1 kilo tereyağı elde etmek için kaç kilo süt gerektiğini merak ediyorum. Süt yağ oranının etkisiyle bu miktarın neden değişebileceğini de öğrenmek isterim. Özellikle yüksek yağ oranına sahip süt kullanıldığında bu miktarın düşmesi ilginç bir detay. Tereyağı üretim sürecinin aşamalarını da belirtmişsiniz, bu süreçte en çok hangi aşamanın kritik olduğunu düşünüyorsunuz? Ayrıca, ineklerin beslenmesinin bu üretim üzerindeki etkileri hakkında daha fazla bilgi verebilir misiniz?
1 kilo tereyağı elde etmek için kaç kilo süt gerektiğini merak ediyorum. Süt yağ oranının etkisiyle bu miktarın neden değişebileceğini de öğrenmek isterim. Özellikle yüksek yağ oranına sahip süt kullanıldığında bu miktarın düşmesi ilginç bir detay. Tereyağı üretim sürecinin aşamalarını da belirtmişsiniz, bu süreçte en çok hangi aşamanın kritik olduğunu düşünüyorsunuz? Ayrıca, ineklerin beslenmesinin bu üretim üzerindeki etkileri hakkında daha fazla bilgi verebilir misiniz?
Cevap yaz