Çörek otu bitkisel bir mucize olarak bilinmektedir ve bu bitkiden elde edilen çörek otu yağı da bu mucizenin devamıdır. Çörek otu yağının birçok faydası bulunmaktadır ve bu faydalardan biri de zayıflamaya yardımcı olmasıdır. Çörek otu yağı bağışıklık sistemini güçlendirerek kabızlığı önler. Genelde kilolu ve obezite problemi yaşayan çocuklara günde bir çay kaşığı çörek otu yağı verilir ve bu yağın müshil etkisi sayesinde fazla kiloların atılmasına yardımcı olur. Bunun dışında çörek otu ve çörek otu yağı sabah kahvaltıdan önce, akşam yemeğinden önce ılık bir bardak su ile tüketilmelidir. Çörek otu yağını kesinlikle yüzde yüz saf tercih edin. Çörek otu, kişilerin iştahını azaltabilmektedir. Yemekten önce içilen bir bardak su da zayıflamaya katkı sağlar. Çörek Otu Yağının Kullanımı Resmi kurumlara göre, çörek otu veya çörek otu yağı sabah, öğlen ve akşam olmak üzere günde 3 defa aç karnına yemeklerden yarım saat önce kullanılmalıdır. Yaklaşık 200 tane çörek otu veya çörek otu yağı kullanılabilir. Çörek otunun obezite ve müshil etkisini göz önünde bulundurarak, bu yöntemle zayıflayan birçok kişi bulunmaktadır.
Çörek Otu Yağının Zayıflama Etkisi Çörek otu yağının zayıflama etkisi şu şekilde bilinmektedir:
Bu uygulamayı eşim bir yıl önce denemişti ve evlendiğimizde 82 kilo olan eşim, çörek otu yağı kullanarak iki ayda 75 kiloya düşmeyi başardı. Şimdi ise ara sıra müshil ilacıymış gibi kullanmaya devam ediyor. Ekstra Faydalar Çörek otu yağı, çiğnenmeden yutulduğunda midede şişerek tokluk hissi yaratmayabilir. Ayrıca çörek otu yağı kullanımının bayanlarda adet gecikmelerine bitkisel çözüm sağladığı bilinmektedir. Çörek otu yağı, sinüzit tedavisinde de faydalıdır ve sinüzite neden olan iltihaplanmayı giderir, burun ve geniz akıntısı yoluyla sinüzite bitkisel bir çözüm sağlar. Çörek otu yağı aynı zamanda şeker, astım ve romatizma gibi hastalıkların bitkisel tedavisinde de kullanılabilir. Bu yağ kan dolaşımını hızlandırır ve omega 3, omega 6 yağ asitleriyle tıkanıklıkları açar. Çörek otu yağının saçlara faydası olduğu da bilinmektedir; saçı besler, canlandırır, parlaklık sağlar ve şekillenmesini etkiler. Bu yağ cilde ve saça masaj yapılarak uygulanmaktadır. Çörek otu yağının tam faydalı olabilmesi için sindirilmesi gerekmektedir. Çörek otu yağı hafif acı olduğundan, kişilerin damak tadına uyum sağlamayabilir. Çörek otu çiğnenmesi diş ve diş eti sağlığı için de faydalıdır. Ancak tadı nedeniyle yenilemeyen bu bitki dut veya üzüm ile tatlandırılarak tüketilebilir. Önemli Uyarılar Çörek otu yağını şeker hastaları, düzenli ilaç tedavisi görenler, kalp hastaları ve kanser hastaları doktor kontrolünde kullanmalıdır ve doktorlarının bilgisi dışında kesinlikle kullanmamalıdır. Ayrıca çörek otu yağını hamile bayanlar ve emzikli anneler tüketmemelidir, yan etkileri olabilir. Çörek otu yağının aşırı tüketilmesi ise zararlı olabilir. |