Kafada Yağ Bezesi Belirtileri ve Tedavisi
22 Haziran 2024

Kafada Yağ Bezesi Belirtileri ve Tedavisi

Kafada Yağ Bezesi

Vücudun herhangi bir yerinde oluşabilen yağ bezeleri, gün geçtikçe daha fazla insanın karşılaştığı bir sorun haline gelmiştir. Yağ bezelerinin aslında vücuda büyük zararları bulunmamakla birlikte, estetik görünümü bozması ve vücutta şişlikler oluşturması nedeniyle insanlar bu bezeleri büyük bir sorun olarak görmektedirler. Özellikle bu yağ bezeleri kafada oluştuğunda daha fazla önemsenmektedir. Kafada yağ bezesi, karşıdaki insanın şişliği fark etmesi açısından oldukça belirgin bir bölgedir. Yağ bezeleri, kişinin yaşı, boyu ve kilosuna bakılmaksızın oluşabilmektedir. Bu bezeler, deri ile deri altındaki kaslar arasında bulunan yağ bezlerinin o bölgede daha fazla çalışması sonucu ortaya çıkan zararsız bir tümör türüdür. Kafada oluşan yağ bezesi, eğer hızlı bir şekilde büyüme göstermiyorsa endişelenmenize ve acele etmenize gerek yoktur. Ancak bu yağ bezelerinin başka nedenleri de bulunabilir.

Kafada yağ bezesi kesinlikle patlatılmaya çalışılmamalıdır. Çünkü darbe alan veya yapısı bozulan yağ bezeleri enfeksiyon riski taşımaktadır. Küçük bir enfeksiyon kapma durumunda bile yağ bezeleri büyüyerek sorun haline gelebilir. Yağ bezelerinin kafada en çok görüldüğü bölge kulak arkası ve boyun kısmıdır. Genellikle bir zararları bulunmamaktadır. Ancak hızlı bir şekilde büyüyen yağ bezeleri, bölgedeki sinirlere baskı yaparak ağrılara ve sancılara yol açabilir. Görüntü olarak küçükken bir sivilce gibi duran yağ bezesi, büyüdükçe yumuşaklığı hissedilmektedir. Kafada yağ bezesi sık sık temiz ıslak mendiller ile veya antibakteriyel sabunlarla bolca yıkanmalıdır. Çünkü oluşacak küçük bir enfeksiyon bile büyük sorunlara yol açabilir. Bazı insanlar bu yağ bezelerini sanki normal bir sivilce gibi iğne veya ucu sivri bir cisim sokarak patlatmaya çalışır. Ancak bu işlemden dolayı kanamalar, büyümeler hatta daha farklı hastalıklar ortaya çıkabilir. Bazen yağ bezesinden bir sıvı akabilir. Böyle durumlarda sıvının sıkça temiz malzemeler ile temizlenmesi gerekmektedir.

Kafada Yağ Bezesi İçin Yapılabilecek Zararsız Tedavi Yöntemleri

  • Bitkisel ve son derece faydalı bir yöntem olan çay ağacı yağı; bu bitkinin yağında bulunan mikrop önleyici ve bakteri çoğalmasını engelleyen mineraller ile yağ bezesi iltihaplarını önleyici bir özellik vardır. Bu çay yağı sayesinde bezeyi bakterilerden ve enfeksiyon riskinden kolayca koruyabilirsiniz. Bu yağı sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez beze üzerine masaj yolu ile yedirirseniz faydasını görebilirsiniz.
  • Her evde genellikle bulunan sirke; Sirke yağ bezesinde temizlik ve tedavi açısından çok önemlidir. Kolay bulunması nedeniyle ve etkisiyle en çok kullanılan evde tedavi yöntemidir. Kullanımı ise oldukça basittir. Kafada bulunan yağ bezesi üzerine temiz bir bez ile bolca sürülür ve üzeri temiz bir şekilde bant yardımıyla kapatılır.
  • Hint yağı: Bu yağ, kafada oluşan yağ bezesi üzerinde etkisini hızlı bir şekilde göstererek küçülmesini sağlamaktadır. Düzenli olarak kullanımında etkisi kişi tarafından gözle görülür derecede hissedilir.
  • Son olarak bal; Bal her derde deva olduğu gibi yağ bezesinde de kendisini göstermektedir. Bu yöntemler zararsız olduğu için denemekten hiçbir zarar gelmez. Tabii ki yine de bu yöntemleri denemeden önce doktorunuza danışıp yağ bezesi türünü ve durumunu sormalısınız.

Bunlar bilindiği üzere sadece birer evde tedavi yöntemidir. Bu sorunun tıbbi olarak da hem ameliyatlı hem de ameliyatsız olmak üzere tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Ancak yağ bezesi çok fazla sorun oluşturmuyorsa müdahalede bulunmamanız daha sağlıklıdır. Yağ bezeleri aile içerisinde de görülebilir, çünkü genetik faktörler bu konuyla ilgilidir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Balık Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Balık Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Güncel

Fındık Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Fındık Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Güncel

Lavanta Yağının Faydaları Nelerdir?

Lavanta Yağının Faydaları Nelerdir?