Kakao Yağı Nasıl Kullanılır?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kakao Yağı Nasıl Kullanılır?

Kakao yağı nasıl kullanılır, Kakao yağı kakao ağacının yemişlerinden elde edilen bitkisel bir yağdır. Raf ömrü diğer yağlara nazaran oldukça uzundur. Gıda sektöründe de başta çikolata olmak üzere pek çok alanda kullanılır. İçeriğinde bulunan yağ ve antioksidanlar sayesinde cilt bakımı için üretilen kozmetik ürünlerin de birçoğunda kullanılmaktadır. Cilt yaralarını iyileştirici, nemlendirici ve cilde parlaklık verici özellikleri bulunmaktadır.


Kakao Yağı Nasıl Kullanılır?


Nemlendirici Olarak Kullanımı: Kakao cilt üzerine direkt uygulandığında cildin nemini koruması için adeta bir bariyer oluşturur. Cildin pamuksu e nemli bir görünüm kazanmasını sağlar. Ayrıca bu şekilde kullanıldığında içeriğinde bulunan E vitamini sayesinde cildi besleyerek daha sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlar. Hassas cilt tipine sahip olan ve kozmetik nemlendiricilere karşı alerjisi olan kişiler kakao yağını nemlendirici olarak kullanabilir. Kimyasal içermediği için herhangi bir yan etkiye yol açmaz. Yine kuru ciltler ciltlerini yumuşatmak için kakao yağı kullanabilir. Güneş yanığında ağrı ve acıyı dindirmek için de kakao yağı direkt yanık bölgeye sürülebilir.

Yaralara Karşı Kullanımı: Kakao yağı tahriş olmuş ciltlerde yatıştırıcı olarak kullanılabilir. Nemlendirici ve besleyici özelliği sayesinde ciltte meydana gelen yaraların ve kesiklerin iyileşme sürecini hızlandırır. Yaralara ve kesiklere direkt olarak sürülerek kullanılabilir. Yanık tedavisinde kullanıldığında iyileşme sürecinde oluşabilecek kaşıntıya karşı da iyi gelir.

Çatlaklara Karşı Kullanımı: Gebelik döneminde birçok kadın çatlaklara maruz kalabilir. Bu durum cildin aşırı gerilmesinden dolayı meydana gelir. Kakao yağı direkt çatlak oluşan bölgelere sürüldüğünde var olan çatlakları geçirmez. Ancak yeni çatlak oluşumunu engeller. Gün içinde düzenli olarak çatlak oluşma eğilimi olan yerlere kakao yağı direkt sürülerek cildin nemlenmesi sağlanabilir. Çatlaklara karşı ayrıca krem şeklinde de hazırlanabilir;
  • 100 gram kakao yağı
  • 30 miligram badem yağı
  • 30 miligram jojoba yağı
  • 10 miligram E vitamini

Kakao Yağı Nasıl Kullanılır Nasıl Yapılır?


Kakao yağı katı bir yağ olduğu için ilk olarak benmari usulü eritilmelidir. Kakao yağı eridikten sonra içine jojoba ve badem yağı eklenerek karıştırılır. Son olarak E vitamini ilave edilip homojen bir şekilde karıştırıldıktan sonra tekrar katılaşması için buzdolabında bekletilir. Hazırlanan krem çatlakların üzerine masaj hareketleri ile düzeli olarak sürülür.

Dudak Çatlaklarına Karşı Kullanımı: Soğuk hava, mevsim değişiklikleri, sıcak ve rüzgâr dudaklarda kişiye oldukça acı veren çatlak oluşumuna yol açan etkenler arasındadır. Bu tür çatlakları önlemek için gün içinde ve özellikle dışarı çıkarken bir miktar kakao yağı dudaklara sürülebilir. Dudaklar çatladıkça işlem tekrarlanabilir.

Cildi İyileştirmek İçin Kullanımı: Yapılan araştırmalar yetersiz olsa da kakao yağı egzama ve cilt enfeksiyonlarına karşı da kullanılabilir. Bu tür sorunlarda yine direkt olarak sorunlu bölgeye uygulanabilir.

Bronzlaşmak İçin Kullanımı: Çok eski yıllardan bu tarafa bronzlaşmak için üretilen güneş kremlerinin içeriğinde kaka yağı kullanılmaktadır. Güneşe çıkmadan önce kakao yağını direkt cilde sürmek yerine kakao yağı içeren yüksek faktör güneş kremi kullanılmalıdır. Kakao yağı direk kullanılarak güneşe çıkıldığında güneş ışınlarına karşı koruma sağlayamaz.

Masaj İçin Kullanımı: Yapılan araştırmalara göre kakao yağı ile cilde masaj yapıldığında stres, kaygı gibi sorunlara iyi geldiği belirtilmiştir. Masaj yapılarak kullanıldığında ayrıca kansere karşı koruma sağlarken bağışıklık sistemini de koruma altına almak mümkün olmaktadır.

Kakao Yağı Nasıl Kullanılır Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Kandaki Yağ Oranı Yüksekliği

Kandaki Yağ Oranı Yüksekliği

Haber Bülteni

Güncel

Tarçın Yağının Faydaları Nelerdir?

Tarçın Yağının Faydaları Nelerdir?

Doymuş Yağ Asidi Nedir?

Doymuş Yağ Asidi Nedir?

Göz Altı Yağ Bezeleri

Göz Altı Yağ Bezeleri

Baobab Yağı Faydaları Nelerdir?

Baobab Yağı Faydaları Nelerdir?

Kayısı Yağının Faydaları Nelerdir?

Kayısı Yağının Faydaları Nelerdir?

Yağ Aldırma Ameliyatı

Yağ Aldırma Ameliyatı

Jojoba Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Jojoba Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Yağ Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yağ Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yağ, yüksek sıcaklıklarda dahi akışkanlığa karşı direnç gösterebilen, suya göre daha koyu bir kıvama sahip olan ve su ile karışmayan ancak farklı yağ çeşitleriy[...]

10 40 Motor Yağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

10 40 Motor Yağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

10 40 Motor Yağı, Motor yağı binek araçlarda kullanılmakta olan hareketli parçalarının yüzeylerinin aşınmasını önlemede ve bu motor parçalarının soğutulmasında [...]

Mavi Anemon Çiçeği Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Mavi Anemon Çiçeği Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Mavi Anemon Çiçeği Yağı, Mavi anemon çiçeği dünyada özellikle kuzey yarım kürede yetişme göstermektedir. İskoçya başta olmak üzere; Japonya da Brezilya da gibi s�[...]

Yağ Ayırıcı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yağ Ayırıcı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yağ ayırıcı, kullanılan yağı sudan ve diğer kısımlardan ayırmak için imal edilmiş cihazlardır. Araştırmalara göre bir litre atılan yağ bir milyon litre suyu kirl[...]

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları Nelerdir?

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları Nelerdir?

Hindistan Cevizi Yağı faydaları saç bakımından cilt bakımına, kolesterolün dengelenmesinden bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine kadar birçok konuda kendini gö[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6