yag.gen.tr
yağ
Sosyal Medyada Paylaş
Köpek Yağı
Sakal Yağı
Atık Yağ Toplama
Yılan Yağı Nasıl Elde Edilir
Bebeklerde Balık Yağı Kullanımı
Çay Ağacı Yağı Sivilce
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Acı Kayısı Çekirdeği Yağı
Don Yağı
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
İguana Yağı
Susam Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Deve Dikeni Yağı
Zambak Yağı
Aspir Yağı Zararları
Örümcek Yağı
Balık Yağı Boy Uzatırmı
2 Zamanlı Motor Yağı
Gres Yağı
Beyaz Yağ
İnsan Yağı
Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Biberiye Yağı Nasıl Yapılır
5w 40 Motor Yağı
Acı Elma Yağı Nasıl Kullanılır
Çörek Otu Yağı Sinüzite İyi Gelirmi
Yılan Yağı Saç Uzatırmı
Badem Yağı Nasıl Kullanılır
Bronzlaştırıcı Yağ
Yılan Yağı Kullanımı
Yonca Yağ
Bölgesel Yağ Eritme
Yılan Yağı Zararları
5 40 Motor Yağı
10 60 Motor Yağı
Tüm Sayfalar >>









Portakal Yağının Faydaları

Portakal Yağının Faydaları, Portakal meyvesi turunçgillerden olan ve ana yurdu Hindistan olan ve ağacı her zaman yeşil kalan bir meyvedir. Yaprak ve meyve kabuğu ilaç, çekirdeği esans yapımında, ayrıca meyve kabuklarından çıkarılan portakal yağı likör ve şeker yapımında kullanılır. Sizlerle portakal yağının faydalarını paylaşacağım. Portakal yağı portakal ağacında bulunan çiçekler ve olgun olan portakalların kabuklarından elde edilmektedir.

  • Portakal yağının bilinen en önemli faydası ise selülit üzerinde oldukça etkili olmasıdır.
  • Romatizma ağrısı duyulan bölgelere sürülerek azda olsa bu ağrıları gidermede kullanılmaktadır.,
  • Ateş yükselmesi gibi bir hastalıkta ateş düşürücü bir etkisi olmasıdır.
  • Sindirim sistemini hızlandırır ve kişinin midesini rahatlatır.
  • Yara, yanık, kesiklere sürülerek iyileşmesini hızlandırır.
  • Gençlerin korkulu rüyası olan ciltteki aknelerden arındırır ve sivilceleri yok eder.
  • Bu yağ vücuda uygulandığında vücudun sıklaşmasını sağlar.
  • Ayrıca bu yağın kilo verdirme olayı da vardır.
  • Kansızlık, sinir sistemi bozukluğu, stres, soğuk algınlığı, felç, şeker hastalığında da oldukça etkili olmaktadır.
  • Özellikle karma ve yağlı ciltler için çok etkilidir ciltteki yağ oranını ayarlar.
  • Yorgunluk durumunda önerilmektedir.
  • Diş etlerini güçlendirir ve çürüklerden arındırır.
  • Yaratıcı ve pozitif düşünmeye teşvik eder ve sağ beyin fonksiyonlarını destekler.
  • Vücuttaki tüm organların işleyişini uyarır.
  • Portakal yağının tüketilmesi süt salgılanmasını geliştirir ve adet görme peryodunu düzene sokar.
  • Bu yağ lavanta yağı ile karıştırılarak kullanılmasında uyku bozukluklarını düzene sokar.
Portakal Yağının Faydaları

Portakal yağı vücutta bu kadar etkili olduğundan dolayı çoğu bayan haftada 2-3 defa maske yaparak cilt parlaklığına, güzelliğine karşı etki sağlamaktadır. Portakal yağı bir taşıyıcı yağ yardımı ile tatlı badem veya avokado yağı ile ince bir şekilde cilde uygulanır veya bu ürünlerin bulunması zor ise duş aldığınız ılık suya bir kaç damla portakal yağı damlatarak kullanın. Vücutta ağrıyan, şişik olan yada ihtiyaç duyulan yerlere masaj yardımı ile uygulayarak ağrılardan kurtulabilirsiniz. Fakat bu yağı yutmayın örneğin boğaz yağını gidermek için ılık bir bardak suya 2 damla portakal yağı damlatılarak gargara yardımı ile giderebilirsiniz. Bu yağı oda spreyinize katarak odaya ferahlık katabilir ve solunumu kolaylaştırabilirsiniz.

