Hint Yağı Saça Nasıl Uygulanır

Hint yağı saça nasıl uygulanır, saç dökülmesinden yakınanlar, saçlarının görünümünden şikayeti olanlar için, Hint yağı yararlı bir yağdır. Yağın kullanımı dökülen saçları geri getirmez. Fakat saçların köklerini güçlendirir, koparak dökülmelerine engel olur ve sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Saç tellerinin hacim kazanmasına ve daha kalın görünmesine destek olur.

İncelmiş saç tellerinin parlaklık kazanmasına yardımcı olmak için, Hint yağı iğle bakım maskesi yapabilirsiniz. Bunu kaşlarınız içinde kullanabilirsiniz.

Hint yağı ile saç bakımı yapmanın faydaları

  • Saçların sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlar
  • Saç tellerinin kalınlaşmasını sağlar
  • Kuru saç tellerini nemlendirir
  • Saç tellerinin hacim kazanmasını sağlar, doğal parlaklık kazanmasına yardımcı olur
  • Saç derisinin nemlenmesini, saç köklerinin güçlenmesini sağlar
  • Saç tellerinde koparak dökülmeleri azaltır
  • Saçların dış görünümünü, genel sağlığını düzeltir
  • Saç uçlarına Hint yağı tatbik edilirse, kırılmaya ve saç uçlarının kıvrılmasına mani olur.

Hint yağı saça nasıl uygulanır?

Hint yağının saçlara uygulanması için size sadece bir kase gerekecek. Geniş ağızlı olan bir kaseye koyduğunuz hint yağına batırdığınız parmak uçlarınızla, saç derisine ve saç tellerinin dibine masaj yapın. Saç diplerine yağın eşit olarak dağılmasını sağlayın.

Bu yağ oldukça yoğun olduğundan, bunu saçlarınızdan çıkarmak için biraz uğraşmanız gerekecek.

Eğer saçlarınız için ayıracak fazla vaktiniz olmazsa, sadece diplerine yağı uygulayın.

Saçların tamamına yağı uyguladıktan sonra, üzerine bir bone takın. Bu şekilde 15-20 dakika kadar bekleyin. İsterseniz bone üzerinden biraz elinizle masaj yapar gibi saçlarınıza dokunun. Bu şekilde yağın daha iyi dağılmasını sağlarsınız.

Saçlarınızdaki hint yağını çıkarmak için, fazla ağır olmayan bir şampuan tercih edin. Daha sonra ılık suyla saçlarınızı durulayın.

Bu şekilde saç bakımını haftada 1 defa yapabilirsiniz. Bunu 6-8 hafta uyguladığınız takdirde, saçlarınızdaki olumlu etkilerini görmeye başlarsınız. Hint yağının kokusu pek hoş değildir. Biraz da ağırdır. Arzu ederseniz içine 1-2 damla karanfil yağından ya da üzüm çekirdeği yağından ilave edebilirsiniz. Saçlarınıza bu bakımı yaparken, dengeli bir beslenmeniz olmalı, gereken vitamin ve mineralleri almalısınız. Uyku düzeninize, strese dikkat ederek saçlarınızın daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Bu şekilde destekli bir program uygularsanız, saçlarınız daha hızlı uzar, parlak bir görünümü olur.

Hint Yağı Saça Nasıl Uygulanır Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

