yag.gen.tr
yağ
Sosyal Medyada Paylaş
Köpek Yağı
Sakal Yağı
Atık Yağ Toplama
Yılan Yağı Nasıl Elde Edilir
Bebeklerde Balık Yağı Kullanımı
Çay Ağacı Yağı Sivilce
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Acı Kayısı Çekirdeği Yağı
Don Yağı
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
İguana Yağı
Susam Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Deve Dikeni Yağı
Zambak Yağı
Aspir Yağı Zararları
Örümcek Yağı
Balık Yağı Boy Uzatırmı
2 Zamanlı Motor Yağı
Gres Yağı
Beyaz Yağ
İnsan Yağı
Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Biberiye Yağı Nasıl Yapılır
5w 40 Motor Yağı
Acı Elma Yağı Nasıl Kullanılır
Çörek Otu Yağı Sinüzite İyi Gelirmi
Yılan Yağı Saç Uzatırmı
Badem Yağı Nasıl Kullanılır
Bronzlaştırıcı Yağ
Yılan Yağı Kullanımı
Yonca Yağ
Bölgesel Yağ Eritme
Yılan Yağı Zararları
5 40 Motor Yağı
10 60 Motor Yağı
Tüm Sayfalar >>









Kırmızı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır

Kırmızı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır, Kantaron yağı antiseptik, antibakteriyel, kanama durdurucu, yara ve yanık iyileştirici iltihap önleyicidir. Kantaron otu genelde ılıman iklime sahip bölgelerde yetiştirilmektedir. Kantaron otu bitkisi yetiştirdiği bölgelerden farklı renklere sahip çiçeği açmaktadır. Kırmızı kantaron 10-50 cm aralığında değişir ve iki yıllık ot türü bir bitkidir. Balçıklı ve kireçli toprağı seven bir bitki türüdür. Kumlu topraklarda ve bataklıklar da yetişebilir. Yetiştiği bölgeler Avrupa ve Türkiye'dir. Çiçekleri güneşin doğması ile açar, güneşin batması ile kapanır. Bu çiçekleri toplu halde bulmak zordur. Keskin acı bir tadı ve bahar bir kokusu vardır. Sarı ve kırmızı kantaron olmak üzere ikiye ayrılan bitkide sarı kantaron, sinirsel rahatsızlıklarda, kırmızı kantaron ise mide ve sindirim sistemi rahatsızlıkları üzerinde etkilidir. İçeriğinde bol miktarda A, C vitaminleri ve çeşitli mineraller bulunmaktadır. Kantaron yağının  sahip olduğu önemli birkaç özelliği ise Antiseptik, kanama durdurucu etkiye sahiptir. Kantaron bitkisi hem haricen hem de içilerek hastalık tedavisinde kullanılır. Yapılan araştırmalarla  yıllarca tedavi amacıyla kullanılan kantaron yağının mikrop öldürücü ve damar büzücü etkisi olduğu tespit edilmiştir.

Kırmızı kantaron yağı nasıl kullanılır dersek eğer:

  • Yara üzerinde mikrop oluşumunu önlemektir.
  • İltihap önleyici etkisinden dolayı yaralarda iltihap oluşumunu engeller.
  • Hücrelerin daha hızlı yenilenmesine katkı sağlar.
  • Güneş yanıklarında yanık üzerinde oluşan ağrıların kısa sürede giderilmesini sağlar.
  • Derilerde oluşan morluk ve şişkinlikler de etkilidir.
  • Kırmızı kantaron yağı cilt bakımında kullanılır. Cildin pürüzsüz bir yapıya kavuşmasını sağlar.
  • Sırt ağrılarında kantaron yağı kullanılır.
Kırmızı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır

Sırt ağrıları, lumbago, siyatik ve romatizma üzerinde masaj yöntemiyle kullanıldığında iyileştirici etkisi bulunmaktadır. Kantaron yağı dahilen kullanıldığı zaman kan şekerini düşürür. Özellikle mide ağrısı ve ülser tedavisinde kullanılır. Üşüyen kişiler, kantaron yağı yardımıyla bu sıkıntıdan kurtulabilir. Ayrıca kantaron yağı boş değil de bir çay bardağı suyu 5-6 damla damlatılarak tüketilebilir. Fakat dahilen kullanım yapılmak istenirse bir tatlı kaşığı tüketilmelidir. Fazlası vücuda yan etki yapabilir. Taze ve kurutulmuş olan kantaron otu çiçeği ezildikten sonra 1-1.5 litre su içinde bir yemek kaşığı kadar atılır. Kısık ateş de 10-15 dakika kadar kaynatılır ve gün içinde çay gibi tüketilebilir. Ezilmiş bir kantaron çiçeği ise bal ile tatlandırılarak yenilebilir. Uzun süreli kullanımlarda vücutta kaşıntı meydana gelebilir. Geçmiş yıllarda kantaron yağı göz ve yara tedavisinde, adet söktürücü, mide ekşimesinde, kan yapıcı ve güçlendirici olarak kullanılırmış. Kırmızı kantaron yağının kullanımı birde şu nedenlerde kullanılır: 

