Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı, doğadan gelen mucizevi etkileri olan bitkisel yağlardan biridir. Saç ve cilt sağlığı için oldukça faydalı bir yağ olmasının yanı sıra vücut sağlığı içinde faydalıdır. Hindistan cevizi yağı yemeklerde, kozmetik alanda, ilaç sanayi gibi daha pek çok alanda güvenle kullanılmaktadır. Sıvıyağ kullanılarak yapılan yemek, pasta gibi tariflerde Hindistan cevizi yağı kullanılabilir. Yemeklerde ve hamur işi tariflerinde hafif eritilerek kullanılabilir. Özellikle Hindistan cevizi yağı kullanılarak yapılan pasta ve kek tarifleri çok daha lezzetli ve kıvamlı olur.

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları Nelerdir?

  • Hindistan cevizi yağı doymuş yağların karaciğerde işlenerek enerjiye dönüşmesini hızlandırır. Yağa dönüşmediği için metabolizmanın hızlanmasını sağlar. Bu sayede kilo vermeyi kolaylaştırır.
  • Hindistan cevizi yağı iyi kolesterolü arttırarak kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olur. Diğer yağ türlerine oranla kolesterol üzerinde daha faydalı bir yağ olduğu düşünülmektedir.
  • İçeriğinde yer alan bileşenler vücuda zararlı etkileri olan bakteri, virüs ve mantarlarla savaşır. Akne, grip ve enfeksiyon gibi riskler bu sayede azalır.
  • Kan basıncı üzerinde faydalı etkileri vardır.
  • Kalp hastalıklarına karşı vücudu korur.
  • Vücutta yağ birikimini önler.
  • Mide rahatsızlıklarına karşı iyi gelir.
  • Ağız sağlığını korur.
  • İskelet sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır.
  • Mantar hastalığına karşı kullanılabilir.
  • Bağırsak ve midede var olan kurtların düşmesini sağlar.
  • Bebeklerde pişiğe karşı kullanılabilir.
  • Tıraş sonrası doğal bir losyon olarak tercihe dilebilir.
  • Akneler üzerinde oldukça faydalıdır.
  • Siğil tedavisinde Hindistan cevizi yağı tercihe dilebilir.
  • Yemek yemeden yarım saat önce bir kaşık içildiğinde iştahın azalmasını sağlar.
  • Saç bitleri için kullanılabilir.
  • Boğaz ağrısına karşı iyi gelir.
  • Arpacık için faydalıdır.

Hindistan Cevizi Yağı Cilde Faydaları Nelerdir?


Hindistan cevizi yağı cilt üzerinde birçok alanda kullanılabilir. Ciltte oluşan çizik ve açık yaralar, çatlaklar üzerinde oldukça etkili olan yağın faydaları şu şekilde sıralanabilir.

Göz sağlığı: Göz çevresi hassas ve kuru olan kişiler Hindistan cevizi yağından yararlanabilir. Göz etrafında oluşan ve kaz ayağı olarak tanımlanan çizgiler üzerinde oldukça etkilidir. Gece yatmadan yarım saat önce bir iki damla olacak şekilde göz etrafına hafif masaj hareketleriyle sürülebilir.

Nemlendirici: Hindistan cevizi yağı doğal bir nemlendirici olarak vücut için kullanılabilir. Özellikle banyo yaptıktan sonra tüm vücuda hafif dairesel hareketlerle sürülerek yedirilir. Yağ cilt tarafından hemen emildiği için yağlı bir görünüm bırakmaz. Dirsek ve dizlerde oluşan kararmalara karşı faydalıdır.

Dudak kremi: Kurumaya ve çatlamaya meyilli olan dudaklarda krem olarak tercih edilebilir. Peeling uygulandıktan sonra Hindistan cevizi yağı dudaklara nemlendirmek için kullanılabilir.

Makyaj temizleme: Makyaj temizlemek için kimyasal içerikli ürünler kullanmak istemeyenler Hindistan cevizi yağını tercih edebilirler. Bir parça pamuk üzerine damlatılıp makyaj temizlenebilir.

El, ayak ve vücut bakımı: Deniz tuzu ve esmer şekerle karıştırılıp peeling olarak tüm vücutta kullanılabilir. Peeling olarak uygulanacaksa haftada bir kez uygulanması tavsiye edilir.

Tırnak bakımı: Manikür yapmadan önce tırnak etlerini yumuşatmak için kullanılabilir. Uygulama sayesinde tırnaklara daha kolay bakım yapılabilir. Manikürden sonra ise ellerde tamamen bakım ürünü olarak kullanılabilir.

Güneş sonrası: Cildi güneşten sonrası kuruma ve gerilmeye karşı korumak için faydalarından yararlanabilecek doğal bir yağdır. Güneşe maruz kalınan uzun bir günden sonra cilde masaj yapılarak sürülebilir.