3 Yorum Yapılmış "Hint Yağı Saça Nasıl Uygulanır"
Merhabalar ben Haftada 3 Kez Kullanıyorum Bir Zararı Olur Mu
Seda . 2017-11-17 / 4,5
CEVAP YAZ
Hin Yagini Once Kaslarımda Kullanayim Dedim,sürdükten Birkaç Dakika Sonra 7-8 Tel Kasim Dökülunce Yikadim. Simdi Sadece Ellerime Nemlendirici Olarak Kullanıyorum.
Nazli . 2017-09-13 / 4,5
CEVAP YAZ
Hint Yağını Kullanmadan Önce Oda Sıcaklığında Eritmeniz Gerekmektedir. Ama Saç Dökülmesini Durdurmak İstiyorsanız İnternette Bulabileceğiniz Dip Bakım Yağı Çok Daha Etkili Olur. Ayrıca Likit Keratin İle Saçlarınızı Onarırsanız Çok Çok Daha Hızlı Uzar.
Saliha . 2016-08-08 / 4,5
CEVAP YAZ
Gres Yağı
Gres Yağı, makine parçalarında ve dişlilerde kullanılmakta olan bir yağ türüdür. Bu yağ eskilerden beri araç motorlarında, yük taşıma araçlarında, traktörlerde, motosikletlerde ve buna benzeyen bir çok alanda kullanımı sağlanmaktadır. Genle olarak gr...
Katran Yağı Faydaları
Katran Yağı Faydaları, Günümüzde çok fazla duyduğumuz ve birçok insanın kullandığı ve bir o kadarda faydası bulunan katran yağı, birçok faydası ile birçok insanın olmazsa olmazlarından olmuştur. Bu yağın faydalarının oldukça fazla olması yağın kullan...
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı, Kişilerde oluşmakta olan sakal çıkmama sorunu kişiler için oldukça can sıkıcı bir durum olmaktadır. Her gün sakal tıraşı olmak zor olan bir durumdur fakat yüzümüzde hiç sakal çıkmaması kişiler açısından daha fazla sorun o...
Kırmızı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır
Kırmızı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır, Kantaron yağı antiseptik, antibakteriyel, kanama durdurucu, yara ve yanık iyileştirici iltihap önleyicidir. Kantaron otu genelde ılıman iklime sahip bölgelerde yetiştirilmektedir. Kantaron otu bitkisi yetiştird...
Badem Yağı Yüze Nasıl Uygulanır
Badem Yağı Yüze Nasıl Uygulanır, Badem yağı sağlık açısından çok faydalı olan ve cilde uygulandığında ciltte bir çok etkisini gösteren bitkisel bir yağ türüdür. Bu yağ badem meyvesinin çekirdeklerinin soğuk pres ile elde edilmesi ile yapılır. Badem b...
Alabalık Yağının Faydaları
Alabalık yağının faydaları, Alabalık her balıktan farklı olarak omega 3 olarak çok zengin bir balıktır. Alabalık veya alabalık yağı çocukların ve gelişme çağındaki kişilerin tüketmeleri gereken önemli bir besindir. Ayrıca bütün insanlarda beyin ve ha...
Kabak Çekirdeği Yağı
Kabak çekirdeği yağı, içerisinde bol miktarda selenyum ve çinko bulunan kabak çekirdeği yağı, badem yağı ile hemen hemen aynı işlevi görmektedir. Özellikle iltihap önleyici özelliğinin yanında, antioksidan bakımından da zengin bir yağ çeşididir. K...
Göğüs Yağları
Göğüs Yağları, Göğüslere oluşan yağlar genellikle erkekleri ilgilendiren ve erkeklerde daha çok sorun haline gelen bir konudur. Bayanlarda bu sorun yağların belirgin hale gelmemesinden dolayı biraz daha az sorun olarak kabul edilmektedir. Bu bölgedek...
Ayı Yağı
Ayı Yağı, günümüzde kullanım alanı pek bulunmamaktadır. Bu yağın kullanımı genellikle eski zamanlarda çok yoğundur. İnsanlar bu yağı genellikle deri yoluyla kullanırdı. Fakat yinede ağız yoluyla tüketenlerde vardır. Dinimiz yönünden bu hayvanın eti y...
Keratin Yağı
Keratin Yağı, Keratin aslında vücudumuzda bazı yerlerimizde bulunan bir proteinin adıdır. Keratin yağı en çok saçlarda olmak üzere tırnaklar ve dişlerde kullanılmaktadır. Keratin yağını herhangi bir sarraftan kolaylıkla ve oldukça ucuz bir fiyata bul...
Badem Yağı Sakal
Badem Yağı Sakal, Badem yağı doğal olarak üretimi sağlanmakta olup sağlık açısından bir çok faydası olan bir yağdır. Bu yağ içeriğinde bulunmakta olan A ve K vitaminleri sayesinde oldukça faydalıdır ve cilt sağlığımız korumaktadır. Badem yağı iki tür...
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Kurumuş yağ lekesi nasıl çıkar, Günümüzde kadınların en şikayetçi oldukları çıkmayan kurumuş yağ lekeleridir. Sırf bu yüzden çocukların dışarıda oynamaları yasak hale gelmiştir. Fakat TV de verdikleri reklamlarda genelde belli markalarla kurumuş yağ ...
Yılan Yağı Zararları
Yılan Yağı Zararları, Yılan yağı kişisel bakımda kullanılmakta olan ve cilt sağlığı açısından oldukça faydalı olan bir yağ türüdür. Bu yağ Güney Asya da bir yılan türünden elde edilmektedir. Özellikle kişilerin saç bakımı için kullanmış oldukları bu ...
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Acı elma yağı bebeklerde nasıl kullanılır, Biz anne babalar, bebeğimiz olacağını öğrendiğimiz zaman çok heyecanlanırız, dünyalar bizim olur. Her şeyimizi ona göre düzenlemeye başlarız, hayatımızı değiştiririz onun gelme heyecanıyla. Evin düzenine, h...
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kandaki yağ oranı nasıl düşürülür, kanadaki yağ oranı, her insanın kanında bulunan ve hücre zarları ile bazı hormonların yapımında kullanılan bir maddedir. Kandaki yağ oranını, vücut kendi ürettiği gibi dışarıdan alınan besinlerle de yükselebilir. Me...
Gliserin Yağı
Gliserin Yağı, Gliserin diğer bir deyiş ile gliserol olarak bilinmektedir. Gliserin renksiz ve sıvı halde olan, polar organik bir trihidroksi alkol türüdür. Tadı hafif bir tatlılığa sahip olan ve zehirleyici etkisi olmayan bir sıvıdır. Bu yağ su ve a...
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Mavi Anemon Çiçeği Yağı, Mavi anemon çiçeği dünyada özellikle kuzey yarım kürede yetişme göstermektedir. İskoçya başta olmak üzere; Japonya da, Brezilya da gibi sıcaklığı düşük olan bölgelerde sıkça rastlanmaktadır. Bu bitki genellikle ılıman iklim b...
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Yılan yağı saça nasıl uygulanır? Saçlar için oldukça faydalı olan yılan yağının kullanımı da son derece kolaydır. Kullanımına geçmeden önce yılan yağı, saçların ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılayacak niteliktedir. İçerisinde yüksek oran...

