Keratin yağı en çok saçlarda olmak üzere tırnaklar ve dişlerde kullanılmaktadır. Keratin yağını herhangi bir sarraftan kolaylıkla ve oldukça ...

Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar

Kurumuş yağ lekesi nasıl çıkar, Günümüzde kadınların en şikayetçi oldukları çıkmayan kurumuş yağ lekeleridir. Sırf bu yüzden çocukların dışarıda oynamaları yasak hale gelmiştir. Fakat TV de verdikleri reklamlarda genelde belli markalarla kurum...

Yılan Yağı Zararları

Yılan Yağı Zararları, Yılan yağı kişisel bakımda kullanılmakta olan ve cilt sağlığı açısından oldukça faydalı olan bir yağ türüdür. Bu yağ Güney Asya da bir yılan türünden elde edilmektedir. Özellikle kişilerin saç bakımı için kullanmış oldukl...

Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır

Acı elma yağı bebeklerde nasıl kullanılır, Biz anne babalar, bebeğimiz olacağını öğrendiğimiz zaman çok heyecanlanırız, dünyalar bizim olur. Her şeyimizi  ona göre düzenlemeye başlarız, hayatımızı değiştiririz onun gelme heyecanıyla. Evin düze...

Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür

Kandaki yağ oranı nasıl düşürülür, kanadaki yağ oranı, her insanın kanında bulunan ve hücre zarları ile bazı hormonların yapımında kullanılan bir maddedir. Kandaki yağ oranını, vücut kendi ürettiği gibi dışarıdan alınan besinlerle de yü...

Hint Yağı Saça Nasıl Uygulanır

Hint yağı saça nasıl uygulanır, saç dökülmesinden yakınanlar, saçlarının görünümünden şikayeti olanlar için, Hint yağı yararlı bir yağdır. Yağın kullanımı dökülen saçları geri getirmez. Fakat saçların köklerini güçlendirir, kopara...

Gliserin Yağı

Gliserin Yağı, Gliserin diğer bir deyiş ile gliserol olarak bilinmektedir. Gliserin renksiz ve sıvı halde olan, polar organik bir trihidroksi alkol türüdür. Tadı hafif bir tatlılığa sahip olan ve zehirleyici etkisi o...

Mavi Anemon Çiçeği Yağı

Mavi Anemon Çiçeği Yağı, Mavi anemon çiçeği dünyada özellikle kuzey yarım kürede yetişme göstermektedir. İskoçya başta olmak üzere; Japonya da, Brezilya da gibi sıcaklığı düşük olan bölgelerde sıkça rastlanmaktadır. Bu bitki genellikle ılıman ...

Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır

Yılan yağı saça nasıl uygulanır? Saçlar için oldukça faydalı olan yılan yağının kullanımı da son derece kolaydır. Kullanımına geçmeden önce yılan yağı, saçların ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılayacak niteliktedir. İçerisinde y...

Limon Yağı Nasıl Yapılır

Limon Yağı Nasıl Yapılır, Limon normalde salatalarda kullanılan ekşimsi bir tadı olan bitki çeşididir. Geçmişten beri yaşlılarımızın çaylarına damlattıkları ve daha sonra kabuğunu soyup yediği ve doyumluluk hissi verildiği daha çok bilinmekted...

Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı

Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı, Kişilerde oluşmakta olan sakal çıkmama sorunu kişiler için oldukça can sıkıcı bir durum olmaktadır. Her gün sakal tıraşı olmak zor olan bir durumdur fakat yüzümüzde hiç sakal çıkmaması kişiler açısından daha fazla ...

Alabalık Yağının Faydaları

Alabalık yağının faydaları, Alabalık her balıktan farklı olarak omega 3 olarak çok zengin bir balıktır. Alabalık veya alabalık yağı çocukların ve gelişme çağındaki kişilerin tüketmeleri gereken önemli bir besindir. Ayrıca bütün insanlarda beyi...

Kırmızı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır

Kırmızı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır, Kantaron yağı antiseptik, antibakteriyel, kanama durdurucu, yara ve yanık iyileştirici iltihap önleyicidir. Kantaron otu genelde ılıman iklime sahip bölgelerde yetiştirilmektedir. Kantaron o...

