yag.gen.tr
yağ
Sosyal Medyada Paylaş
Köpek Yağı
Sakal Yağı
Atık Yağ Toplama
Yılan Yağı Nasıl Elde Edilir
Bebeklerde Balık Yağı Kullanımı
Çay Ağacı Yağı Sivilce
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Acı Kayısı Çekirdeği Yağı
Don Yağı
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
İguana Yağı
Susam Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Deve Dikeni Yağı
Zambak Yağı
Aspir Yağı Zararları
Zade Yağ
Örümcek Yağı
Balık Yağı Boy Uzatırmı
2 Zamanlı Motor Yağı
Gres Yağı
Beyaz Yağ
İnsan Yağı
Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Biberiye Yağı Nasıl Yapılır
5w 40 Motor Yağı
Acı Elma Yağı Nasıl Kullanılır
Çörek Otu Yağı Sinüzite İyi Gelirmi
Yılan Yağı Saç Uzatırmı
Badem Yağı Nasıl Kullanılır
Hint Yağının Cilde Faydaları
Bronzlaştırıcı Yağ
Yılan Yağı Kullanımı
Yonca Yağ
Bölgesel Yağ Eritme
Yılan Yağı Zararları
Tüm Sayfalar >>









Pamuk Yağı

Pamuk Yağı, Pamuk sanayide tekstil malzemelerinin yapımında, makyaj malzemelerinde kullanılan ve ülkemizde de üretiminin yapıldığı bir maddedir. Pamuğun ülkemizde yerinin büyük olmasıyla birlikte istediğimiz yerde bulabilceğimiz anlamına geliyor. Pamuk yağı  çok bol kullanılan bir yağdır ve yemekler içerisinde de boş miktarda kullanılır. Pamuk yağı pamuğun çekirdeklerinden elde edilir. Ülkemizde pamuğu en çok Marmara Bölgesinde yetişmesi ile birlikte pamuk yağı da dolayısı ile bu bölgelerde daha çok bulunmaktadır. Pamuk yağı ülkemizin dışında en çok Afrika bölgesinde yetişir. Pamuk yağının içerdiği vitaminler ve mineraller nedeni ile vücudumuza çok sağlıklıdır. Özellikle doğal ve bitkisel bir yağ olması bunun yanında içerisinde koruyucu madde dahil olmaması bizleri sevindirmektedir. Pamuk yağı içerisinde büyük oranda asit bulunmaktadır ve aynı zamanda uçucu maddelerde içerinde mevcuttur. Pamuk yağı bir bakıma ayçiçek ve mısır yağı gibi yemek yağı olarak da kullanılmaktadır.  Bu nedenle aşırı fazlaya kaçmamak üzere tüketilmesinde bir problem yoktur. Renginin oldukça koyu olması (kahverengi) yağa ayrı bir görünüm vermiştir.

Şimdi ise sizlere bu yağın insan vücuduna faydalarını sıralayalım.
  • Sürekli olarak kabızlık problemi olanlar bu yağı kullanarak kısa süre içerisinde bu sorundan kurtulabilirler. Bu yağ metabolizmaya yaptığı etkiyle kişinin sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasına ortam hazırlayarak birçok sorundan kurtarır.
  • Tohumundan elde ettiğiniz pamuk yağı yemeklerde de kullanabileceğiniz alternatif bir yağ türüdür.
  • Bu yağla kızaran yiyecekler gevreklik kazanarak güzel bir görünüm ve tat alır.
  • Pamuk yağı, tıp alanında ilaç sektöründe çok fazla kullanılır.
  • Ciltte oluşan yaraların hızlı  şekilde onarılmasını sağlar.
  • Bu yağın kasları gevşetici bir özelliği vardır. Bu nedenle rahim kasları gevşeyerek düşükler meydana gelebilir. Hamile kişilerin kullanmadan önce doktorlarıyla bu durum hakkında görüşmeleri gerekmektedir.
  • Ciltte sürülen bölgelerde büyük bir yumuşama görülür. Kan dolaşımını hızlandırarak ağrıların azaltılmasında etkili olur.
  • İyi bir ateş düşürücüdür. Yüksek ateşi olan kişilere tıbbi bir ilaç gibi etki ederek bu sorunların azalmasında etkili olur.
  • Pamuk yağı içerisinde bol miktarda omega 6 yağ asitleri içerir.
Pamuk Yağı
Pamuk yağının faydalarından bazılarını bu şekilde sıraladık. Bu yağı yemeklerinizde de gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Ülkemizde yemekler içerisinde sadece alışagelmiş yağlar kullanılmaktadır ama bu tür yağların faydası tam olarak bilinseydi şüphesiz bu yağlar çok daha fazla kullanılırdı. Bitkisel yağlar her zaman hayvansal yağlardan ve doymuş yağlardan çok daha iyidir. Tereyağı kullanmak yerine bu tür yağların kullanılması çok daha sağlıklı olacaktır. Çünkü bu yağlar içerisinde donucu madde bulunmadığı gibi kanın akışkan hale gelmesini sağlayarak kalbe de iyi gelmektedir. Diğer yağlar ise tam tersine kanda donmalara neden olarak damar tıkanıklıkları meydana getirir. Bu yağı diyet yapan insanların oldukça az tüketmesinde fayda vardır. Çünkü yağın içerisndeki mineraller ve vitaminler vücut gelişimini arttırarak kilo almaya neden olabilir.