Gres Yağı

Gres Yağı, makine parçalarında ve dişlilerde kullanılmakta olan bir yağ türüdür. Bu yağ eskilerden beri araç motorlarında, yük taşıma araçlarında, traktörlerde, motosikletlerde ve buna benzeyen bir çok alanda kullanımı sağlanmaktadır. Genle olarak gr...

Katran Yağı Faydaları

Katran Yağı Faydaları, Günümüzde çok fazla duyduğumuz ve birçok insanın kullandığı ve bir o kadarda faydası bulunan katran yağı, birçok faydası ile birçok insanın olmazsa olmazlarından olmuştur. Bu yağın faydalarının oldukça fazla olması yağın kullan...

Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı

Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı, Kişilerde oluşmakta olan sakal çıkmama sorunu kişiler için oldukça can sıkıcı bir durum olmaktadır. Her gün sakal tıraşı olmak zor olan bir durumdur fakat yüzümüzde hiç sakal çıkmaması kişiler açısından daha fazla sorun o...

Kırmızı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır

Kırmızı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır, Kantaron yağı antiseptik, antibakteriyel, kanama durdurucu, yara ve yanık iyileştirici iltihap önleyicidir. Kantaron otu genelde ılıman iklime sahip bölgelerde yetiştirilmektedir. Kantaron otu bitkisi yetiştird...

Badem Yağı Yüze Nasıl Uygulanır

Badem Yağı Yüze Nasıl Uygulanır, Badem yağı sağlık açısından çok faydalı olan ve cilde uygulandığında ciltte bir çok etkisini gösteren bitkisel bir yağ türüdür. Bu yağ badem meyvesinin çekirdeklerinin soğuk pres ile elde edilmesi ile yapılır. Badem b...

Alabalık Yağının Faydaları

Alabalık yağının faydaları, Alabalık her balıktan farklı olarak omega 3 olarak çok zengin bir balıktır. Alabalık veya alabalık yağı çocukların ve gelişme çağındaki kişilerin tüketmeleri gereken önemli bir besindir. Ayrıca bütün insanlarda beyin ve ha...

Limon Yağı Nasıl Yapılır

Limon Yağı Nasıl Yapılır, Limon normalde salatalarda kullanılan ekşimsi bir tadı olan bitki çeşididir. Geçmişten beri yaşlılarımızın çaylarına damlattıkları ve daha sonra kabuğunu soyup yediği ve doyumluluk hissi verildiği daha çok bilinmekted...

Aynısefa Yağı

Aynısefa Yağı, Aynısefa bilindiği gibi çiçek familyasına ait bir bitkidir. Büyük bir papatyayı andıran bu bitkinin cilt sağlığı açısından önemlidir. Bu bitki ülkemizde de bol şekilde üretilmektedir. Gün geçtikçe dünyadaki insan sayısını...

