Hamam Otu Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Hamam Otu Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hamam Otu Yağı, Hamam otu yağı günümüzde bilinen yağlardan biridir. Özellikle bayanların kullandığı bu yağ ağızdan alınmamaktadır. Ağza ve göze temasında hemen bol su ile yıkayınız. Haman otu yağı oldukça sert ve insanın çok fazla rahatsızlık duyacağı bir kokuya sahiptir. Bu nedenle sürülen bölgede de belli süreler o koku hissedilir. Hamam otu yağını birçok yerden çok ucuz fiyata kolaylıkla bulabilirsiniz. Bu yağın kullanım alanı ve kullanım amacı oldukça sınırlıdır. İçeriği nedeni ile sadece belli amaçlar için cilde uygulanarak kullanılır. Ciltte uzun süreler boyunca tutulmadan yıkanması gerekir. Bu yağlar en fazla 2 günde bir kullanılmalıdır. Hamam otunun diğer adı ise hürrem yağıdır. Hamam otu yağı Osmanlı döneminden beri birçok insan tarafından kullanılmıştır ve kullanılmaya da devam etmektedir. Bayanların çok kullanması erkeklerin hiç kullanmadığı anlamına gelmemektedir. Bu yağı bazen erkeklerde belli amaçlar için kullanmaktadırlar. Sporcular bacak tüylerinden kurtulmak için yine bu yağı kullanırlar ve bu yağ genel olarak tüylerden başka bir amaç için kullanılmamaktadır. Kişilerdeki tüy sebebi dökülmeden sonra tekrar çıkıp çıkmayacağını etkilemektedir.

Geçmişte olduğu gibi günümüzde de birçok insanın en büyük problemlerinden biri olan istenmeyen tüyler sorunudur. Hamam otu yağını en çok bayanların kullanmasının asıl nedeni budur. Erkeğin yapısı nedeniyle tüylü olması bu yağı olmazsa olmazlar arasından çıkarmaktadır. Fakat kadınlarda istenmeyen tüylerin çok daha fazla olması bu yağın kullanımını arttırmaktadır. Bu yağ aslında tam bir doğal tüy dökücüdür. Tüyler üzerindeki muhteşem etkisini birkaç dakika içerisinde sizlere de gösterir. Hamam otu yağı, Sürüldüğü bölgede hızlıca etkisini göstererek istediğiniz sonuca ulaşmanızı sağlayabilir. Bu yağın yapılan araştırmalar ile doğru kullanımları sonucunda cilde hiçbir yan etkisi bulunmadığı kanıtlanmıştır. Hamam otu yağının kullanımı sonrasında bir sorun bizleri bir adım geri çekmektedir. Bu yağın şiddetli ve sert kokusudur. Yağı kullandıktan sonra ortaya kötü bir koku çıkar ve bu koku birkaç gün o bölgede kokabilir. Bu nedenle bazı insanlar bu yağı kullanmaktan vazgeçerler. Hamam otu yağı etkisini tüyler üzerinde hızlı bir şekilde göstermektedir.


Hamam otu yağının kullanımı


Bu yağı duş esnasında kullanmanız önerilmektedir. Vücudunuzu temiz bir şekilde yıkayın ve tüylerinden kurtulmak istediğiniz bu bölgenize masaj yapar mış gibi uygulayın. Birkaç dakika sonra biraz daha ovalayarak tüylerden kurtulduğunuzu görebilirsiniz. Tüyler döküldükten sonra bol su ile yıkayın. Sizin rahatsız eden kokusu 2 gün içerisinde kaybolacaktır. Fakat tüyler tekrarladıktan sonra bu işlemi bir daha tekrarlayın. Bu işlemi 5 seans olarak tekrarlarsanız artık tüylerin tekrar etmediğinin farkına varacaksınız. Bu yağın günümüzde kullanımının artması ile farklı şekillerde elde edilen hamam otu tozu da çıkmıştır bu toz yağı kadar etkili olmasa bile fayda sağlamaktadır. Bu yağı bilinçsizce kullanmamalısınız. Çünkü yanlış kullanımlarda farklı yan etkiler oluşturabilir. Hamam otu yağı kesinlikle yüz kısımlarında kullanılmamalıdır.

Hamam Otu Yağı Yorumları

soru

Perrin

21 Ağustos 2018 Salı

Hamam otu yağı, oldukça pis kokuyor. Bu yağı vücudumuzda kullandıktan sonra duş almamız gerekiyor mu? Çünkü duş almazsak biz de çok kötü kokarız. Duş alırsak yağın etkisi devam eder mı faydalarınız görebilir miyiz.

Cevap yaz

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Yağ Yakmak Nedir ve Nasıl Yapılır?

Yağ Yakmak Nedir ve Nasıl Yapılır?

Güncel

Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır?

Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır?

Argan Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Argan Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Argan yağı, ülkemizde yetişmeyen bir ağacın meyvesinden elde edilen kozmetik sektöründen oldukça yaygın şekilde kullanılan bitkisel bir yağdır. Kuzey Afrika'da buluna[...]

Çörek Otu Yağı ile Zayıflama

Çörek Otu Yağı ile Zayıflama

Çörek Otu Yağı ile Zayıflama, Çörek otu bitkisel bir mucize olduğuna göre bundan elde edilen çörek otu yağı da bu mucizenin devamıdır. Çörek otu yağının birçok[...]

Balık Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Balık Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Balık yağının saça faydaları, saç bakımında tercih edilen balık yağı, saçların dip kısmından başlayıp uçlara kadar bakımı sağlamaktadır. Genellikle hastalık[...]

Bel Yağları Nedir ve Nasıl Eritilir?

Bel Yağları Nedir ve Nasıl Eritilir?

Bel Yağları, Bel yağları kadın erkek fark etmeksizin büyük sorun haline gelmektedir. Bel yağları genellikle kişinin hareketsizliğinden kaynaklanan bir sorundur. Tabi ki [...]

Limon Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Limon Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Limon yağı, olgunlaşmamış olan limon kabuklarından soğuk presleme ile elde edilen esansiyel bir yağdır. Oldukça farklı kullanım alanları bulunmaktadır. Temizleyici, r[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6