Zambak Yağı

Zambak Yağı

Zambak yağı, Zambakgiller ailesine ait olan zambak yağı tıpkı soğan gibi yetişen ve mevsiminde toplanan bitkilerden elde edilen bir yağdır. Zambak yağı kan dolaşımını hızlandırıcı etkisinin yanı sıra vücuda alınan besinlerin çabuk erimesini de sağlar. Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi ile vücuttan toksik maddelerin çabucak dışarı atılmasına yardımcı olur.

Zambak Yağının Faydaları

  • Zambak yağı eklem ve kas ağrılarına karşı iyi gelir. Ağrılı bölgeye masaj yapılarak uygulanabilir.
  • Diş ağrısı için zambak yağından faydalanılabilir. Diş ağrısının yanı sıra diş iltihaplarına karşı da iyi gelir.
  • Kozmetik için üretilen parfüm yapımından sıkça kullanılır.
  • Cilt bakımı için kullanılabilecek doğal bir yağdır.
  • Ciltte oluşan kırışıklıkları azaltmak için kozmetik amaçlı ürünlerin içeriğinde yer verilir.
  • Zambak yağı selülit tedavisi için kullanılabilir.
  • Göz altı kremlerinin içeriğinde kullanılır. Ciltte gerginlik hissi yaratarak cildin daha sıkı ve genç olmasına yardımcı olur.

Zambak Yağı Nasıl Kullanılır?

  • Zambak yağı avuç içine damlatılarak vücuda masaj şeklinde kullanılabilir. Yağ ile masaj yapıldığında sinirlere nüfus ederek ağrıların giderilmesine yardımcı olur.
  • Cilt bakımı için bal ve yumurta ile karıştırılabilir. Bu şekilde hazırlanan maske cildi gerginleştirerek daha diri bir görünüm kazanmasını sağlar.

Zambak Yağı Nasıl Yapılır?

3 avuç dolusu zambak yağı incecik doğranır.

Cam bir kavanozun içine hakiki zeytinyağı doldurularak doğranan zambaklar zeytinyağına ilave edilir. Kavanozun ağzı hava almayacak şekilde kapatılır. Karışım iki hafta boyunca güneşte bekletilir ve daha sonra kavanoz kaynayan suyun içine alınarak kaynatılır. Ardından ince bir tülbent ile süzülerek yağı çıkarılır.