Kudret Narı Yağı

Kudret Narı Yağı, Kudret narı botanik bir meyve olarak bilinmektedir. Bu meyve bir çok farklı isme sahiptir. Bu isimlerden bazıları ise: Papara, acayip elma, momordica charantina, balsam apple gibi değişik isimleri vardır. Kudret narı kabakgil...

20 50 Motor Yağı

20 50 Motor Yağı, Motor yağlarının üzerinde yazan 0-30, 0-40, 5-40, 10-40, 15-40, 5-50, 10-50, 15-50, 20-50, 10-60 gibi değerler yağın sıcak veya soğuk durumdaki akıcılığını gösterir. bu durum en çokta havanın ısısıyla kaynaklıdır...

Avakado Yağının Faydaları

Avokado yağının faydaları, avokado yağı avokadonun kendisinden elde edilen doğal yağlardan biridir. Ülkemizde de yetiştirilen avokado genellikle tropik ülkelerde daha çok yetişmektedir. Avokadonun içerisinde bol miktarda A, D, E ...

Sakal Yağı

Sakal yağı, sakalların daha gür ve canlı çıkmasını sağlar. Bunun için en fazla badem yağından yararlanılır. Badem ağacının tohumlarından soğuk sıkma yöntemiyle elde edilen, hafif kokulu, soluk sarı renkte ve ceviz tadına sahip ola...

Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı

Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı, Hamilelikte genellikle kullanılan badem yağı cilt bakımı ve onarımı için kullanılır. Birçok bayanın baş belası olan hamilelik çatlakları günümüzde hep sıkıntı olmuştur hatta çoğu genç kız çatlakla...

Acı Elma Yağı Nasıl Kullanılır

Acı elma yağı nasıl kullanılır, acı elma yağı adaçayı yağı olarak ta bilinen bitkisel yağlardan biridir. Bu bitkinin birden fazla türü vardır. Dolayısıyla acı elma yağı bitkinin değişik türlerinden üretilmiş olabilir. Yağın üretim...

Don Yağı

Don Yağı, hayvanlarda genellikle işkembe ve böbreğin etrafında oluşan bir yağdır. Çok eskilerden beridir insan sağlığında kullanılan bu yağ, günümüz de hem insan sağlığı, hem de sanayiler de kullanılmaktadır. Uygarlıklar döneminde, ısınm...

Gaz Yağı

Gaz Yağı, Gaz yağını hepimiz duymuşuzdur. Bu yağ eskilerde çok daha fazla miktarda kullanılmaktaydı. Yanıcı bir yağ olan gaz yağı petrol rafinelerinde petrolden sonra elde edilen bir yakıt türüdür. Benzin kadar yanıcı etkisi olmasa bile ...

Acı Biber Yağı

Acı biber yağı, sırrı acısında saklı olan acı biberin yemeklere lezzet vermesinin yanı sıra cilt bakımı içinde etken maddelere sahiptir. Biber acılığını içerisinde kapsasin adı verilen maddeden alır ve bu madde dolaşımı hızlandırır. Acı biber...

Yasemin Yağı

Yasemin yağı, yasemin bitkisinden elde edilmekte olup, tarihi olarak Himalaya dağları ve Çin'in batısından gelmiş olduğu düşünülen, bu bitkiden eski Çin ve Mısır ansiklopedilerinde bahsedilmektedir. Bu bitkinin kullanımı eskilere dayanmak...

Çam Terebentin Yağı Nasıl Kullanılır

Çam Terebentin Yağı Nasıl Kullanılır, Çam Terebentin buhar distilasyon yöntemi ile elde edilmektedir. Çam terebentin yağı düzenli olarak kullanıldığında saç uzatma etkisinin pek çok kişi tarafından bilindiği gözlenmektedir. Çam terebentin y...

Portakal Yağı Nasıl Yapılır

Portakal yağı nasıl yapılır? Vücut sağlığına birçok faydası bulunan portakal yağını piyasada birçok yerde bulabilirsiniz. Fakat bu yağların orijinal olup olmadığı şüphelidir. Bu nedenle yapmanız gereken bu yağı alırken çok dikkatli bir ş...

Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır

Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır, Keten tohumu çiğnenerek de yenilebilir fakat sert olması nedeniyle tam öğütülmediği için sindirilmeden vücuttan atılabilir. Fakat keten tohumunu öğüterek toz haline getirilerek suyla karıştırıl...

