Acı Badem Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Acı Badem Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?


Acı Badem Yağı, Acı badem ruhu diye de adlandırılan badem türü siyanhidrik asit ve uçucu denilen yağları ihtiva eder. Bu meyveye acı tad veren etkin maddeler bunlardır. Protein, şeker ve amigdalin ihtiva etmektedir. Genellikle tatlı badem türü çerez olarak tercih edilmesine rağmen acı badem normal olarak tüketilmesine imkân olmadığı için çoğu kez yağ olarak kozmetik sanayinde kullanılmaktadır. İsminden de anlaşılacağı üzere normal koşullarda tüketilemeyecek kadar acı bir tada sahiptir. Yani atıştırmalık olarak kullanılamaz. Gülgillerden bir meyve ağacından elde edilen meyvesi daha önce de belirttiğimiz gibi acımsıdır ve keskin bir kokusu vardır. Acı badem yağı çoğu kez krem yapımı, koku sanayi ve ayakkabı boyası yapımı için tercih edilmektedir. Acı bademin kendisinin de yağının da fazla tüketilmesi zehirli bir etki yaptığı için dikkatli kullanımı önem arz etmektedir. Çoğu kez psikolojik durumlarda adı geçmektedir. Fakat bu depresyon durumuna daha zararsız yağlar uygulanabileceği için acı badem yağı çok fazla önerilmemektedir.

Not: Acı badem yağı ile badem yağı ayrı yağ çeşitleridir birbirleri yerine kullanılamazlar ve aynı etkiyi vermeleri çok fazla beklenmemelidir. Bilhassa acı badem yağının kullanım dozuna son derece özen gösterilmelidir.


Acı Badem Yağının Faydaları Nelerdir?

  • Çoğu kez şeker düşürücü olarak tercih edilmektedir.
  • Öksürüğün giderilmesinde kullanılmaktadır.
  • Özellikle bayanlar için cilt germe ve gençleştirme kürlerin de tercih edilmektedir.
  • Kuru cilt yapısına sahip kişiler için cildin nemlenmesi açısından tercih edilmektedir.
  • İdrarını yapmada problem yaşayanlar için idrar arttırıcı özelliğe sahiptir.
  • Kurt şikâyeti olanların da kurtlarını düşürmelerine yardımcı olmaktadır.
  • Yükselen kan şekeri oranını düşürür.
  • Kurumuş ve hatta çatlamış ciltlerin onarımında tercih edilmektedir.
  • Stres ve yorgunluk hissinin atılmasında etkileri olduğu gözlemlenmektedir.
  • Hamilelik dönemindeki çatlak ve yırtıkların giderilmesine yardımcı olur.
  • Bebeklerin kabızlık şikâyeti mevcutsa bunun giderilmesinde etkilidir.
  • Yüksek miktarda E vitamini içerdiği için cilt bakımı için çok faydalıdır.
  • Yaşlılık belirtisi olan kırışıklık ve sarkmalara karşı etkin bir çözümdür.
  • Göz makyajı temizleyicisi olarak tercih edilmektedir. En zor çıkan makyajları bile temizlemede etkindir.
  • Saçın ve kaş yapısının hızlı bir şeklide uzamasını ve parlamasını sağlar.
  • Saçların kurumasını ve kopmasını engeller. (Tek başına pek tercih edilmemelidir ve tatlı badem yağı ile seyreltilerek kullanılmalıdır)
  • Saç derisinde oluşan pullanma ve kepeklenme görüntüsüne karşı uygulana bir yöntemdir.
  • Saçın deri kısmında oluşmuş enfeksiyonların ve iltihaplanmaların oluşumu ile mücadele eder.
  • Derimizin canlanıp yenilenmesine yardımcı olmaktadır.
  • Karın, bel ve basen bölgelerinde oluşan çatlak sorunlarının çözümü içinde tercih edilmektedir.

Acı Badem Yağının Zararları Nelerdir?

  • Fazla alındığında yani 10ml bir kimseyi öldürmeye yetebilir.
  • Bol miktarda kullanımı esnasında ciltte bazı yan etkiler oluşturabilmektedir.
  • Antibiyotik ile etkileşime girebilmektedir.
Not: Uçucu bir yağ türü olmasından dolayı serin, ışıksız bir ortamda ve kapalı bir bir şişe içerisinde muhafaza edilmelidir.

Acı Badem Yağı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Yağ Yakıcı İçecekler

Yağ Yakıcı İçecekler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Göbek Yağı Nasıl Eritilir?

Göbek Yağı Nasıl Eritilir?

Shea Yağı (Karite) Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Shea Yağı (Karite) Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Yağ Aldırma Nedir ve Nasıl Yapılır?

Yağ Aldırma Nedir ve Nasıl Yapılır?

Sandal Yağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Sandal Yağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Mavi Anemon Yağı Faydaları Nelerdir?

Mavi Anemon Yağı Faydaları Nelerdir?

Güncel

Susam Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Susam Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Güncel

Yılan Yağı Saç Uzatır mı?

Yılan Yağı Saç Uzatır mı?

Debriyaj Yağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Debriyaj Yağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Debriyaj Yağı, Debriyaj, birçok motorlu taşıtta tork değişimlerinin gerçekleşmesini sağlayan bir dişli sistemidir. Bu dişli sisteminin her makine parçası gibi, sağl�[...]

Lavanta Yağının Faydaları Nelerdir?

Lavanta Yağının Faydaları Nelerdir?

Lavanta Yağının Faydaları, Lavanta, gümüş renkli ince uzun yaprakları bulunan, çalı görünümünde olan bir bitkidir. Çiçekleri insan ruhunu okşayan müthiş bir koku[...]

Mısırözü Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Mısırözü Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Mısırözü yağı, graminae familyasına at olan zea mays mısır taneleri rüşeymiyle elde edilen bir yağdır. Nişasta ile glikoz şurubu üretimi sırasında yan ürün olan[...]

Acı Elma Yağı Nasıl Kullanılır?

Acı Elma Yağı Nasıl Kullanılır?

Acı elma yağı nasıl kullanılır, acı elma yağı adaçayı yağı olarak da bilinen bitkisel yağlardan biridir. Bu bitkinin birden fazla türü vardır. Dolayısıyla acı e[...]

Çörek Otu Yağının Zararları

Çörek Otu Yağının Zararları

Çörek Otu Yağının Zararları, çörek otu, ince yapraklı, yaklaşık kırk santim boylarında otsu bir bitkinin dallarında yetişen kapsüllerinin içerisindeki tohumlara ve[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6