Kayısı Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kayısı Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kayısı yağı, antioksidan bakımından yüklü olan kayısı yağı, kokusuzdur ve hafif yağ asitlerinden meydana gelmektedir. Oldukça besleyici özelliği olan kayısı yağı her yaş gurubu için idealdir. Kişilerde adeta hem dış güzelliği hem de iç sağlığını yerine getiriyor. Aynı zamanda kayısı yağı esansiyel yağları inceltmek içinde tercih edilebilir. Diğer türlerde bulunan yağ çeşitleri ile kıyaslandığı zaman kayısı yağının faydaları genelde badem yağı ile aynı benzerlikleri gösterebiliyor.

Kayısının yağının elde edilmesi çekirdekleri aracılığıyla oluşuyor. Bunun için toplanmış olan kayısıların kurumuş olan çekirdekleri soğuk pres yöntemi sayesinde elden geçiriliyor ve kayısı yağı meydana geliyor. Doğal olarak elde edilen bu yağ oldukça hafiftir ve açık renkli olup kokusuzdur. Kayısı yağında bulunan faydalı asitlerin dışında içerisinde yüksek oranda E, C ve A vitamini bulunur ve bu vitaminler sayesinde de besleyici özelliği fazladır. Kayısı yağına toplumumuzda genellikle kozmetik alanın da geniş bir yer verilmiştir. Cilt bakım ürünlerinde ve güzellik adına üretilen krem, şampuan ve cilt maskelerinin içerisinde kullanılmıştır. Sağlık için pek çok faydası olan kayısı yağını güzellik alanında da geniş bir yelpazede tutulmuştur. Pek çok kişisel bakım ürünlerinin içerisinde kayısı yağı bulunmaktadır.


Kayısı Yağının Faydaları Nelerdir?

  • Kayısı yağı cildi besler, yeniler ve taze görünmesini sağlar.
  • Kayısı yağı öncelikle vücutta kolaylıkla emilim gösteren doğal yağ çeşitlerinden biridir. Bu yüzden hızlı etki gösterir.
  • İçerisinde yüksek oranda A vitamini bulunduğu için cildin ihtiyacı olan vitamini de sağlar.
  • Günümüzde her kadının korkulu rüyası olan yaşlanma, düzenli kayısı yağı kullanımında minimum seviyeye düşecektir. Nedeni ise kayısı yağının ciltte kullanılması cildin daha esnek olmasını sağlar ve elastikiyetini korur.
  • Fiziksel olarak görülebilen alerjik reaksiyonlara karşı etkilidir.
  • Egzama ve mantar gibi cilt hastalıklarına karşı adeta savaşçı rolünü üstlenir.
  • Güneşli havalarda açık havaya çıkmadan önce cildinize kayısı yağı sürerseniz doğal güneş kremi görevini üstlenecektir. Bu nedenden dolayı cildi güneşin kötü etkilerine karşı koruyacaktır.
  • Cildin nem oranını denge tutar ve bu sayede cildi kırışıklıklara karşı korur.
  • Fazla güneşe maruz kalan ciltlerde meydana gelen çilleri ve lekeleri giderir.
  • Hava koşulları ve yapılan makyaj sonrasında tıkanan cilt gözeneklerinin açılmasında fayda sağlar. Cildi derinlemesine temizler ve daha parlak görünmesini sağlar.
  • Cilt hastalıklarına karşı kişileri korur ve cildin bakımını sağlar.
  • Doğum sonrasında oluşan lekelerin giderilmesi için cildin her gün kayısı yağı ile silinmesi önerilir. Aynı zamanda banyo suyuna dahil edeceğiniz kayısı yağı vücudunuzun daha parlak olmasını sağlayacaktır ve dinlendirecektir.

Kayısı Yağı Kullanımı


Kayısı yağı haricen kullanılabilen yağ çeşitlerinden biridir. Cilt bakımı için gerek maskelerin içerisinde gerekse doğrudan bir pamuk ile cildin temizliği yapılabilir. Aynı zamanda by SaverExtension"> sabah ve akşam kullanılmasında herhangi bir mahsur yoktur. Ancak problemli bir cilt yapısına sahip iseniz kullanmadan önce doktorunuza danışmanız daha sağlıklı olacaktır.