Çilek Yağının Cilde Faydaları

Çilek Yağının Cilde Faydaları, Nefis, sulu ve ağızları sulandıran tadının yanında çileğin sağlık yönünden de faydaları vardır. Çilek yağı genelde ilaç ve kozmetikte çok fazla derecede kullanılmaktadır. Çileğin tadı ve güzelliği, lezzeti ile gö...

Biberiye Yağı Nasıl Yapılır

Biberiye Yağı Nasıl Yapılır, Biberiye (rosmarinus officinalis) ballıbabagiller familyasından olan, Ege ve Akdeniz Bölgelerinde bolca yetişen; boyu 2 metreye kadar ulaşabilen; iğne şeklindeki dar, kalınca ve ıtırlı yaprakları ile morumsu m...

Kaz Yağı

Kaz yağı, kaz beslenen köylerde kış ayları için kullanılan önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle Trakya bölgesinde bolca kullanılan bu yağ birçok yemeğin içerisinde bol miktarda kullanılır. Kaz yağı içerisinde bol miktarda doym...

Aloe Vera Yağı

Aloe Vera Yağı, cilt bakımında harikalar yaratan aloe vera yağı kuzey Afrika bölgesinde yetişen aloe vera bitkisinden elde edilir. Aloe vera özellikle cilt bakımında sağladığı faydalar ile bilinir. Ciltte meydana gelen yanıklar ve egza...

Halıdaki Yağ Lekesi Nasıl Çıkar

Halıdaki Yağ Lekesi Nasıl Çıkar, Halılardaki yağ lekeleri kişilerin sürekli karşılaşmış olduğu sorunlardan biridir. Bizler evlerimizde bulunan halıların özellikle de mutfakta olan halıların üzerine yemek yaparken yanlışlıkla da olsa yağlar dam...

 

Kabak Çekirdeği Yağı
Göğüs Yağları
Ayı Yağı
Keratin Yağı
Badem Yağı Sakal
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Yılan Yağı Zararları
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Hint Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Gliserin Yağı
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Limon Yağı Nasıl Yapılır
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Alabalık Yağının Faydaları
Kırmızı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır
Gres Yağı
Aynısefa Yağı
Kudret Narı Yağı
20 50 Motor Yağı
Avakado Yağının Faydaları
Sakal Yağı
Badem Yağı Yüze Nasıl Uygulanır
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Acı Elma Yağı Nasıl Kullanılır
Don Yağı
Gaz Yağı
Acı Biber Yağı
Katran Yağı Faydaları
Popüler İçerik
Limon Yağı Nasıl Yapılır
Limon Yağı Nasıl Yapılır, Limon normalde salatalarda kullanılan ekşimsi bir tadı olan bitki çeşididir. Geçmişten beri yaşlılarımızın çaylarına damlatt...
Aynısefa Yağı
Aynısefa Yağı, Aynısefa bilindiği gibi çiçek familyasına ait bir bitkidir. Büyük bir papatyayı andıran bu bitkinin cilt sağlığı açısından önemlidir....
Kudret Narı Yağı
Kudret Narı Yağı, Kudret narı botanik bir meyve olarak bilinmektedir. Bu meyve bir çok farklı isme sahiptir. Bu isimlerden bazıları ise: Papara, acayi...
20 50 Motor Yağı
20 50 Motor Yağı, Motor yağlarının üzerinde yazan 0-30, 0-40, 5-40, 10-40, 15-40, 5-50, 10-50, 15-50, 20-50, 10-60 gibi değerler yağın sıcak veya soğu...
Avakado Yağının Faydaları
Avokado yağının faydaları, avokado yağı avokadonun kendisinden elde edilen doğal yağlardan biridir. Ülkemizde de yetiştirilen avokado genellikle tro...
Sakal Yağı
Sakal yağı, sakalların daha gür ve canlı çıkmasını sağlar. Bunun için en fazla badem yağından yararlanılır. Badem ağacının tohumlarından soğuk sıkma y...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Kabak Çekirdeği Yağı
Göğüs Yağları
Ayı Yağı
Keratin Yağı
Badem Yağı Sakal
Varis Ve Yüzeyel Mantar İnf. Hangi Yağlar Kullanınır.
Eşim Yanlışlıkla Bebeğimize Üç Damla Elma Yağı Vermiş Sakıncaları Nelerdir?
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Yağ Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Varis Ve Yüzeyel Mantar İnf. Hangi Yağlar Kullanınır.
Eşim Yanlışlıkla Bebeğimize Üç Damla Elma Yağı Vermiş Sakıncaları Nelerdir?
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Yağ Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Haziran - 2018