Zambak Yağı Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Zambak Yağı"
Zambak Yaginin Faydalari Anlatilirken Secilen Lavanta Resmi Pek Uygun Dusmemis. Ayrica 3 Avuc Dolusu Zambak Yagi Nasil İncecik Dogranir (Son Paragraf, Birinci Cumle? Yayinlamadan Okusaniz İyi Olur.
Lara . 2017-01-12 / 4,5
CEVAP YAZ
Aynısefa Yağı
Aynısefa Yağı
Aynısefa Yağı, Aynısefa bilindiği gibi çiçek familyasına ait bir bitkidir. Büyük bir papatyayı andıran bu bitkinin cilt sağlığı açısından önemlidir. Bu bitki ülkemizde de bol şekilde üretilmektedir. Gün geçtikçe dünyadaki insan sayısının artması ba...
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kandaki yağ oranı nasıl düşürülür, kanadaki yağ oranı, her insanın kanında bulunan ve hücre zarları ile bazı hormonların yapımında kullanılan bir maddedir. Kandaki yağ oranını, vücut kendi ürettiği gibi dışarıdan alınan besinlerle de yükselebilir. Me...
Göğüs Yağları
Göğüs Yağları
Göğüs Yağları, Göğüslere oluşan yağlar genellikle erkekleri ilgilendiren ve erkeklerde daha çok sorun haline gelen bir konudur. Bayanlarda bu sorun yağların belirgin hale gelmemesinden dolayı biraz daha az sorun olarak kabul edilmektedir. Bu bölgedek...
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Yılan yağı saça nasıl uygulanır? Saçlar için oldukça faydalı olan yılan yağının kullanımı da son derece kolaydır. Kullanımına geçmeden önce yılan yağı, saçların ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılayacak niteliktedir. İçerisinde yüksek oran...
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Mavi Anemon Çiçeği Yağı, Mavi anemon çiçeği dünyada özellikle kuzey yarım kürede yetişme göstermektedir. İskoçya başta olmak üzere; Japonya da, Brezilya da gibi sıcaklığı düşük olan bölgelerde sıkça rastlanmaktadır. Bu bitki genellikle ılıman iklim b...
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Kurumuş yağ lekesi nasıl çıkar, Günümüzde kadınların en şikayetçi oldukları çıkmayan kurumuş yağ lekeleridir. Sırf bu yüzden çocukların dışarıda oynamaları yasak hale gelmiştir. Fakat TV de verdikleri reklamlarda genelde belli markalarla kurumuş yağ ...
Keratin Yağı
Keratin Yağı
Keratin Yağı, Keratin aslında vücudumuzda bazı yerlerimizde bulunan bir proteinin adıdır. Keratin yağı en çok saçlarda olmak üzere tırnaklar ve dişlerde kullanılmaktadır. Keratin yağını herhangi bir sarraftan kolaylıkla ve oldukça ucuz bir fiyata bul...
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı, Hamilelikte genellikle kullanılan badem yağı cilt bakımı ve onarımı için kullanılır. Birçok bayanın baş belası olan hamilelik çatlakları günümüzde hep sıkıntı olmuştur hatta çoğu genç kız çatlaklara hazır olmadığı iç...
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Çilek Yağının Cilde Faydaları, Nefis, sulu ve ağızları sulandıran tadının yanında çileğin sağlık yönünden de faydaları vardır. Çilek yağı genelde ilaç ve kozmetikte çok fazla derecede kullanılmaktadır. Çileğin tadı ve güzelliği, lezzeti ile göz nuru ...
Alabalık Yağının Faydaları
Alabalık Yağının Faydaları
Alabalık yağının faydaları, Alabalık her balıktan farklı olarak omega 3 olarak çok zengin bir balıktır. Alabalık veya alabalık yağı çocukların ve gelişme çağındaki kişilerin tüketmeleri gereken önemli bir besindir. Ayrıca bütün insanlarda beyin ve ha...
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır, Keten tohumu çiğnenerek de yenilebilir fakat sert olması nedeniyle tam öğütülmediği için sindirilmeden vücuttan atılabilir. Fakat keten tohumunu öğüterek toz haline getirilerek suyla karıştırılarak tüketilebilir. ...
Ayı Yağı
Ayı Yağı
Ayı Yağı, günümüzde kullanım alanı pek bulunmamaktadır. Bu yağın kullanımı genellikle eski zamanlarda çok yoğundur. İnsanlar bu yağı genellikle deri yoluyla kullanırdı. Fakat yinede ağız yoluyla tüketenlerde vardır. Dinimiz yönünden bu hayvanın eti y...
Gaz Yağı
Gaz Yağı
Gaz Yağı, Gaz yağını hepimiz duymuşuzdur. Bu yağ eskilerde çok daha fazla miktarda kullanılmaktaydı. Yanıcı bir yağ olan gaz yağı petrol rafinelerinde petrolden sonra elde edilen bir yakıt türüdür. Benzin kadar yanıcı etkisi olmasa bile bu yağda yan...
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı, Kişilerde oluşmakta olan sakal çıkmama sorunu kişiler için oldukça can sıkıcı bir durum olmaktadır. Her gün sakal tıraşı olmak zor olan bir durumdur fakat yüzümüzde hiç sakal çıkmaması kişiler açısından daha fazla sorun o...
Aynısefa Yağı
Aynısefa Yağı
Aynısefa Yağı, Aynısefa bilindiği gibi çiçek familyasına ait bir bitkidir. Büyük bir papatyayı andıran bu bitkinin cilt sağlığı açısından önemlidir. Bu bitki ülkemizde de bol şekilde üretilmektedir. Gün geçtikçe dünyadaki insan sayısının artması ba...
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kandaki yağ oranı nasıl düşürülür, kanadaki yağ oranı, her insanın kanında bulunan ve hücre zarları ile bazı hormonların yapımında kullanılan bir maddedir. Kandaki yağ oranını, vücut kendi ürettiği gibi dışarıdan alınan besinlerle de yükselebilir. Me...
Katran Yağı Faydaları
Katran Yağı Faydaları
Katran Yağı Faydaları, Günümüzde çok fazla duyduğumuz ve birçok insanın kullandığı ve bir o kadarda faydası bulunan katran yağı, birçok faydası ile birçok insanın olmazsa olmazlarından olmuştur. Bu yağın faydalarının oldukça fazla olması ...
Gres Yağı
Gres Yağı
