Göz Kapağında Yağ Bezesi
26 Haziran 2024

Göz Kapağında Yağ Bezesi


Göz kapağında oluşan yağ bezeleri, çoğunlukla genetik faktörlere bağlı olarak ortaya çıkar. Bu tür yağ bezeleri, diğer bölgelerdeki yağ bezelerine göre daha zor çıkarılmaktadır. Göz çevresindeki yağ bezeleri, bölgesel hassasiyet nedeniyle diğer yağ bezelerinden daha risklidir. Eğer bu yağ bezeleri hızlı bir şekilde büyüme göstermiyorsa, alınması ya da alınmaması genellikle büyük bir fark yaratmaz. Bu tür yağ bezeleri, iyi huylu tümörler olarak değerlendirilir ve kişinin isteğine bağlı olarak alınabilir. Yağ bezelerinin alınmasının en büyük nedeni, cildin normal görünümünün değişmesi ve yağ bezesinin olduğu bölgede şişliklerin oluşmasıdır.

Günümüz teknolojisi sayesinde, yağ bezeleri kısa sürede ve kolay yöntemlerle alınabilmektedir. Ancak, göz kapağında yağ bezesi alınırken daha fazla risk bulunmaktadır. Göz kapağında oluşan yağ bezesi genellikle yumuşak bir dokuya sahiptir. Bu bezeler küçükken pek fazla etki yapmaz, ancak büyümeleri durumunda gözün yarı kapalı hale gelmesine neden olabilirler. Bu yüzden, göz kapağınızda bulunan yağ bezesi büyüme gösteriyorsa, bir dermatoloğa başvurmanızda fayda vardır. Yağ bezesi, deri altındaki kas ile deri arasında oluşur ve bu durum, o bölgedeki yağ bezlerinin normalden daha fazla çalışmasından kaynaklanır. Bu yağ bezelerine genellikle bozuk genler neden olur ve genellikle orta yaşlı insanlarda sorun haline gelir. Göz kapağındaki bu bezeler genellikle ağrı ya da sızı yapmaz; tek zararları görüntü bozukluğu ve göz kapağının düşmesidir.

Yağ Bezelerinin Büyümesi ve Tedavi Yöntemleri

Göz kapağında oluşan yağ bezeleri bazen sabit büyüklükte kalır, bazen de büyüme gösterebilir. Bu nedenle, yağ bezesinin büyüyüp büyümeyeceği önceden bilinemez ve kişinin kendisi tarafından takip edilmelidir. Eğer büyüme varsa, doktora doğru bir şekilde bildirilmelidir. Yağ bezesi dışarıdan şişlik gibi görülebilir. Buz tedavisi ve soğuk uygulama gibi pratik müdahaleler bu bezelerin iyileşmesinde işe yaramaz. Bezeler kesinlikle sivilce gibi sıkılmamalıdır ve kişi kendi başına gözündeki bu yağ bezesi ile oynamamalıdır. Gözdeki yağ bezeleri, normal yağ bezelerinden farklı bir yapıya sahiptir ve kanda bulunan kolesterol miktarı ile ilişkilidir.

Lazer yöntemleri, elektro cerrahi ve diğer operasyonlarla bu yağ bezeleri alınabilir. Ancak, göz bölgesi hassas olduğu için bazı riskler mevcuttur. Örneğin, lokal anesteziden kaynaklanan riskler ve ameliyat riskleri göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer göz kapağınızdaki yağ bezeleri aşırı büyük değilse, alınmaması tavsiye edilir, çünkü genellikle size zarar vermezler.

Doktor Tavsiyeleri ve Genetik Faktörler

Göz kapağınızdaki yağ bezesi hızlı bir şekilde büyüyorsa, acilen doktorunuzla görüşmelisiniz. Doktor tavsiyelerine uyarak yağ bezelerinin zararlı etkilerinden korunabilirsiniz. Yağ bezeleri genetik faktörlerden kaynaklanabileceği için, ailede başkasında varsa diğer kişilerde de görülme ihtimali yüksektir. Aynı zamanda kandaki yağ miktarı da oldukça etkilidir. Göz kapağındaki yağ bezesi kesinlikle sıkılmamalıdır. Yağ bezelerinin ter bezleriyle bir ilişkisi yoktur ve bu bilgi yanlıştır. Eğer sizde de yağ bezeleri varsa, onlara dokunmadan doktorunuza görünmelisiniz ve ailenizde birinde bulunup bulunmadığını da gözlemlemelisiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Yağ Bitkileri Hangileridir?

Yağ Bitkileri Hangileridir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çam Terebentin Yağı Faydaları Nelerdir?

Çam Terebentin Yağı Faydaları Nelerdir?

Yağ Yakan Bitkiler Nelerdir?

Yağ Yakan Bitkiler Nelerdir?

Çilek Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çilek Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Afrodizyak Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Afrodizyak Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Badem Yağı ile Saç Bakımı

Badem Yağı ile Saç Bakımı

Güncel

Balık Yağı Zararları

Balık Yağı Zararları

Güncel

Gül Yağı Nasıl Yapılır?

Gül Yağı Nasıl Yapılır?