Sedef ve egzama için: Egzama ve sedef hastalığıyla mücadele etmek için ml shea yağı, ml Hindistan cevizi yağı, 15 ml jojoba yağı, 5 ml E vitamini ve 5 ml çay ağacı yağı karıştırılır. Hazırlanan karışım sorunlu bölgelere bir gün arayla sürülür.

Hindistan Cevizi Yağı Saça Faydaları Nelerdir?


Özellikle boyadan, fönden yıpranmış, kurumuş saçlar için kullanılabilecek etkili bir yağdır. Badem yağıyla birlikte kullanıldığında çok daha başarılı sonuçlar alınabilir.

Saç kremi: Hindistan cevizi yağı duşa girmeden önce kuru saçlara uygulanıp en az 40 dakika bekletilir. Bu sayede saçlar kaybetmiş olduğu nemi tekrar kazanarak doğal bir görünüme kavuşur.

Dolgun saçlar için: 5 damla Hindistan cevizi yağı saç diplerine sürülüp elle iyice yedirilir. Bu sayede saçlar daha dolgun ve parlak bir görünüm kazanır.

Saç maskesi: Saç için hazırlanan her türlü maske içinde Hindistan cevizi yağına yer verilebilir. Hindistan cevizi yağı hazırlanan maskeyi daha etkili ve faydalı hale getirir.

Kepek için: 50 ml Hindistan cevizi yağı, 5 ml çay ağacı yağı ve 15 ml çörek otu yağı harmanlanıp saç diplerine masaj hareketleriyle yedirilir. 20 dakika bekletilip saçlar ılık suyla ve doğal bir şampuanla yıkanır. 2 hafta arayla tekrarlandığında kepeklenme sorununu ortadan kaldırır.

Hindistan Cevizi Yağı Zararları Nelerdir?

Hindistan cevizi yağı bilinçli ve dikkatli kullanıldığında herhangi bir yan etkiye sebep olmaz. Ancak bilinçsiz kullanım sebebiyle bazı yan etkilere yol açabilir. Fazla kullanım ishal, ciltte sivilce, kolesterolün artması, bağırsak rahatsızlıkları, alerji, baş ağrısı, tiroit sorunları gibi problemlere yol açabilir.

Son Güncelleme : 21.01.2024 06:14:39
Hindistan Cevizi Yağı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Hindistan Cevizi Yağı Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Hindistan Cevizi Yağı"
Ben de düzenli ayda bir hindistan cevizi yağı ile saç maskesi yapıyorum ve çok kuru olan cildime duş sonrası sürüyorum. Burada önemli olan yağınızı nereden aldığınız bence. Katkısız ürün almanız çok mühim. Bence DOA Kozmetik bu konuda çok iyi. Ben hindistan cevizi yağı ve daha birçok bitkisel yağları DOA dan alıyorum. Tavsiye ederim.
Öznur . 27.09.2016
CEVAP YAZ
Göğüs Yağları
Göğüs Yağları
Göğüs Yağları, Göğüslere oluşan yağlar genellikle erkekleri ilgilendiren ve erkeklerde daha çok sorun haline gelen bir konudur. Bayanlarda bu sorun yağların belirgin hale gelmemesinden dolayı biraz daha az sorun olarak kabul edilmektedir. Bu bölgedek...
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Yılan yağı saça nasıl uygulanır? Saçlar için oldukça faydalı olan yılan yağının kullanımı da son derece kolaydır. Kullanımına geçmeden önce yılan yağı, saçların ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılayacak niteliktedir. İçerisinde yüksek oranda ...
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Mavi Anemon Çiçeği Yağı, Mavi anemon çiçeği dünyada özellikle kuzey yarım kürede yetişme göstermektedir. İskoçya başta olmak üzere; Japonya da Brezilya da gibi sıcaklığı düşük olan bölgelerde sıkça rastlanmaktadır. Bu bitki genellikle ılıman iklim bö...
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kandaki yağ oranı nasıl düşürülür, kanadaki yağ oranı, her insanın kanında bulunan ve hücre zarları ile bazı hormonların yapımında kullanılan bir maddedir. Kandaki yağ oranını, vücut kendi ürettiği gibi dışarıdan alınan besinlerle de yükselebilir. Me...
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Kurumuş yağ lekesi nasıl çıkar, Günümüzde kadınların en şikâyetçi oldukları çıkmayan kurumuş yağ lekeleridir. Sırf bu yüzden çocukların dışarıda oynamaları yasak hale gelmiştir. Fakat TV de verdikleri reklamlarda genelde belli markalarla kurumuş yağ ...
Keratin Yağı
Keratin Yağı
Keratin Yağı, Keratin aslında vücudumuzda bazı yerlerimizde bulunan bir proteinin adıdır. Keratin yağı en çok saçlarda olmak üzere tırnaklar ve dişlerde kullanılmaktadır. Keratin yağını herhangi bir sarraftan kolaylıkla ve oldukça ucuz bir fiyata bul...
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı, Hamilelikte genellikle kullanılan badem yağı cilt bakımı ve onarımı için kullanılır. Birçok bayanın baş belası olan hamilelik çatlakları günümüzde hep sıkıntı olmuştur hatta çoğu genç kız çatlaklara hazır olmadığı iç...
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Çilek Yağının Cilde Faydaları, Nefis, sulu ve ağızları sulandıran tadının yanında çileğin sağlık yönünden de faydaları vardır. Çilek yağı genelde ilaç ve kozmetikte çok fazla derecede kullanılmaktadır. Çileğin tadı ve güzelliği, lezzeti ile göz nuru ...
Alabalık Yağının Faydaları
Alabalık Yağının Faydaları
Alabalık yağının faydaları, Alabalık her balıktan farklı olarak omega 3 olarak çok zengin bir balıktır. Alabalık veya alabalık yağı çocukların ve gelişme çağındaki kişilerin tüketmeleri gereken önemli bir besindir. Ayrıca bütün insanlarda beyin ve ha...
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır, Keten tohumu çiğnenerek de yenilebilir fakat sert olması nedeniyle tam öğütülmediği için sindirilmeden vücuttan atılabilir. Fakat keten tohumunu öğüterek toz haline getirilerek suyla karıştırılarak tüketilebilir. A...
Ayı Yağı
Ayı Yağı
Ayı Yağı, günümüzde kullanım alanı pek bulunmamaktadır. Bu yağın kullanımı genellikle eski zamanlarda çok yoğundur. İnsanlar bu yağı genellikle deri yoluyla kullanırdı. Fakat yine de ağız yoluyla tüketenlerde vardır. Dinimiz yönünden bu hayvanın eti ...
Gaz Yağı
Gaz Yağı
Gaz Yağı, Gaz yağını hepimiz duymuşuzdur. Bu yağ eskilerde çok daha fazla miktarda kullanılmaktaydı. Yanıcı bir yağ olan gaz yağı petrol rafinelerinde petrolden sonra elde edilen bir yakıt türüdür. Benzin kadar yanıcı etkisi olmasa bile bu yağda yanı...