Gres Yağı, makine parçalarında ve dişlilerde kullanılmakta olan bir yağ türüdür. Bu yağ eskilerden beri araç motorlarında, yük taşıma araçlarında, traktörlerde, motosikletlerde ve buna benzeyen bir çok alanda kullanımı sağlanmaktadır. Genle...
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Acı elma yağı bebeklerde nasıl kullanılır, Biz anne babalar, bebeğimiz olacağını öğrendiğimiz zaman çok heyecanlanırız, dünyalar bizim olur. Her şeyimizi ona göre düzenlemeye başlarız, hayatımızı değiştiririz onun gelme heyecanıyla. Evin düze...
Kudret Narı Yağı
Kudret Narı Yağı
Kudret Narı Yağı, Kudret narı botanik bir meyve olarak bilinmektedir. Bu meyve bir çok farklı isme sahiptir. Bu isimlerden bazıları ise: Papara, acayip elma, momordica charantina, balsam apple gibi değişik isimleri vardır. Kudret narı kabakgil...
20 50 Motor Yağı
20 50 Motor Yağı
20 50 Motor Yağı, Motor yağlarının üzerinde yazan 0-30, 0-40, 5-40, 10-40, 15-40, 5-50, 10-50, 15-50, 20-50, 10-60 gibi değerler yağın sıcak veya soğuk durumdaki akıcılığını gösterir. bu durum en çokta havanın ısısıyla kaynaklıdır...
Acı Biber Yağı
Acı Biber Yağı
Acı biber yağı, sırrı acısında saklı olan acı biberin yemeklere lezzet vermesinin yanı sıra cilt bakımı içinde etken maddelere sahiptir. Biber acılığını içerisinde kapsasin adı verilen maddeden alır ve bu madde dolaşımı hızlandırır. Acı biber...
Gliserin Yağı
Gliserin Yağı
Gliserin Yağı, Gliserin diğer bir deyiş ile gliserol olarak bilinmektedir. Gliserin renksiz ve sıvı halde olan, polar organik bir trihidroksi alkol türüdür. Tadı hafif bir tatlılığa sahip olan ve zehirleyici etkisi o...
Badem Yağı Yüze Nasıl Uygulanır
Badem Yağı Yüze Nasıl Uygulanır
Badem Yağı Yüze Nasıl Uygulanır, Badem yağı sağlık açısından çok faydalı olan ve cilde uygulandığında ciltte bir çok etkisini gösteren bitkisel bir yağ türüdür. Bu yağ badem meyvesinin çekirdeklerinin soğuk pres ile elde edilmesi ile yapılır. ...
Tatlı Elma Yağı
Tatlı Elma Yağı
Tatlı elma yağı; kendisi de başlı başına bir şifa kaynağı olan elmadan elde edilir. Elma küçük büyük herkes için en temel besin maddelerinden birisidir ve elmanın sayısız faydaları bulunduğu artık herkes tarafından kabul edilmektedir. Hem...
Kekik Yağı Nasıl Yapılır
Kekik Yağı Nasıl Yapılır
Kekik Yağı Nasıl Yapılır, Kekik bitkisi güneşi seven, dağlık alanlarda çalı otu şeklinde yetişmekte olan ve genellikle çorak olan topraklarda üretimi yapılan bir yıllık bitkidir. Bu bitkinin boyu 15-20 cm uzunluğundadır. Yaprakları oval koyu y...
Hint Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Hint Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Hint yağı saça nasıl uygulanır, saç dökülmesinden yakınanlar, saçlarının görünümünden şikayeti olanlar için, Hint yağı yararlı bir yağdır. Yağın kullanımı dökülen saçları geri getirmez. Fakat saçların köklerini güçlendirir, kopara...
Aloe Vera Yağı
Aloe Vera Yağı
Aloe Vera Yağı, cilt bakımında harikalar yaratan aloe vera yağı kuzey Afrika bölgesinde yetişen aloe vera bitkisinden elde edilir. Aloe vera özellikle cilt bakımında sağladığı faydalar ile bilinir. Ciltte meydana gelen yanıklar ve egza...
Badem Yağı Sakal
Badem Yağı Sakal
Badem Yağı Sakal, Badem yağı doğal olarak üretimi sağlanmakta olup sağlık açısından bir çok faydası olan bir yağdır. Bu yağ içeriğinde bulunmakta olan A ve K vitaminleri sayesinde oldukça faydalıdır ve cilt sağlığımız korumaktadır. Badem yağı ...
Zayıflama Yağları
Zayıflama Yağları
Zayıflama yağları, doğal bir şekilde kilo vermek isteyen kişiler için bitkisel yağlar oldukça fayda göstermektedir. Bu yağlar ile vücuda masaj yapılabilir veya suyun içerisine katılıp tüketilebilir. Ancak dahilen kullanılabilen bitkisel ...
Çam Terebentin Yağı Nasıl Kullanılır
Çam Terebentin Yağı Nasıl Kullanılır
Çam Terebentin Yağı Nasıl Kullanılır, Çam Terebentin buhar distilasyon yöntemi ile elde edilmektedir. Çam terebentin yağı düzenli olarak kullanıldığında saç uzatma etkisinin pek çok kişi tarafından bilindiği gözlenmektedir. Çam terebentin y...
Kabak Çekirdeği Yağı
Kabak Çekirdeği Yağı
Kabak çekirdeği yağı, içerisinde bol miktarda selenyum ve çinko bulunan kabak çekirdeği yağı, badem yağı ile hemen hemen aynı işlevi görmektedir. Özellikle iltihap önleyici özelliğinin yanında, antioksidan bakımından da zengin bir yağ çe...
Çin Yağı
Çin Yağı
Çin yağı, mentha piperita otsu koyu yeşil yapraklı kenarları dişli bir bitkiden elde edilir. Toprak üstündeki kısımlarında distilasyonla özel kokulu uçucu yağ elde edilir. Oluşan bu yağ Çin yağıdır. Bu yağ renksiz veya soluk sarıya yakın bir r...
Kırmızı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır
Kırmızı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır
Kırmızı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır, Kantaron yağı antiseptik, antibakteriyel, kanama durdurucu, yara ve yanık iyileştirici iltihap önleyicidir. Kantaron otu genelde ılıman iklime sahip bölgelerde yetiştirilmektedir. Kantaron o...
Limon Yağı Nasıl Yapılır
Limon Yağı Nasıl Yapılır
Limon Yağı Nasıl Yapılır, Limon normalde salatalarda kullanılan ekşimsi bir tadı olan bitki çeşididir. Geçmişten beri yaşlılarımızın çaylarına damlattıkları ve daha sonra kabuğunu soyup yediği ve doyumluluk hissi verildiği daha çok bilinmekted...
Avakado Yağının Faydaları
Avakado Yağının Faydaları
Avokado yağının faydaları, avokado yağı avokadonun kendisinden elde edilen doğal yağlardan biridir. Ülkemizde de yetiştirilen avokado genellikle tropik ülkelerde daha çok yetişmektedir. Avokadonun içerisinde bol miktarda A, D, E ...

