Beyaz Yağ Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
20 Temmuz 2024

Beyaz Yağ Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Beyaz Yağ

Beyaz Yağ Nedir?

Beyaz yağ, madeni yağlar arasında yer alır ve çok çeşitli kullanım alanlarına sahiptir. Bu yağ, kâğıt sanayi, polistiren imalatında yumuşatıcı, özel deri yağları, cila, mürekkep ve boya üretimi, ilaç, kozmetik sektörü, dişli zincir piston yağlamaları, dalgıç kompresörlerinde soğutucu ve yağlayıcı olarak kullanılır. Ayrıca elektrik kontaklarının oksidasyonunu (oksijenle tepkime) önleyici olarak da oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Beyaz Yağın Depolanması

Beyaz yağın doğru şekilde depolanması önemlidir. Bu ürünler doğrudan güneş ışığına maruz kalırsa veya sıcak bir ortamda saklanırsa renkleri koyulaşır ve istenmeyen bir görüntü oluşur. Bu nedenle beyaz yağlar oda sıcaklığında (25°C) korunmalıdır.

Gıda Normlu Beyaz Yağ

Gıda normlu beyaz yağ, renksiz ve kokusuz olup, gıda normlarına uygun düşük vizkoziteli bir yağlama maddesidir. Yağlamanın dışında, paslanmaya ve dış etkenlere karşı koruma özelliği de vardır.

Beyaz Yağın Avantajları

  • Düşük vizkoziteli olması
  • Mükemmel yağlama yapması
  • Paslanmaya ve dış etkilere karşı %100 koruma sağlaması
  • Gıda ve kozmetik ürünlerde kullanılabilir olması
  • Ekonomik olması

Yanlış Anlamalar ve Beyaz Yağ Pütürleri

Beyaz yağ terimi, bazen yanlış anlaşılmalara neden olabilir. Ciltte oluşan beyaz yağ pütürleri, derinin altındaki yağın vücuda çıkamaması sonucu oluşur. Gözenek içinde hapsolan yağ sertleşir ve minik, kum tanecikleri kadar büyüklükte pütürlere dönüşür. Bu durum, derinin çok kuruyup kalınlaşması ve esnekliğini yitirmesi nedeniyle ortaya çıkar.

Beyaz Yağ Pütürlerinin Tedavisi

Beyaz yağ pütürleri genellikle göz çevresinde veya elmacık kemiğinin hemen alt bölgelerinde ortaya çıkar. Bu yağın sökülüp atılması mümkündür ve günümüzde bazı ilaçlar bu işlevi görmektedir. Ancak bu ilaçlar doktor kontrolünde alınmalı ve cilde uygulanmalıdır. Bu lekelenmeler, yeterli korunma yapılmadığında ve fazla kimyasallarla temas edildiğinde ortaya çıkar.

Önlemler ve Tedavi Yöntemleri

Sabun veya kazıyıcı jel kullanılmamalıdır ve bunlarla yüz yıkanmamalıdır. Sabun içermeyen jel kullanılmalıdır. Katılaşmış, sert yağ tabaka dokularını dışarıdan yok etmek pek mümkün değildir. Bu durumu iyi bir estetisyen veya dermatolog tek tek temizleyebilir, deriyi dezenfekte eder ve size pırıl pırıl bir cilt sunabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çörek Otu Yağı Nasıl Kullanılır?

Çörek Otu Yağı Nasıl Kullanılır?

Gül Yağı Nasıl Yapılır?

Gül Yağı Nasıl Yapılır?

Lahana Yağının Faydaları Nelerdir?

Lahana Yağının Faydaları Nelerdir?

Kayısı Çekirdeği Yağı Kullanımı

Kayısı Çekirdeği Yağı Kullanımı

Araba Yağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Araba Yağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür?

Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür?

Güncel

Çin Yağının Faydaları Nelerdir?

Çin Yağının Faydaları Nelerdir?