Aspir Yağının Kullanımı
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Aspir Yağının Kullanımı

Aspir Yağının Kullanımı, Aspir yağı büyük ölçüde linoleik tipteki omega 6 ve bir miktar omega 9 yağ asidi içermektedir. Omega 6 tıpkı omega 3 gibi hücre duvarının yapısında ve işleyişinde önemli rol oynadığı, üstelik esansiyel bir yağ asidi olduğu, yani vücut tarafından üretilmeyip dışarıdan alınmasının zorunlu olduğu bilinmektedir. Aspir tohumunda amino asitler, mineral maddeler ve bazı vitaminler bulundurur. Aspir bitkisinin Güney Asya orjinli olup ilk olarak Asya kıtasının güneyinde, Orta doğu bölgelerinde ve Akdeniz ülkelerinde ekildiği ve tüm dünyaya buradan yayılmış olabileceği bilinmektedir. Aspir tohumu yağından elde edilen yağ asitlerindendir. Bu yağın doymamış yağ asitleri oranının yüksek olması batı ülkelerde salata, mayonez ve salata yağı olarak tüketilmektedir.


Aspir yağının dahilen yani (İçerek) kullanılması ise şöyledir

  • Sabah, öğlen ve akşam olmak üzere günde 3 defa yemeklerden yaklaşık 20-30 dakika önce aç olarak 1 çay kaşığı aspir yağı tüketiniz. Günde üç çay kaşığı aspir yağı kullanılması ve bu yağa sürekli devam edilmesi ise önerilir. Fakat bu yağı boş tüketilemiyorsa yiyeceklerinize katarak kullanabilirsiniz. Örneğin ılık bir bardak suya bir çay kaşığı aspir yağı koyarak kullanabilirsiniz.

Aspir yağının haricen (Sürerek) kullanılması ise şöyledir

  • Minimum günde bir kez sürülerek kullanılır ve 1 ay boyunca uygulanmalıdır.
  • İdeali ise günde 2 kez kullanarak sabah ve akşam olmak üzere 3 ay boyunca uygulanmalıdır.
CLA aspir yağının kullanımı içerdiği yüksek orandaki linoleikasit nedeniyle çabuk kuruyan yağlardan biridir. Masaj yapıldığında kısa süreli olmalıdır. Bu yağı sürerken hareket mutlaka aşağıdan yukarıya doğru olmalıdır. Özellikle karın bölgesinde yapacağınız uygulamalar da dairesel hareketler mümkün oldukça küçük bölümler halinde olmalıdır. Karın, basen, kalça, kol ve bacaklarda kullanılabilir fakat bu yağ uygulandıktan sonra mutlaka yürüyüş, koşu veya mekik çekildiğinde daha fazla etkisini göstermektedir. Ürünü kullanmadan önce mutlaka peelinkli aspir sabunuyla vücudunuzu ölü hücrelerden arındırın ve bu işlemi haftada bir kez uygulayarak düzenli olarak uygulayın. Bir de aspir yağı sağlık için kullanılır, kozmetik ürünü için kullanılır.

Aspir yağının kullanımı genelde kilo vermede kullanılır. Det kanamalarını kolaylaştırmada kullanılır. Müshil etkisi ve kabızlığa karşı kullanılır ve kabızlığı yok etmektedir doğal bir müshildir. Kolesterol ve kan şekerini düşürmede kullanılır. Bağışıklık sistemini güçlendirmede kullanılır, prostat hastalığına karşı kullanılarak prostat oluşumundan kaçınılır. Aspir yağı romatizma olan bölgelerde kullanılır ve ağrıları hafifletir, hamilelik sonrası çatlaklarda kullanılır. Asbir yağı ince bir yağ olduğu için vücut çabuk emer ve vücudu doğal, canlı ve parlak göstermeyi sağlar.

Aspir yağını içerek ya da yenerek annelerin tüketmesi kesinlikle tavsiye edilmemektedir. Bu yağ bağırsakları hızlandırır ve sindirim sistemini hızlandırır. Ancak aspir yağını anneler çatlayan göbeklerinde, bacaklarında, kollarında masaj yardımı ile kullanabilirler. Bir de bunun yanı sıra aspir yağını herhangi bir rahatsızlığı olanlar doktora danışmadan kullanmamalıdır. Şekeri yüksek olan kişilerin tüketmesinde faydası vardır. Aspir yağı akşam yatmadan önce vücudun ağrıyan bölgelerine masaj uygulamasıyla sürülür ve ardından koşu ya da mekik çekilmesi uygulanan bölgenin ağrısının giderilmesine ve yağ yakılmasını sağlar. Gençler günümüzde aynada sürekli olarak gördükleri akne ve sivilcelerden şikâyetçilerdir. Ancak bu yağ akşam ve sabah uygulanarak günde iki defa sürekli devam edilerek gözeneklerin açılmasına yardımcı olur bir de sivilcelerden kurtulmanızı sağlar. Aspir yağının kullanımı hem cilt için hem de sağlık için faydalıdır.

Aspir Yağının Kullanımı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Argan Yağı Ne İşe Yarar?

Argan Yağı Ne İşe Yarar?

Göz Altı Yağ Bezeleri

Göz Altı Yağ Bezeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Balık Yağı Zararları

Balık Yağı Zararları

10 Numara Yağ Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

10 Numara Yağ Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Limon Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Limon Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Jojoba Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Jojoba Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çam Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çam Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Yağ Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yağ Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yağ, yüksek sıcaklıklarda dahi akışkanlığa karşı direnç gösterebilen, suya göre daha koyu bir kıvama sahip olan ve su ile karışmayan ancak farklı yağ çeşitleriy[...]

Pelesenk Yağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Pelesenk Yağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Pelesenk Yağı, Pelesenk yağı Karayip adaları, Amerika, Güney Asya ve Uzak Doğu'da yetişen küçük çiçekleri olan pelesenk ağacının gövdesinden yaralama yoluyla elde [...]

Örümcek Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Örümcek Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Örümcek Yağı, doğada yetişmekte olan örümceklerden elde edilmekte olan bir yağ türüdür. Örümcekler doğada sürekli olarak çoğalma gösterirler ve sürekli olarak �[...]

Siyah Üzüm Çekirdeği Yağı

Siyah Üzüm Çekirdeği Yağı

Siyah üzüm çekirdeği yağı, şarap üretildiği sırada suyu sıkılmış olan siyah üzümün çekirdeğinden elde edilen hafif ve rengi olmayan bir yağdır. Bu yağ pişirm[...]

Biberiye Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Biberiye Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Biberiye yağı, kozmetik, sağlık, beslenme alanlarında birçok kullanım çeşidine sahiptir. Özellikle bitkisel tedaviye artan ilgiden biberiye yağı da nasibini almıştır[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6