Balgam sökmede, damar sertliğinde, akciğer hastalığında, prostat önleyici olarak kullanılır. Kırmızı kantaron yağı ciltteki lekelere çözüm ve sivilceleri de gidericidir. Bizim bilmediğimiz birçok ilaçların içerisinde olarak eczanelerde doktorun tavsiyesi üzerine satılmaktadır. Hafif ve orta derece olan depresyonlara karşı önerilen kullanım dozu 300 miligramlık  kırmızı kantaron günde üç defa çay ile kullanılabilir. Genelde bayanlara tavsiye edilen kırmızı kantaron yağı menopoz evresindeki bayanlara tavsiye edilir. Sinir sıkışmasına kantaron yağı kullanımı için 1 litre saf zeytinyağının içerisine kantaron yağı karıştırılır. Sinir sıkışması olan bölgeye ovularak uygulanır.

Yayınlanma Tarihi : 30.7.2015 14:07:52

Kırmızı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kırmızı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır"

gofret

kırmızı kantoron yağını cildime nasıl uygulayabilirim.bayağı yoğun ve elime yapışıyor

016-9.-30

Kullanıcı oyu: 4,5

çağla

merhaba , ilk defa duydum bunları ve şaşırdım birşeyi çok merak ediyorum diyelim günde 3 defa suyla karıstırıp ıcıyoruz kantaron yagını peki bunu nekadar sure yapmalıyız 15gun yapıp 1hafta ara verıp tekrar mı uygulanmalı nasıl olmalı yanı ? ve ben çok üşüyen biriyim :D yada agız yoluyla bır tatlı kasını gecmemeli diyor onu nekadar sure uygulanmalı ki .teşekkürler şimdiden cevap için :)

016-2.-29

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güneş Yağı

Güneş Yağı, Cilt kanserinin en büyük sebebi güneş ışınlarına direk ve uzun süreli maruz kalmaktır. Güneş ışınlarına uzun süreler maruz kalındığında deri altında bulunan elastin ve kallojen yapıları zarar görür. Bunun sonucu olarak...

Yağ Aldırma Ameliyatı

Yağ Aldırma Ameliyatı, Yağ aldırma son zamanlarda kişilerin sıkça tercih etmiş olduğu bir ameliyat olmaktadır. Kişilerde oluşmakta olan fazla kilolar oldukça can sıkıcı olmaktadır ve bizler bu yağlardan hızlı bir şekilde kurtulma...

Çin Yağının Faydaları

Çin Yağının Faydaları, Çin yağı Almanya da üretilip bizler için ülkemize ithal edilir. Bu yağ naneye benzer bir bitkiden elde edilmektedir. Bir nevi nane bitkisinin bir türevi de denilebilir. Bu yağ bir çok hastalığın tedavisinde...

Yağ Yakmak

Yağ Yakmak, Özellikle yaz aylarında insanların büyük sorunlarından biri fazla kilolardır. Fazla kiloların ise nedeni vücutta bulunan fazla yağlardır. Fazla yağlar genç yaşlı, kadın, erkek  yani herkesin problemidir. Fazla yağları...

Yasemin Yağının Faydaları

Yasemin Yağının Faydaları, Yasemin yağı elde edilmekte olan yasemin bitkisi her mevsim yeşil ya da yaz aylarında yeşil olmaktadır ve bu bitki sarılıcı ya da dik olarak yetişmektedir. Yasemin bitkisi sıcaklığa dayanabilen bir bitki...

Yağ Aldırma

Yağ Aldırma, Son zamanlarda kişilerde oluşmakta olan aşırı derecede yağlanmalar can sıkıcı bir husus olmaktadır. Kişilerin fazla olan kilolarından kurtulmaları ve özellikle de bayanların bu hususta çok hassas davranmaları yağ aldı...

Havuç Yağının Faydaları

Havuç Yağının Faydaları, Havuç yağı, havuç özünden elde edilen cildi besleyici ve sağlıklı bir yağ türüdür. İnsan sağlığı açısından birçok faydası bulunan havucun yağı da güzellik ve şifa dağıtmaktadır. Kozmetik sektöründe neredey...

Sarımsak Yağının Faydaları

Sarımsak yağının faydaları, vücuda zararlı olan kanser hücrelerinden kişileri korur ve kanser hastalığına karşı önler. Sarımsak yağı, kalp hastalığı ve tansiyon gibi bir çok hastalığın kişiler de oluşmasını önleyecek niteliktedir...

Melisa Yağının Faydaları

Melisa yağının faydaları, Melisa yağı melisa (oğulotu) bitkisinin yapraklarından elde edilir. Melisa yağının içerisinde sitral, sitranellal, linalol bulunur. Melisa yağı melisa otunda olduğu gibi strese, gerginliğe bağlı rahatsızl...

Kayısı Çekirdeği Yağı Faydaları

Kayısı Çekirdeği Yağı Faydaları, Kayısı meyvesinin çekirdeğinden elde edilmekte olan kayısı çekirdeği yağı sağlığımız açısından kullanımında çok fayda vardır. Kurutulmuş olan kayısı çekirdeğinin içerisinde bulunmakta olan yağların...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yağ, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017