yag.gen.tr
yağ
Sosyal Medyada Paylaş
Köpek Yağı
Sakal Yağı
Atık Yağ Toplama
Yılan Yağı Nasıl Elde Edilir
Bebeklerde Balık Yağı Kullanımı
Çay Ağacı Yağı Sivilce
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Acı Kayısı Çekirdeği Yağı
Don Yağı
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
İguana Yağı
Susam Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Deve Dikeni Yağı
Zambak Yağı
Aspir Yağı Zararları
Örümcek Yağı
Balık Yağı Boy Uzatırmı
2 Zamanlı Motor Yağı
Gres Yağı
Beyaz Yağ
İnsan Yağı
Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Biberiye Yağı Nasıl Yapılır
5w 40 Motor Yağı
Acı Elma Yağı Nasıl Kullanılır
Çörek Otu Yağı Sinüzite İyi Gelirmi
Yılan Yağı Saç Uzatırmı
Badem Yağı Nasıl Kullanılır
Bronzlaştırıcı Yağ
Yılan Yağı Kullanımı
Yonca Yağ
Bölgesel Yağ Eritme
Yılan Yağı Zararları
5 40 Motor Yağı
10 60 Motor Yağı
Tüm Sayfalar >>









Çay Ağacı Yağı Sivilce

Çay ağacı yağı sivilce, akne gibi cilt problemleri başta olmak üzere pek çok dermatolojik sorunu iyileştirici etkiye sahip, doğal bir yağ çeşididir. Avustralya'da yaygın olarak yetişen çay ağacının yapraklarından elde edilen yağ, yüzyıllardır yerliler tarafından birçok hastalığın tedavisinde kullanılmıştır. Çay ağacı denmesinin sebebi ise Yeni Zelanda'nın keşfi sırasında bu ağaç yapraklarının kaynatılarak çay şeklinde içilmesidir. Çay ağacının temizleyici ve iyileştirici etkisi fark edilince alternatif tıpta yaygın olarak kullanılan bir bitki haline gelmiştir.

Sadece akne, sivilce problemlerinde değil, antiseptik etkisinden dolayı yaraların korunmasında ve iyileştirilmesinde de yararlanılan bir bitki olan çay ağacı, gemicilerin diş etlerinde, bağırsaklarında oluşan rahatsızlıkları tedavi etmek için de tercih edilmiştir. İkinci Dünya Savaşı sırasındaysa askerlerin yaralarını temiz tutmak ve onarmak için çay ağacından yararlanılmıştır.

Özellikle son 15 yılda tüm dünyada popüler hale gelen çay ağacı yağı, Avustralya'daki Aborjinler tarafından soğuk algınlığı, nezle, yaralanma, sindirim bozuklukları, çeşitli cilt hastalıkları gibi pek çok durumda uzun yıllardır kullanılıyordu. Uçucu etkiye sahip olan çay ağacı yağı, cildi temizleyen ve yağlanmasını engelleyen etkilerinden dolayı başta yağlı ciltlerde ve sivilce probleminde olmak üzere sayısız cilt sorununda çözüm sağlamaktadır.

Çay Ağacı Yağı Sivilce

Günümüzde birçok doğal ürün satan markette ve aktarlarda kolayca bulunabilen çay ağacı yağının yararları ise;

  • Kesik, yaralanma durumlarında yaranın mikrop kapmasını engelleme, iyileştirme sürecini hızlandırma
  • Yanık ve benzeri durumlarda iz kalmasını önleme
  • Yağlı ciltlerde yağ dengesini sağlama
  • Sivilce, akne gibi cilt problemlerini antiseptik etkisinden dolayı azaltma ve yok etme
  • Böcek ısırma gibi durumlarda mikro organizmaların gelişmesini engeller

Çay ağacı yağı, bir pamuğa damlatılarak yüze veya ciltte uygulanmak istenen bölgeye masaj yapılarak sürülebileceği  gibi duş suyuna katılarak da kullanımı sağlanabilir. Hassas ciltlerde ve bitkisel ürünlere karşı alerjik reaksiyon gösteren ciltlerde kullanılmadan önce vücudun görünmeyen bir yerinde denendikten sonra sakınca görülmediği takdirde uygulanmaya başlanabilir.