 

Göğüs Yağları
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Keratin Yağı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Alabalık Yağının Faydaları
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Ayı Yağı
Gaz Yağı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Katran Yağı Faydaları
Gres Yağı
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Kudret Narı Yağı
20 50 Motor Yağı
Acı Biber Yağı
Gliserin Yağı
Badem Yağı Yüze Nasıl Uygulanır
Tatlı Elma Yağı
Kekik Yağı Nasıl Yapılır
Hint Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Aloe Vera Yağı
Badem Yağı Sakal
Aynısefa Yağı
Zayıflama Yağları
Çam Terebentin Yağı Nasıl Kullanılır
Kabak Çekirdeği Yağı
Popüler İçerik
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı, Kişilerde oluşmakta olan sakal çıkmama sorunu kişiler için oldukça can sıkıcı bir durum olmaktadır. Her gün sakal tıraşı ...
Katran Yağı Faydaları
Katran Yağı Faydaları
Katran Yağı Faydaları, Günümüzde çok fazla duyduğumuz ve birçok insanın kullandığı ve bir o kadarda faydası bulunan katran yağı, birçok faydası ile bi...
Gres Yağı
Gres Yağı
Gres Yağı, makine parçalarında ve dişlilerde kullanılmakta olan bir yağ türüdür. Bu yağ eskilerden beri araç motorlarında, yük taşıma araçlarında, tra...
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Acı elma yağı bebeklerde nasıl kullanılır, Biz anne babalar, bebeğimiz olacağını öğrendiğimiz zaman çok heyecanlanırız, dünyalar bizim olur. Her şeyim...
Kudret Narı Yağı
Kudret Narı Yağı
Kudret Narı Yağı, Kudret narı botanik bir meyve olarak bilinmektedir. Bu meyve bir çok farklı isme sahiptir. Bu isimlerden bazıları ise: Papara, acayi...
20 50 Motor Yağı
20 50 Motor Yağı
20 50 Motor Yağı, Motor yağlarının üzerinde yazan 0-30, 0-40, 5-40, 10-40, 15-40, 5-50, 10-50, 15-50, 20-50, 10-60 gibi değerler yağın sıcak veya soğu...
Acı Biber Yağı
Acı Biber Yağı
Acı biber yağı, sırrı acısında saklı olan acı biberin yemeklere lezzet vermesinin yanı sıra cilt bakımı içinde etken maddelere sahiptir. Biber acılığı...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Göğüs Yağları
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024