Jojoba Yağı Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Jojoba Yağı Faydaları Nelerdir?

Jojoba yağı faydaları, jojoba yağının içeriği doymamış yağ asitleri bakımından zengin olması, doğal bitkisel bakım ürünü içeriğinde kullanılmasına neden olur. Çöllerde yetişen ve çalı tarzında olan jojoba bitkisinden elde edilen yağın kullanımı haricen olur. Saçlarda ve ciltte masaj yapılarak kullanılan yağın yararları oldukça fazladır. Özellikle ıslak ve kuru saçlarda uygulandığında, gerekli bakımı sağladığı gibi, saçların şekillenmesine yardımcı olur. Jojoba yağının günlük kullanım için şampuanla karıştırılması da mümkündür. Ciltte tazelik sağlar, ferahlama hissi verir. Cildin nemlenmesi için, jojoba yağı direkt olarak kullanılabilir ya da nemlendirici özelliği olan bir kremle birlikte tatbik edilebilir. Jojoba yağı günümüzde çoğu kozmetik ürünü içinde kullanılan bitkisel yağlardan biridir. Özellikle saç ve cilt bakım ürünlerinde yaygın şekilde kullanılır.


Jojoba yağı faydaları nelerdir?

  • Jojoba yağı antialerjik etkide bitkisel bir yağdır. Bu yüzden ciltte alerjik reaksiyona neden olur.
  • Ciltteki aknelerin giderilmesi için, kırışıklıkların azaltılması kullanılır
  • Jojoba yağı cildi nemlendirdiğinden, cilde tazelik verir, nem dengesinin sağlanmasında etkili olur.
  • Yıpranmış ve yorgun ciltlerde oluşan sivilceler için yararlıdır
  • Cilt yanıklarında faydalı olur. Düzenli kullanıldığında cildin elastikiyet kazanmasını sağlar.
  • Karın bölgesinde ve bacaklarda oluşan çatlakları engeller. Özellikle hamilelik döneminde ve fazla kilolardan kurtulurken çatlak sorunları için tavsiye edilir.
  • Saç kırılmasını önlerken, saçların canlı ve daha dolgun hale gelmesine neden olur. Eskisinden parlak ve yumuşak saçlara jojoba yağı sayesinde sahip olabilirsiniz. Düzenli kullanıldığında saçların hızlı uzamasını, kepek oluşumunu engeller.
  • Ayaklar içinde oldukça yararlı bir krem olarak kullanılabilir.
  • Selülitler içinde yararlı bir yağdır
  • Anti bakteriyel, iltihap giderici ve anti oksidant özellikleri bulunmaktadır
  • Tıbbi müdahaleler sonrasında kullanılabilir. Genel cerrahideki uygulamalar sonrasında, romatizmal ağrıların giderilmesinde, kulak ve eklem iltihabında, cilt hastalıkları ile kireçlenme sorununda kullanılabilir.
  • Makyajınızı temizlemek içinde jojoba yağından yararlanabilirsiniz. Hem cildinizi temizler hem de cildinize bakım yapmış olursunuz
  • Yağlı, kuru cilt ayırımı olmadan tüm cilt tipleri için uygun bir yağdır. Cilde hızla nüfuz etmekte ve yararlı etkilerini kısa sürede göstermektedir.
  • Güneşin zararlı etkilerinden kısmen de olsa jojoba yağı sayesinde korunabilirsiniz. Güneşte cilt bakımınızı bu yağla yapabilirsiniz.

Jojoba Yağı Faydaları Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Atık Yağ Yönetmeliği

Atık Yağ Yönetmeliği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çörek Otu Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Çörek Otu Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Baobab Yağı Faydaları Nelerdir?

Baobab Yağı Faydaları Nelerdir?

Sırt Yağları Nedir ve Nasıl Eritilir?

Sırt Yağları Nedir ve Nasıl Eritilir?

Kırmızı Kantaron Yağının Faydaları?

Kırmızı Kantaron Yağının Faydaları?

Biberiye Yağı ile Zayıflama

Biberiye Yağı ile Zayıflama

Güncel

Yağ Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yağ Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Ozon Yağı Faydaları Nelerdir?

Ozon Yağı Faydaları Nelerdir?

Güncel

Yağ Yakıcı İçecekler

Yağ Yakıcı İçecekler

Balık Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Balık Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Balık Yağının Cilde Faydaları, cilt için gerekli olan ve cildin daha parlaklığının yanı sıra pürüzsüz olarak kalmasını yardımcı olan balık yağının içeriğin[...]

Lavanta Yağı Özellikleri Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Lavanta Yağı Özellikleri Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Lavanta yağı, lavanta bitkisinin çiçeklerinden buhar distilasyonu yoluyla elde edilir. Kokulu bir çiçek olan lavanta hoş bir görüntüye de sahiptir. Kokusu sayesinde lavan[...]

Yağ Bitkileri Hangileridir?

Yağ Bitkileri Hangileridir?

Yağ bitkileri üretimi genel olarak Türkiye'de son yıllarda artış göstermiştir. 2010 yılı istatistiklerine göre Türkiye'de 3 milyon ton üretim yapılmıştır. Bu üret[...]

Mersin Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Mersin Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Mersin Yağı, mersin bitkisinden elde edilmekte olan doğal bir yağ çeşididir. Bu bitki mersingiller grubundan olup boyu 1,5-3 metre arasında değişebilen, bazen büyük bir [...]

Yağ Asitleri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yağ Asitleri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yağ Asitleri, atom zincirlerinde 7-24 atomu bulunan organik asitlerdir. İki tür yağ asidi türü vardır. Bunlar; doymuş yağ asitleri ve doymamış yağ asitleridir. Bilinen [...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6