Pelesenk Yağı Faydaları Nelerdir?
24 Temmuz 2024

Pelesenk Yağı Faydaları Nelerdir?

Pelesenk Ağacı ve Özellikleri

Pelesenk ağacı, genellikle Hindistan, Madagaskar, Senegal gibi sıcak ülkelerde yetişen bir ağaç türüdür. Asya ve Afrika kıyılarında yetişen bu ağaç, kışın yapraklarını dökmez. Ülkemizde yetişmeyen pelesenk ağacının ana vatanı, Güney Asya, Uzak Doğu ve Amerika'dır. Bu ağacın boyu genellikle on ile on beş metre arasındadır. Uzun yıllar yaşayabilen bu ağacın yaprakları, oval, sert ve kenarları dişlidir. Genellikle doğramacılıkta kullanılan bu ağaç, vücut sağlığı için de kullanılmaktadır. Pelesenk ağacının odununu toz haline getirerek, zeytinyağı ile karıştırıp cilde sürülerek yararlanılacağı gibi, odunu dövüp balla karıştırıp yiyerek de faydalanabiliriz. Yağından da faydalanılan bu ağaç, özellikle yüksek ateşi düşürmeye yardımcı olur. Ayrıca, kanı sulandırma özelliği de bulunan pelesenk ağacı, içerisinde ağrı kesici etkisi bulunduğundan romatizmanın en iyi ilacı olarak bilinir. Bunların yanı sıra pelesenk, soğuk algınlığı, grip, siyatik, nefes darlığı, astım, adale ağrıları, mafsal ağrıları gibi problemlerin giderilmesine ve göğsü yumuşatmaya, balgam söktürmeye de yardımcı olur. Pelesenk ağacının gövdesinden ağacı yaralama yöntemi ile elde edilen içeriğinde reçine ve saponinler olan, pelesenk yağının da birçok faydaları bulunmaktadır. Pelesenk yağının faydalarından bazılarını sizlerle paylaşalım.

Pelesenk Yağının Faydaları Nelerdir?
  • Özellikle soğuk algınlığında oluşan sorunlara karşı çok iyidir.
  • Öksürüğü kesici özelliği vardır.
  • Balgamı söktürerek akciğeri temizler.
  • Nefes darlığına karşı faydalıdır.
  • Migren ağrılarına karşı çok iyi bir ağrı kesici özelliği vardır. Migren ağrılarında pelesenk yağı şakaklara sürülerek kullanılır.
  • Romatizma sonucu oluşan eklem ağrılarına iyi gelir.
  • Kasları gevşetici ve kas ağrılarını giderici özelliği bulunmaktadır.
  • Ağrıyı kesici yağlarla kullanıldığı zaman etkisi daha yüksek olur.
  • Göz sağlığını koruyan pelesenk yağı, göz kararmalarına da iyi gelmektedir.
  • Bağırsak iltihabı probleminde kullanılan pelesenk yağının mikrop kırıcı özelliği de vardır.
  • Kireçlenmelerde oluşan ağrılara karşı masaj yapılarak uygulandığı zaman, ağrıların dinmesine yardımcı olur.
  • Adele kramplarına karşı faydalı bir yağdır.
  • Cilt rengini açmak amacıyla da kullanılan pelesenk yağı, cilt tonunu açar ve cilde canlılık kazandırır.
Pelesenk Yağının Kullanım Şekli ve Yan Etkileri

Pelesenk yağı, doğru yerde ve doğru şekilde kullanıldığı zaman, hiçbir yan etkisi meydana gelmez. Bu yağ, dahilen kullanılacağı zaman, bir çay bardağı suyun içerisine üç damla damlatılarak içilir ve günde iki defa bu şekilde tüketilmelidir. Ayrıca, iyi bir ağrı kesici etkisi olduğundan, romatizma ağrıları için, bal veya hardal tohumu ile karıştırılarak yenebilir. Pelesenk yağı haricen kullanılacağı zaman ise zeytinyağı ya da badem yağı ile karıştırılıp, migren ve baş ağrıları için, şakaklara ve alın bölgesine masaj yöntemi uygulayarak, ağrıyı kesmesi amacı ile kullanılır. Pelesenk yağını, içerdiği hoş kokusu sebebi ile gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Fuad

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Pelesenk yağını şakaklarıma sürdüğümde migren ağrımını hemen hafifletir mi? Ayrıca, bu yağı cilt rengi için kullananlar memnun mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Fuad, pelesenk yağının migren ağrılarına iyi gelip gelmediği kişiden kişiye değişebilir. Bazı insanlar bu yağın rahatlatıcı etkilerini hissedebilirken, bazıları için aynı şekilde etkili olmayabilir. ޞakaklara sürerek denemenin zararlı bir yanı olmadığı söylenebilir, ancak kesin bir şifa beklememekte fayda var.

Cilt rengi için kullananların yorumları da aynı şekilde değişkenlik gösteriyor. Bazı kullananlar cilt tonlarında iyileşme gözlemlediğini belirtirken, bazıları ise belirgin bir fark görmediklerini ifade ediyor. Bu nedenle, denemek ve kendi cildinizdeki etkilerini gözlemlemek en iyi yol olabilir.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Badem Yağı Nasıl Kullanılır?

Badem Yağı Nasıl Kullanılır?

Palmiye Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Palmiye Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Susam Yağının Faydaları Nelerdir?

Susam Yağının Faydaları Nelerdir?

Çörek Otu Yağı Kullanımı

Çörek Otu Yağı Kullanımı

Zambak Yağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Zambak Yağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?