Portakal yağının faydaları sadece genel sağlık bakımı için sınırlı değildir bunun yanı sıra endüstriyel ve evsel birçok kullanım faydaları vardır. Bayanlara tavsiyem ev temizliğinde kullanabilir ve yağ, iz ve lekeli yerlerin çıkarılmasını sağlar. İçecekler, tatlılar, bisküviler, çikolatalar ve hamur ürünleri gibi çeşitli gıda ürünlerine portakal lezzeti ekleyebilirsiniz. Portakal yağı evde bulunan şampuan, sıvı sabun, vücut losyonları, oda spreyleri, yüz kremleri ve deterjanlarınıza ekleyerek güzel kokular ekleyebilirsiniz. Birde bayanlara tavsiye edeceğim ve dikkate almaları gereken olaylardan biri ise portakal yağı kesinlikle güneşe çıkarken kullanılmamalıdır. Portakal yağı vücuda kesinlikle boş uygulama yapılmamalıdır mutlaka su veya başka bir yağ ile karıştırılarak kullanılmalıdır. Fazla miktarda kullanılması cildinizi tahriş edebilir ve kusma, bulantı gibi rahatsızlıklar oluşturabilir. Birde epilepsi rahatsızlığınız varsa, kanser tedavisi görüyorsanız, hamileyseniz, karaciğerinizde problem varsa yani kısaca kronik bir rahatsızlığınız var ise mutlaka doktor kontrolü altında kullanmamalısınız. Unutulmamalıdır ki alternatif tıp gerçek tıbbın yerini kesinlikle tutamaz. Doktor dışında kullanılacak ürünler cildinizde önemli rahatsızlıklar üretir

Yayınlanma Tarihi : 30.7.2015 14:28:47

Portakal Yağının Faydaları Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Portakal Yağının Faydaları"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güneş Yağı

Güneş Yağı, Cilt kanserinin en büyük sebebi güneş ışınlarına direk ve uzun süreli maruz kalmaktır. Güneş ışınlarına uzun süreler maruz kalındığında deri altında bulunan elastin ve kallojen yapıları zarar görür. Bunun sonucu olarak...

Yağ Aldırma

Yağ Aldırma, Son zamanlarda kişilerde oluşmakta olan aşırı derecede yağlanmalar can sıkıcı bir husus olmaktadır. Kişilerin fazla olan kilolarından kurtulmaları ve özellikle de bayanların bu hususta çok hassas davranmaları yağ aldı...

Hamilelikte Balık Yağı Kullanımı

Hamilelikte balık yağı kullanımı, balık yağı çoklu bir doymamış yağ asididir. Bunlar esansiyel yağ asididir ve insan vücudunda üretilmez. Mutlaka dışarıdan almak gerekir. Sadece hamile bayanlar için de değil tüm insanların vücudun...

Yasemin Yağının Faydaları

Yasemin Yağının Faydaları, Yasemin yağı elde edilmekte olan yasemin bitkisi her mevsim yeşil ya da yaz aylarında yeşil olmaktadır ve bu bitki sarılıcı ya da dik olarak yetişmektedir. Yasemin bitkisi sıcaklığa dayanabilen bir bitki...

Rezene Yağının Faydaları

Rezene yağının faydaları, rezene yağı, rezene bitkisinin yapraklarından buhar yolu ile elde edilen bitkisel yağlardan biridir. Vücuda masaj yapılarak, soluma yöntemiyle, banyo suyuna ekleyerek ya da ağız yolu ile tüketilerek kulla...

Menekşe Yağının Faydaları

Menekşe yağının faydaları, çok fazla kullanım alanı olmasına rağmen menekşe yağı, adından sıkla söz edilen yağ çeşitlerinden biri değildir. Menekşe her eve yakışan, bulunduğu ortama huzur veren çiçek çeşitlerinden biridir. Son d...

Kayısı Çekirdeği Yağı Faydaları

Kayısı Çekirdeği Yağı Faydaları, Kayısı meyvesinin çekirdeğinden elde edilmekte olan kayısı çekirdeği yağı sağlığımız açısından kullanımında çok fayda vardır. Kurutulmuş olan kayısı çekirdeğinin içerisinde bulunmakta olan yağların...

Kakao Yağının Faydaları

Kakao Yağının Faydaları , Kakao yağı açık sarı olan bir renge sahip olan, saf olarak doğada bulunan kakao çekirdeğinin kavrulması ile elde edilmektedir. Kakao koka bitkisinin meyvesinden elde edilir. Kakao yağının raf ömrü  oldukç...

Kakao Yağı Ne İşe Yarar

Kakao Yağı ne işe yarar, kakao yağı kakao ağacından elde edilen ve raf ömrü oldukça uzun olan bitkisel bir yağdır. Kozmetik ve gıda alanında yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Kakao yağı cilt bakımında birçok probleme karşı kull...

Jojoba Yağı Faydaları

Jojoba yağı faydaları, jojoba yağının içeriği doymamış yağ asitleri bakımından zengin olması, doğal bitkisel bakım ürünü içeriğinde kullanılmasına neden olur. Çöllerde yetişen ve çalı tarzında olan jojoba bitkisinden elde edilen y...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yağ, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017