Emu Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Emu Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Emu Yağı, Halk arasında ve yaklaşık 3000 seneden beri devekuşu yağı olarak bilinen Emu Yağı özellikle Roma ve Afrika kültüründen günümüze ulaşmış oldukça faydalı bir yağ çeşididir. En çok tercih edilmesinin sebeplerinden biri de ağrıların giderilmesi ve kozmetik ürünlerinde kolayca kullanılıyor olmasından kaynaklanmaktadır. Tarihi kaynaklar araştırıldığında devekuşu yağının milattan önceki dönemlerde de kullanıldığına dair verilere ulaşılmıştır.

Emu yağı Halk arasındaki tabirle deve kuşu yağı omega-6 ve omega 9 yağ asitleri bakımından oldukça zengindir. Bu temel asitler hücre zarlarının gelişmesini önemli derecede geliştirerek vücudun yararlı besin kullanımına olanak sağlamaktadır. Omega yağı bilindiği üzere yüksek nemlendirici içermesi sebebiyle cildi beslerken emu yağıda bu vazifeyi görmektedir. Büyüklük olarak insan yağıyla aynı özellikleri taşıyan emu yağının vücuttan absorbe edilmesi de oldukça kolaydır.

Kas gelişim ve onarılmasında emu yağı gelişmiş toplumlarda daha çok tercih edilmektedir. Kas zedelenmeleri ve zayıflamalarına karşı emu yağı reçetesiz olarak kullanılabilmektedir. Futbol, basketbol vb. Gibi spor türlerinde kas zedelenmelerinde ve kas ağrılarında rahatlıkla kullanılabilmektedir. Vücudun temel yağ asidini kaybederek kurumasına karşılık emu yağı oldukça etkili bir nemlendirici olarak kullanılmaktadır. Emu yağını cildinize direkt olarak uyguladığınızda cildin daha pürüzsüz ve yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz. Devekuşu yağını Nemlendirici özelliği dışında sinüs, tansiyon ve baş ağrılarında da faydalı ve etkin bir şekilde kullanılmaktadır.


Emu yağı Nerelerde Kullanılmaktadır?


Emu yağının faydalı olduğu pek çok durum bulunmaktadır. Bunlardan bazıları;
  • Vücudun su toplamasını engellemektedir.
  • Güneş yanığına karşı oldukça etkilidir.
  • Kuru ciltleri nemlendirme özelliği bulunmaktadır.
  • Sedef hastalığı tedavisini destekleyici olarak kullanılmaktadır.
  • Deri kesilmelerinde hücrelerin yenilenmesine etkilemektedir.
  • Yatak ağrılarından kaynaklı kemik ağrılarını hafifletmektedir.
  • Kas ağrıları ve zedelenmesinde oldukça etkilidir.

Emu Yağı Nasıl Kullanılmaktadır?


Daha çok aktarlarda rahatlıkla bulabileceğiniz Emu Yağı kendi kendine donabilen bir yağ türü olduğundan kullanmadan önce şişenin çalkalanarak avuç içinde ısıtılması gerekmektedir. Çözülerek iyice sıvı durumuna gelen yağ rahatsızlık bulunan bölgeye 4-5 damla suretiyle dökülerek masaj ile yayılmalıdır. Bu masaj ve sürme işlemi her gece yatmadan önce mutlaka uygulanmalıdır. Haftada 3-4 kere uygulamanın yeterli olacağı emu yağının piyasadaki fiyatı da oldukça uygundur.

Emu Yağı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Tuz Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Tuz Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Gül Yağı Nasıl Yapılır?

Gül Yağı Nasıl Yapılır?

Bölgesel Yağ Aldırma Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bölgesel Yağ Aldırma Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bölgesel Yağ Aldırma, İnsanlar bazen kilolu olmasa bile vücutlarında bölgesel olarak çok fazla miktarda yağ bulunmaktadır. Bu kişileri görüntü yönünden oldukça rah[...]

Tereyağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Tereyağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Tereyağı: Hayvansal bir gıda maddesi olan tereyağı inek sütünden elde edilen yoğurt kaymağından oluşmaktadır. Sütün mayalanarak yoğurt haline getirildikten sonra yay[...]

Çam Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çam Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çam Yağı, çam, birçok çeşidi bulunan bir ağaç türüdür. Genellikle bütün çeşitlerinin yaprakları iğne biçiminde, erkekli ve dişili çiçekler açan, erkek olan �[...]

Kantaron Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kantaron Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kantaron yağı, kantaron yağı doğadan gelen mucizevi yağlardan biridir. Özellikle yanık ve yarar tedavisinde oldukça etkilidir. Kantaron yağı kantaron bitkisinden elde ed[...]

Biberiye Yağı Nasıl Yapılır?

Biberiye Yağı Nasıl Yapılır?

Biberiye Yağı Nasıl Yapılır, Biberiye (Rosmarinus officinalis) ballıbabagiller familyasından olan, Ege ve Akdeniz Bölgelerinde bolca yetişen; boyu 2 metreye kadar ulaşabi[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6