 

Göğüs Yağları
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Keratin Yağı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Alabalık Yağının Faydaları
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Ayı Yağı
Gaz Yağı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Katran Yağı Faydaları
Gres Yağı
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Kudret Narı Yağı
20 50 Motor Yağı
Acı Biber Yağı
Gliserin Yağı
Badem Yağı Yüze Nasıl Uygulanır
Tatlı Elma Yağı
Kekik Yağı Nasıl Yapılır
Hint Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Aloe Vera Yağı
Badem Yağı Sakal
Aynısefa Yağı
Zayıflama Yağları
Çam Terebentin Yağı Nasıl Kullanılır
Kabak Çekirdeği Yağı
Popüler İçerik
Katran Yağı Faydaları
Katran Yağı Faydaları
Katran Yağı Faydaları, Günümüzde çok fazla duyduğumuz ve birçok insanın kullandığı ve bir o kadarda faydası bulunan katran yağı, birçok faydası ile bi...
Gres Yağı
Gres Yağı
Gres Yağı, makine parçalarında ve dişlilerde kullanılmakta olan bir yağ türüdür. Bu yağ eskilerden beri araç motorlarında, yük taşıma araçlarında, tra...
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Acı elma yağı bebeklerde nasıl kullanılır, Biz anne babalar, bebeğimiz olacağını öğrendiğimiz zaman çok heyecanlanırız, dünyalar bizim olur. Her şeyim...
Kudret Narı Yağı
Kudret Narı Yağı
Kudret Narı Yağı, Kudret narı botanik bir meyve olarak bilinmektedir. Bu meyve bir çok farklı isme sahiptir. Bu isimlerden bazıları ise: Papara, acayi...
20 50 Motor Yağı
20 50 Motor Yağı
20 50 Motor Yağı, Motor yağlarının üzerinde yazan 0-30, 0-40, 5-40, 10-40, 15-40, 5-50, 10-50, 15-50, 20-50, 10-60 gibi değerler yağın sıcak veya soğu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Göğüs Yağları
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Yağ Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Yağ Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ağustos - 2018