Her gün geceleri yatmadan önce nemli bir pamuğun üzerine birkaç damla kayısı yağı damlatıp cildinizi temizlerseniz cilt lekeleri, kırışıklık ve erken yaşlanma belirtileri ile karşılaşmazsınız. Ancak bunu her gün düzenli olarak uygulamanız gerekecektir.

Eğer parazit sorunu yaşıyorsanız bir su bardağı ılık suyun içerisine yaklaşık 5 damla kayısı yağı damlatıp karıştırın ve bu suyu sabahları aç karnına tüketin. Parazitlerden arınmak için fayda sağlayacaktır.


Kayısı Yağının Zararları Nelerdir?


Kayısı yağının bilindik çok fazla bir zararı bulunmamaktadır. Ancak cilt yapısı çok hassas olan kişilerin kayısı yağı kullanmadan önce ufak bir test yapmaları önerilir. Aynı zamanda alerjik reaksiyona karşı savunmasız olan kişilerin bu tür yağları kullanmadan önce bir doktor kontrolünden geçmeleri tavsiye edilir. Kayısı yağını kullanmaya başladığınız andan itibaren cildinizde kızarma, kaşıntı veya deri döküntüsü gibi belirtiler meydana gelmiş ise kayısı yağının size iyi gelmediğinin belirtiler ve alerjik sorunlara yol açtığı anlamına gelir. Bunun için bu tür belirtiler olduğu zaman kayısı yağını kullanmaktan vazgeçin bir hekime görünün. Sürekli kullanmak durumunda kaldığınız losyon veya krem varsa bunlarla beraber kayısı yağı kullanımından sakının.

Kayısı yağının inceltilerek uygulanması tavsiye edilir. Aksi halde cildinizde tahrişe sebebiyet verebilir. Bunun için kayısı kayığını zeytinyağı veya badem yağını ile karıştırıp kullanmanız daha sağlıklı olacaktır.

Kayısı Yağı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Ozon Yağı Nasıl Kullanılır?

Ozon Yağı Nasıl Kullanılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mısır Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Mısır Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Balık Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Balık Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hint Yağı Ne İşe Yarar?

Hint Yağı Ne İşe Yarar?

Kantaron Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Kantaron Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Halıdaki Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıdaki Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Güncel

Limon Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Limon Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Kimyon Yağı

Kimyon Yağı

Defne Yağı Faydaları Nelerdir?

Defne Yağı Faydaları Nelerdir?

Elma Yağının Faydaları Nelerdir?

Elma Yağının Faydaları Nelerdir?

Karite Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Karite Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Krill Yağı Faydaları Nelerdir?

Krill Yağı Faydaları Nelerdir?

Yılan Yağı Nasıl Elde Edilir?

Yılan Yağı Nasıl Elde Edilir?

Lavanta Yağının Faydaları Nelerdir?

Lavanta Yağının Faydaları Nelerdir?

Beyaz Yağ Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Beyaz Yağ Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Beyaz yağ, madeni yağlar arasındadır. Kullanım alanları, kâğıt sanayi, polistiren imalatında yumaşıtıcı, özel deri yağlarında, cila, mürekkep ve boya imalinde, il[...]

Gül Yağı Nasıl Yapılır?

Gül Yağı Nasıl Yapılır?

Gül yağı, parfüm ve kozmetik sanayinin en önemli ve en pahalı ham maddesidir. Bu yağ genellikle pembe gül çiçeklerinin kaynatılmasıyla üretilir. Gül yağı, vücuda �[...]

Sığla Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Sığla Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Sığla yağı, adını aldığı sığla ağacı ve kabuklarından üretilen bir yağdır. Oldukça koyu bir kıvamı olan bu yağ, günümüzde de yaygın bir şekilde kullanılm[...]

15 40 Motor Yağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

15 40 Motor Yağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

15 40 Motor Yağı, Motor yağı, günümüzde kullanımının her geçen gün çok daha fazla arttığı maddeler arasında en üstlerde gelmektedir. Gelişen teknolojilerle birli[...]

Hardal Yağının Faydaları Nelerdir?

Hardal Yağının Faydaları Nelerdir?

Hardal Yağının Faydaları, Hardal, Akdeniz bölgesinde yetişen ve turpgillerden olan bir bitkidir. Beyaz ve sarı renkli çiçekleri olan bu bitkinin tohumlarında eterik denil[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6