Sızma zeytinyağının kızartma işlemi için uygun olup olmadığı konusunda kafamda bazı sorular var. Zeytinyağının sağlığa faydaları biliniyor ama yüksek sıcaklıklarda kullanıldığında besin değerlerinin kaybolması ve zararlı bileşenlerin oluşması ihtimali beni düşündürüyor. Özellikle sızma zeytinyağının düşük asidite seviyesinin ve yüksek antioksidan içeriğinin, kızartma sırasında nasıl etkileneceği merak ettiğim bir konu. Diğer yağlarla karşılaştırıldığında, sızma zeytinyağının sağlıklı bir alternatif olduğunu biliyoruz ama bunun yanında kızartma işleminin sağlığa olan etkileri beni endişelendiriyor. Alternatif pişirme yöntemleri denenmeli mi? Kızartmada kullanmak yerine fırınlama ya da haşlama gibi yöntemler daha mı sağlıklı? Bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum.
Sızma zeytinyağının kızartma işlemi için uygun olup olmadığı konusunda kafamda bazı sorular var. Zeytinyağının sağlığa faydaları biliniyor ama yüksek sıcaklıklarda kullanıldığında besin değerlerinin kaybolması ve zararlı bileşenlerin oluşması ihtimali beni düşündürüyor. Özellikle sızma zeytinyağının düşük asidite seviyesinin ve yüksek antioksidan içeriğinin, kızartma sırasında nasıl etkileneceği merak ettiğim bir konu. Diğer yağlarla karşılaştırıldığında, sızma zeytinyağının sağlıklı bir alternatif olduğunu biliyoruz ama bunun yanında kızartma işleminin sağlığa olan etkileri beni endişelendiriyor. Alternatif pişirme yöntemleri denenmeli mi? Kızartmada kullanmak yerine fırınlama ya da haşlama gibi yöntemler daha mı sağlıklı? Bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum.
Cevap yaz