Yayınlanma Tarihi : 30.07.2015 14:31:52

Pamuk Yağı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Pamuk Yağı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Yağ Asitleri

Yağ Asitleri, atom zincirlerinde 7-24 atomu bulunan organik asitlerdir. İki tür yağ asidi türü vardır. Bunlar; doymuş yağ asitleri ve doymamış yağ asitleridir. Bilinen tüm yağlar içerinde bu asitlerden bulunmaktadır. Fakat asitler...

Trans Yağ

Trans Yağ, Doğal olarak et ve tereyağ gibi hayvansal ürünlerde bulunan ve doğal hali ile oldukça faydalı olan bir çeşit yağdır. Trans yağlar doğal olarak tüketildiği zaman kanserojen etki göstermektedir ancak günümüzde tüketilen t...

Güneş Yağı

Güneş Yağı, Cilt kanserinin en büyük sebebi güneş ışınlarına direk ve uzun süreli maruz kalmaktır. Güneş ışınlarına uzun süreler maruz kalındığında deri altında bulunan elastin ve kallojen yapıları zarar görür. Bunun sonucu olarak...

Atık Yağ Yönetmeliği

Atık yağ yönetmeliği 30 temmuz 2008 çarşamba günü Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından resmi gazetede yayınlanmıştır. Atık yağ yönetmeliği  sadece yaşadığımız kara için değil soluduğumuz havadan yer altı sularına kadar önemli yere...

Yağ Ayırıcı

Yağ ayırıcı, kullanılan yağı sudan ve diğer kısımlardan ayırmak için imal edilmiş cihazlardır. Araştırmalara göre bir litre atılan yağ bir milyon litre suyu kirletebilmektedir. Atılan yağlar donarak atılan su hatlarında tıkanmalar...

Zeytin Yağı

Zeytinyağı, zeytin, yapraklarının rengi sürekli yeşil olan, çiçekleri yaprak sapının dibinde çıkan, üç ile yedi tane kadar bir arada yetişen salkım şeklinde olan zeytin ağacında yetişir. Zeytin ağacının boyu yaklaşık 10-15 metr...

Yağ Aldırma

Yağ Aldırma, Son zamanlarda kişilerde oluşmakta olan aşırı derecede yağlanmalar can sıkıcı bir husus olmaktadır. Kişilerin fazla olan kilolarından kurtulmaları ve özellikle de bayanların bu hususta çok hassas davranmaları yağ aldı...

Siyah Üzüm Çekirdeği Yağı

Siyah üzüm çekirdeği yağı, şarap üretildiği sırada suyu sıkılmış olan siyah üzümün çekirdeğinden elde edilen hafif ve rengi olmayan bir yağdır. Bu yağ pişirmeden kozmetiğe, sağlık alanından cilt bakımına kadar pek çok alanda ku...

Nar Çekirdeği Yağının Faydaları

Nar çekirdeği yağının faydaları, nar çekirdeği yağı tam anlamıyla antioksidan yüklüdür. Taneli bir meyve olan nar, kış meyvesidir ve ülkemizde de bol miktarda üretimi yapılır. Nar çekirdeğinin içerisinde K vitamini, C vitamini,...

Menekşe Yağının Faydaları

Menekşe yağının faydaları, çok fazla kullanım alanı olmasına rağmen menekşe yağı, adından sıkla söz edilen yağ çeşitlerinden biri değildir. Menekşe her eve yakışan, bulunduğu ortama huzur veren çiçek çeşitlerinden biridir. Son d...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yağ, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2017