Aspir Yağının Kullanımı
09 Temmuz 2024

Aspir Yağının Kullanımı


Aspir Yağının İçeriği ve Özellikleri

Aspir yağı, büyük ölçüde linoleik asit tipinde omega-6 ve bir miktar omega-9 yağ asidi içermektedir. Omega-6, tıpkı omega-3 gibi, hücre duvarının yapısında ve işleyişinde önemli rol oynar. Ayrıca esansiyel bir yağ asididir, yani vücut tarafından üretilemez ve dışarıdan alınması zorunludur. Aspir tohumunda amino asitler, mineral maddeler ve bazı vitaminler bulunur. Aspir bitkisinin Güney Asya orijinli olup ilk olarak Asya kıtasının güneyinde, Orta Doğu bölgelerinde ve Akdeniz ülkelerinde ekildiği ve tüm dünyaya buradan yayıldığı bilinmektedir. Aspir tohumu yağından elde edilen yağ asitlerinden biridir. Bu yağın doymamış yağ asitleri oranının yüksek olması, batı ülkelerinde salata, mayonez ve salata yağı olarak tüketilmesine neden olmaktadır.

Aspir Yağının İçerek Kullanımı

  • Sabah, öğlen ve akşam olmak üzere günde 3 defa yemeklerden yaklaşık 20-30 dakika önce aç olarak 1 çay kaşığı aspir yağı tüketilmelidir. Günde üç çay kaşığı aspir yağı kullanılması ve bu yağın sürekli olarak kullanılması önerilir. Ancak bu yağı boş tüketemeyenler yiyeceklerine katarak kullanabilirler. Örneğin, ılık bir bardak suya bir çay kaşığı aspir yağı ekleyerek kullanılabilir.

Aspir Yağının Sürerek Kullanımı

  • Minimum günde bir kez sürülerek kullanılır ve 1 ay boyunca uygulanmalıdır.
  • İdeali ise günde 2 kez kullanarak sabah ve akşam olmak üzere 3 ay boyunca uygulanmalıdır.

CLA Aspir Yağının Kullanımı

CLA aspir yağı, içerdiği yüksek orandaki linoleik asit nedeniyle çabuk kuruyan yağlardan biridir. Masaj yapıldığında kısa süreli olmalıdır. Bu yağı sürerken hareket mutlaka aşağıdan yukarıya doğru olmalıdır. Özellikle karın bölgesinde yapacağınız uygulamalarda dairesel hareketler mümkün olduğunca küçük bölümler halinde olmalıdır. Karın, basen, kalça, kol ve bacaklarda kullanılabilir. Ancak bu yağ uygulandıktan sonra yürüyüş, koşu veya mekik çekildiğinde daha fazla etkisini göstermektedir. Ürünü kullanmadan önce mutlaka peelingli aspir sabunuyla vücudunuzu ölü hücrelerden arındırın ve bu işlemi haftada bir kez uygulayarak düzenli olarak devam edin. Ayrıca, aspir yağı sağlık için ve kozmetik ürün olarak kullanılabilir.

Aspir Yağının Faydaları

  • Kilo vermede kullanılır.
  • Adet kanamalarını kolaylaştırmada etkilidir.
  • Müshil etkisi vardır ve kabızlığa karşı kullanılır, kabızlığı doğal olarak giderir.
  • Kolesterol ve kan şekerini düşürmede yardımcıdır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Prostat hastalığına karşı kullanılarak prostat oluşumundan kaçınılabilir.
  • Romatizma olan bölgelerde kullanılır ve ağrıları hafifletir.
  • Hamilelik sonrası çatlaklarda etkilidir.
  • İnce bir yağ olduğu için vücut tarafından çabuk emilir ve cildi doğal, canlı ve parlak gösterir.

Aspir Yağının Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Aspir yağını içerek veya yiyerek annelerin tüketmesi kesinlikle tavsiye edilmemektedir. Bu yağ bağırsakları hızlandırır ve sindirim sistemini hızlandırır. Ancak aspir yağını anneler çatlayan göbeklerinde, bacaklarında, kollarında masaj yardımı ile kullanabilirler. Ayrıca, herhangi bir rahatsızlığı olanlar doktora danışmadan kullanmamalıdır. Şekeri yüksek olan kişilerin tüketmesinde fayda vardır. Aspir yağı, akşam yatmadan önce vücudun ağrıyan bölgelerine masaj yaparak sürülmeli ve ardından koşu ya da mekik çekilmesi, uygulanan bölgenin ağrısının giderilmesine ve yağ yakılmasına yardımcı olur. Gençler günümüzde aynada sürekli olarak gördükleri akne ve sivilcelerden şikâyetçidirler. Ancak bu yağ, akşam ve sabah uygulanarak günde iki defa sürekli devam edilerek gözeneklerin açılmasına yardımcı olur ve sivilcelerden kurtulmanızı sağlar. Aspir yağının kullanımı hem cilt için hem de sağlık için faydalıdır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Göz Kapağında Yağ Bezesi

Göz Kapağında Yağ Bezesi

Yağ Bitkileri Hangileridir?

Yağ Bitkileri Hangileridir?

Haber Bülteni

Güncel

Çörek Otu Yağı Zayıflatır mı?

Çörek Otu Yağı Zayıflatır mı?

Güncel

Göbek Yağı Eritme Nedir ve Nasıl Yapılır?

Göbek Yağı Eritme Nedir ve Nasıl Yapılır?