Gres Yağı

Gres Yağı, makine parçalarında ve dişlilerde kullanılmakta olan bir yağ türüdür. Bu yağ eskilerden beri araç motorlarında, yük taşıma araçlarında, traktörlerde, motosikletlerde ve buna benzeyen bir çok alanda kullanımı sağlanmaktadır. Genle...

Aynısefa Yağı

Aynısefa Yağı, Aynısefa bilindiği gibi çiçek familyasına ait bir bitkidir. Büyük bir papatyayı andıran bu bitkinin  cilt sağlığı  açısından önemlidir. Bu bitki ülkemizde de bol şekilde üretilmektedir. Gün geçtikçe dünyadaki insan sayısını...

Kudret Narı Yağı

Kudret Narı Yağı, Kudret narı botanik bir meyve olarak bilinmektedir. Bu meyve bir çok farklı isme sahiptir. Bu isimlerden bazıları ise: Papara, acayip elma, momordica charantina, balsam apple gibi değişik isimleri vardır. Kudret narı kabakgil...

20 50 Motor Yağı

20 50 Motor Yağı, Motor yağlarının üzerinde yazan 0-30, 0-40, 5-40, 10-40, 15-40, 5-50, 10-50, 15-50, 20-50, 10-60 gibi değerler yağın sıcak veya soğuk durumdaki akıcılığını gösterir. bu durum en çokta havanın ısısıyla kaynaklıdır...

 

Kabak Çekirdeği Yağı
Göğüs Yağları
Ayı Yağı
Keratin Yağı
Badem Yağı Sakal
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Yılan Yağı Zararları
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Hint Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Gliserin Yağı
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Limon Yağı Nasıl Yapılır
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Alabalık Yağının Faydaları
Kırmızı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır
Gres Yağı
Aynısefa Yağı
Kudret Narı Yağı
20 50 Motor Yağı
Avakado Yağının Faydaları
Sakal Yağı
Badem Yağı Yüze Nasıl Uygulanır
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Acı Elma Yağı Nasıl Kullanılır
Don Yağı
Gaz Yağı
Acı Biber Yağı
Katran Yağı Faydaları
Popüler İçerik
Limon Yağı Nasıl Yapılır
Limon Yağı Nasıl Yapılır, Limon normalde salatalarda kullanılan ekşimsi bir tadı olan bitki çeşididir. Geçmişten beri yaşlılarımızın çaylarına damlatt...
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı, Kişilerde oluşmakta olan sakal çıkmama sorunu kişiler için oldukça can sıkıcı bir durum olmaktadır. Her gün sakal tıraşı ...
Alabalık Yağının Faydaları
Alabalık yağının faydaları, Alabalık her balıktan farklı olarak omega 3 olarak çok zengin bir balıktır. Alabalık veya alabalık yağı çocukların ve geli...
Kırmızı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır
Kırmızı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır, Kantaron yağı antiseptik, antibakteriyel, kanama durdurucu, yara ve yanık iyileştirici iltihap önleyicidir. Ka...
Gres Yağı
Gres Yağı, makine parçalarında ve dişlilerde kullanılmakta olan bir yağ türüdür. Bu yağ eskilerden beri araç motorlarında, yük taşıma araçlarında, tra...
Aynısefa Yağı
Aynısefa Yağı, Aynısefa bilindiği gibi çiçek familyasına ait bir bitkidir. Büyük bir papatyayı andıran bu bitkinin  cilt sağlığı  açısından önemlidir....
Kudret Narı Yağı
Kudret Narı Yağı, Kudret narı botanik bir meyve olarak bilinmektedir. Bu meyve bir çok farklı isme sahiptir. Bu isimlerden bazıları ise: Papara, acayi...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Kabak Çekirdeği Yağı
Göğüs Yağları
Ayı Yağı
Keratin Yağı
Badem Yağı Sakal
Varis Ve Yüzeyel Mantar İnf. Hangi Yağlar Kullanınır.
Eşim Yanlışlıkla Bebeğimize Üç Damla Elma Yağı Vermiş Sakıncaları Nelerdir?
Gizlilik İlkeleri 
Güvenlik İlkeleri
Yağ Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook 
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram 
Son Forum Konuları
Varis Ve Yüzeyel Mantar İnf. Hangi Yağlar Kullanınır.
Eşim Yanlışlıkla Bebeğimize Üç Damla Elma Yağı Vermiş Sakıncaları Nelerdir?
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri 
Güvenlik İlkeleri
Yağ Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook 
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mayıs - 2018