Ozonlanmış Kantaron Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Ozonlanmış Kantaron Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ozonlanmış Kantaron Yağı, kantaron, ılıman iklimlerde yetişen birçok renkte çeşidi olan bir otsu bitkidir. İçerisinde bol miktarda A ve C vitaminleri yanı sıra, minerallerde barındırmaktadır. Sarı kantaron ve kırmızı kantaron olmak üzere iki çeşidi vardır. Genellikle sağlık için kullanılan sarı ve kırmızı kantaron bitkisinin sarı renkli kantaron otu, daha çok sinirsel hastalıklar için, kırmızı renkli kantaron otu ise daha çok mide ve sindirim rahatsızlıklarında kullanılmaktadır. Birçok hastalığa şifa olan kantaron otu, iştah açıcıdır. Hazmı kolaylaştırır. Mide ağrılarını hafifletir. Ateş düşürücü etkisi vardır. İshali keser. Astım hastalığına büyük faydası vardır. Mide ülserine karşı koruyucu etkisi vardır. Balgam söktürücüdür. Depresyonu azaltıcı etkisi vardır. Damar sertliği ve akciğer hastalıklarında yararı çok büyüktür. Uykusuzluk, gerginlik ve korku anlarında fayda sağlar. Ayrıca menopozda oluşan sıkıntılara ve adet sancılarına iyi gelir. Birçok hastalıklarda kullanılan kantaron otu, yanıklarda ve yaralar üzerinde büyük iyileştirici etkiler oluşturmaktadır. İltihap önleyici etkisi de bulunan kantaron otun kanamaları durdurucu özelliği de vardır. Kantaron bitkisinin genellikle kökü kullanılmaktadır. Kantaron yağı, kantaronu zeytinyağında bir süre bekleterek elde edilir.


Kantaron yağı birçok hastalık tedavisinde kullanılmaktadır


Aynı zamanda yaralar üzerinde de çok büyük iyileştirici etkisi olan kantaron yağı, açık yaralar, yeni oluşmuş yaralanmalar, ezik ve kesikler, çarpma sonucu meydana gelen morlukların iyileşmesine yardımcı olur. İçerdiği antiseptik özelliği ile yaralarda mikropların üremesini engeller. İltihap önleyici özelliği de bulunan kantaron yağı, bu özelliği sayesinde yarada iltihap oluşmasına engel olur. Yaralanmadan dolayı oluşan ağrı ve sızıları dindirmeye yardımcı olan kantaron yağının, hücre yenileyici özelliği bulunduğundan, yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlar. Damar büzücü etkisi bulunan bu yağ, kanamaları durdurmaya yardımcı olur. Özellikle yanıklar üzerinde büyük etkisi olan bu mucizevi yağ, yanıkların sızısını dindirir ve o bölgenin hemen iyileşmesini sağlar. Trafik kazaları sonucunda meydana gelen iç ve dış kanamaları durdurmak için mutlaka kantaron yağı kullanılmalıdır. Faydaları saymakla bitmeyen kantaron yağı, ozonlanmış olarak da kullanılır.


Ozonlanmış kantaron yağı, ozonlama işlemi ile elde edilir?


Ozon, aktif bir oksijen türüdür ve doğada bulunur. Genellikle yağmur sonrası havalarda hissedilir. Kantaron otunun yağmur suları ile her türlü zararlı maddeden arındırılmasına ozonlama denir. Ozonlanmış kantaron yağı, kantaron yağının içerisinde hiçbir zararlı madde bulunmayacak şekilde arındırılması ile ortaya çıkar ve etkisi daha hızlıdır ve büyüktür. Ozonlanmış kantaron yağı normal kantaron yağına göre etkisi daha büyüktür ve etkisi sorunlar üzerinde daha hızlı sonuçlar almasını sağlar. Yaralar, ezikler, kesikler, yanıklar, morluklar, kanamalar gibi problemler üzerinde daha hızlı etki etmektedir. Kantaron otunun ve kantaron yağının oluşturduğu faydaların aynısını sağlar fakat onlara göre daha fazla etkilidir. Doğru yerde ve doğru şekilde kullanıldığı zaman hiçbir yan etkisi olmayan ozonlanmış kantaron yağı, gönül rahatlığı ile haricen ve dâhilen kullanılabilir.

Ozonlanmış Kantaron Yağı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Aynısefa Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Aynısefa Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Yosun Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Yosun Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Badem Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Badem Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Yılan Yağı Kullanımı

Yılan Yağı Kullanımı

Yumurta Yağı Nasıl Çıkarılır?

Yumurta Yağı Nasıl Çıkarılır?

Güncel

Hardal Yağının Faydaları Nelerdir?

Hardal Yağının Faydaları Nelerdir?

İncir Çekirdeği Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

İncir Çekirdeği Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

İncir çekirdeği yağı, günümüzde aromatik yağlar farklı hastalıkların tedavisinde alternatif olarak kullanılmaktadır. Bitki ve meyvelerden elde edilen yağlar bitki ve[...]

Argan Yağı Ne İşe Yarar?

Argan Yağı Ne İşe Yarar?

Argan Yağı Ne İşe Yarar, Birçok kozmetik ürünün yapımında kullanılan Argan yağı daha bilinmeyen birçok özellikleriyle bizlere şifa kaynağı olmaya devam ediyor. Ci[...]

Yılan Yağı Saç Çıkarır mı?

Yılan Yağı Saç Çıkarır mı?

Yılan yağı saç çıkarır mı, içeriğinde yer alan omega 3 yağ asidi nedeniyle yılan yağının saçlar için oldukça önemli yararlı etkileri vardır. Saçlarında çeş[...]

Çay Ağacı Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çay Ağacı Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çay ağacı yağı, Avustralya'da yetişen çay ağacı iki metreyi bulan, yassı yapraklı bir ağaçtır. Avustralya'daki yerlilerin yüzyıllardır kullandığı bu ağaçları[...]

Gomalak Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Gomalak Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Gomalak, kökeni hayvansal olup ticareti yapılabilen tek reçinedir. Hindistan'da yaşayan böceğinin dişlerinin yine o bölgeyi mahsus fikus, Palas, kursum ağaçlarının dal [...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6