Yayınlanma Tarihi : 27.7.2015 02:49:33

Çay Ağacı Yağı Sivilce Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Çay Ağacı Yağı Sivilce"

Ebru

Çay ağaçlı şampuan kullanmıştım. Saç derimdeki bütün sivilcelerimin geçtiğini farkedince yüzüme de uyguladım ve sivilcelerim geçti. o şampuanı bir daha bulamayınca klasik elidor dove gibi şampuanlara geçtim fakat yeniden sivilcelenmeye başladı saç derim. Bende organik şampuan almaya karar verdim. Silikonsuz, parabensiz kimyasalsız liquid keratin şampuanıyla tanıştım. Biraz pahalı ama kesinlikle değer. Diğer ürünlerim yolda :)

016-8.-08

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güneş Yağı

Güneş Yağı, Cilt kanserinin en büyük sebebi güneş ışınlarına direk ve uzun süreli maruz kalmaktır. Güneş ışınlarına uzun süreler maruz kalındığında deri altında bulunan elastin ve kallojen yapıları zarar görür. Bunun sonucu olarak...

Yağ Aldırma

Yağ Aldırma, Son zamanlarda kişilerde oluşmakta olan aşırı derecede yağlanmalar can sıkıcı bir husus olmaktadır. Kişilerin fazla olan kilolarından kurtulmaları ve özellikle de bayanların bu hususta çok hassas davranmaları yağ aldı...

Hamilelikte Balık Yağı Kullanımı

Hamilelikte balık yağı kullanımı, balık yağı çoklu bir doymamış yağ asididir. Bunlar esansiyel yağ asididir ve insan vücudunda üretilmez. Mutlaka dışarıdan almak gerekir. Sadece hamile bayanlar için de değil tüm insanların vücudun...

Yasemin Yağının Faydaları

Yasemin Yağının Faydaları, Yasemin yağı elde edilmekte olan yasemin bitkisi her mevsim yeşil ya da yaz aylarında yeşil olmaktadır ve bu bitki sarılıcı ya da dik olarak yetişmektedir. Yasemin bitkisi sıcaklığa dayanabilen bir bitki...

Rezene Yağının Faydaları

Rezene yağının faydaları, rezene yağı, rezene bitkisinin yapraklarından buhar yolu ile elde edilen bitkisel yağlardan biridir. Vücuda masaj yapılarak, soluma yöntemiyle, banyo suyuna ekleyerek ya da ağız yolu ile tüketilerek kulla...

Menekşe Yağının Faydaları

Menekşe yağının faydaları, çok fazla kullanım alanı olmasına rağmen menekşe yağı, adından sıkla söz edilen yağ çeşitlerinden biri değildir. Menekşe her eve yakışan, bulunduğu ortama huzur veren çiçek çeşitlerinden biridir. Son d...

Kayısı Çekirdeği Yağı Faydaları

Kayısı Çekirdeği Yağı Faydaları, Kayısı meyvesinin çekirdeğinden elde edilmekte olan kayısı çekirdeği yağı sağlığımız açısından kullanımında çok fayda vardır. Kurutulmuş olan kayısı çekirdeğinin içerisinde bulunmakta olan yağların...

Kakao Yağının Faydaları

Kakao Yağının Faydaları , Kakao yağı açık sarı olan bir renge sahip olan, saf olarak doğada bulunan kakao çekirdeğinin kavrulması ile elde edilmektedir. Kakao koka bitkisinin meyvesinden elde edilir. Kakao yağının raf ömrü  oldukç...

Kakao Yağı Ne İşe Yarar

Kakao Yağı ne işe yarar, kakao yağı kakao ağacından elde edilen ve raf ömrü oldukça uzun olan bitkisel bir yağdır. Kozmetik ve gıda alanında yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Kakao yağı cilt bakımında birçok probleme karşı kull...

Jojoba Yağı Faydaları

Jojoba yağı faydaları, jojoba yağının içeriği doymamış yağ asitleri bakımından zengin olması, doğal bitkisel bakım ürünü içeriğinde kullanılmasına neden olur. Çöllerde yetişen ve çalı tarzında olan jojoba bitkisinden elde edilen y...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yağ, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017