Dulavrat Otu Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Dulavrat Otu Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Dulavrat otu yağı, dulavrat otu, Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde dağlık alanlarda kendiliğinden yetişen çok yıllık bitkilerden biridir. 60 santim kadar boylanabilen nemli yerleri daha çok seven dulavrat otu, mora yakın ve kırmızı renkte çiçekler açar. Tohum kısmı Eylül ve Ekim aylarında olgunlaşmaya başlar. Yaprakları oldukça iri, tüylü ve damarlıdır.


Dulavrat Otu Yağı Cilde Faydaları Nelerdir?


Dulavrat otu yağı yumuşatıcı etkisi sayesinde güzellik alanında üretilen kozmetiklerde ve saç bakım ürünleri içerisinde kullanılır. Antioksidan ve anti diyabetik etkisi bulunmaktadır. Cilt hastalarında alternatif tedavi olarak kullanılabilir. Egzama rahatsızlığı üzerinde oldukça başarılıdır. Yara ve iltihapların iyileşmesini sağlar. Yağ direkt ya da zeytinyağı ile karıştırılıp sorunlu bölgelere sürülebilir. Dulavratotu yağı başka bitkisel yağlarla karıştırılıp cilt bakımı için maskeler hazırlanabilir. Hazırlanan maskelerin cildi güçlendirici etkisinden yararlanılabilir. Deride botoks etkisi yaratır. Yaralar ve cilt yanmasına karşı iyi gelir. Hücre yenileyici etkisi vardır. Soğuktan yıpranmış cildi onarır. Yağlı cilt tipleri için oldukça faydalıdır. Yağ bezlerini normalleştirici etkisi vardır. Akne, pişik, sedef hastalığı ve kurdeşen tedavisinde kullanılabilir.


Dulavrat Otu Yağı Saça Faydaları Nelerdir?


Yağ ile hazırlanan karışımlar saç güçlendirici olarak kullanılabilir. Saçların daha canlı ve güçlü olmasını sağlar. Ayrıca saçların hızlı uzamasına yardımcı olur. Kepek oluşumunu engeller. Saç derisinde kan dolaşımını arttırıcı etkisi bulunmaktadır. Saç kaybına sebep olan sorunları ortadan kaldırır. Halk arasında saç dökülmesi için kullanılan doğal tedavi yollarından biridir. Dulavrat otu yağı ile saça masaj yapılabilir. Etkisini arttırmak amacıyla yağın ılık olarak kullanılması gerekir. Hafif ısıtılarak kullanıldığında daha etkili olur. Düzenli olarak kullanıldığında etkileri en fazla bir ay içinde fark edilebilir. Hafif hareketlerle masaj yapılarak saçlara sürüldükten sonra saçlar bir bone ya da havluyla kapatılıp bir saat bekletilir. Süre sonunda saçlar ılık suyla şampuanlanarak yıkanır. İki ay düzenli uygulandığında oldukça başarılı sonuçlar alınabilir. Özellikle kuru ve yağlı saçlar için uygun bir yağdır.


Dulavrat Otu Yağı Kirpiklere Faydaları Nelerdir?


Dulavrat otu yağı kirpikler için maskara olarak kullanılabilir. Kirpikleri güçlendirir ve yeni kirpiklerin çıkmasını sağlar. Birkaç ay düzenli kullanıldığında daha gür kirpiklere sahip olunabilir.


Dul Avrat Otu Yağı Nasıl Yapılır?

Dulavrat otu yağı aktarlardan temin edilebileceği gibi evde de hazırlanabilir. Evde hazırlamak için bir avuç kadar dulavrat otu kökü bir bıçak yardımıyla incecik doğranır. Doğranan bitki cam bir kavanoza alınıp üzerine zeytinyağı eklenir. Zeytinyağı bitkinin üzerini kapatacak şekilde eklenmelidir. Kavanozun kapağı kapatılıp 45 gün kadar güneşte bekletilir. 45 gün sonra karışım kaynar suyun içine alınıp pişirilir. Pişen karışım bir tülbent yardımıyla süzülerek yağ olarak kullanılır.


Dulavrat Otu Yağı Zararları Nelerdir?

Dulavrat otu yağı mutlaka doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır. Vücutta alerjik reaksiyonların gelişmesine sebep olabilir. Karanfil, sarımsak gibi bitkilerle birlikte kullanılmamalıdır.

Dulavrat Otu Yağı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Köpek Yağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Köpek Yağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Badem Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Badem Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Çam Yağı Nasıl Kullanılır?

Çam Yağı Nasıl Kullanılır?

Yağ Yapan Besinler Nelerdir?

Yağ Yapan Besinler Nelerdir?

Hint Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

Hint Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

Güncel

Argan Yağı Faydaları Nelerdir?

Argan Yağı Faydaları Nelerdir?

Güncel

Atık Yağ Analizi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Atık Yağ Analizi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Güncel

Kavram Yağının Özellikleri

Kavram Yağının Özellikleri

Çuha Çiçeği Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çuha Çiçeği Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çuha çiçeği yağı, Doğu, Orta Amerika'da yetişen bir tür kır çiçeğidir. Dış mekanlar için tercih edilen çuha çiçeği halk arasında on bir ay çiçeği, bahar çi[...]

Susam Yağı Nasıl Kullanılır?

Susam Yağı Nasıl Kullanılır?

Susam yağı nasıl kullanılır, susam yağının sağlığa pek çok faydası vardır bu sebeple sağlık alanında ciltte, dişlerde, saçta, kemik sağlığında sürekli olara[...]

Boyunda Yağ Bezesi Belirtileri ve Tedavisi

Boyunda Yağ Bezesi Belirtileri ve Tedavisi

Boyunda Yağ Bezesi, Yağ bezesi, vücudun iç kısmında yani deri altındaki yağ hücrelerinin hızlı çalışmasıyla bir yerde biriken yağların oluşturduğu yumuşak bir k[...]

Kantaron Yağı Nasıl Yapılır?

Kantaron Yağı Nasıl Yapılır?

Kantaron yağı nasıl yapılır, Kantaron yağını evde doğal şartlar eşliğinde yapmak mümkündür. Kantaron yağının kullanım alanı çok geniştir. Bunun için eğer ka[...]

Tereyağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Tereyağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Tereyağı: Hayvansal bir gıda maddesi olan tereyağı inek sütünden elde edilen yoğurt kaymağından oluşmaktadır. Sütün mayalanarak yoğurt haline getirildikten sonra yay[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6