yag.gen.tr
yağ
Sosyal Medyada Paylaş
Köpek Yağı
Sakal Yağı
Atık Yağ Toplama
Yılan Yağı Nasıl Elde Edilir
Bebeklerde Balık Yağı Kullanımı
Çay Ağacı Yağı Sivilce
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Acı Kayısı Çekirdeği Yağı
Don Yağı
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
İguana Yağı
Susam Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Deve Dikeni Yağı
Zambak Yağı
Aspir Yağı Zararları
Zade Yağ
Örümcek Yağı
Balık Yağı Boy Uzatırmı
2 Zamanlı Motor Yağı
Gres Yağı
Beyaz Yağ
İnsan Yağı
Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Biberiye Yağı Nasıl Yapılır
5w 40 Motor Yağı
Acı Elma Yağı Nasıl Kullanılır
Çörek Otu Yağı Sinüzite İyi Gelirmi
Yılan Yağı Saç Uzatırmı
Badem Yağı Nasıl Kullanılır
Hint Yağının Cilde Faydaları
Bronzlaştırıcı Yağ
Yılan Yağı Kullanımı
Yonca Yağ
Bölgesel Yağ Eritme
Yılan Yağı Zararları
Tüm Sayfalar >>









İncir Çekirdeği Yağı

İncir Çekirdeği Yağı, İncir bitkisi yetişme alanı çok olan fakat kişiler tarafından tüketilmemekte olan bir meyvedir. İncir genellikle sıcak ve ılık olan bölgelerde yetişmekte olan, meyvesi çok faydalı olan bir bitki türüdür. İncir en çok yetiştirilen meyveler arasındadır fakat biz insanlar bu meyvenin faydalarını ve çok sağlıklı olduğunun farkında değiliz. İncir bitkisi içeriğinde sütte bulunan kalsiyumun iki katı kadar fazla kalsiyum bulunur. C vitamini haricinde bütün vitaminleri içeriğinde barındırır. Tüm meyveler arasında en yüksek şeker oranına sahiptir, içeriğinde bütün meyvelere oranla daha fazla mineral bulundurur. İçeriğinde sodyum, yağ ve kolesterol maddesi içermez. Kişilerde yaşanmakta olan hazımsızlığa iyi gelir ve içeriğinde fazla oranda lif barındırır. Bu bitki şifa kaynağıdır. 

İncir çekirdeği yağı birçok vitamin ve mineralleri içerisinde bulundurduğundan dolayı tüketilmesi sağlık açısından önemlidir. İncir çekirdeğinin yağı fabrikalarda incirlerin taze olarak dalından toplanmasından sonra incirlerin temizlenerek çekirdeklerinin ayıklanması sağlanır. Sonrasında çıkarılan incir çekirdekleri soğuk presle preslenerek incir yağı elde edilir. Bu yöntem haricinde bu yağ çıkarılamaz. Soğuk pres haricinde bazı kimyasallarla çıkarılmakta olan incir çekirdeği yağının sağlığa hiç bir faydası olmayacaktır. Bir takım kimyasallarla elde edilen yağda kanserojen maddeler kendini gösterecektir. 

İncir Çekirdeği Yağı
İncir çekirdeği yağı sağlık açısından ve cilde kullanımı açısından faydaları saymakla bitmez. Bu yağın kullanımında ve cilde uygulanmasında kesinlikle faydalar sağlanacak olup kanın pıhtılaşması önlenerek kalp krizi riski azalacaktır, oluşan kemik hastalıkları ve oluşan kansızlık önlenecektir, zihinde oluşan yorgunlukları ortadan kaldırıp kişilerde oluşan yorgunluğu yok edecektir, vücut sistemine enerji ve güç sağlayacaktır, oluşan astım hastalığı, bronşit rahatsızlığı ve öksürüğe iyi gelecektir. Kişilerde oluşan kabızlık probleminin önlenmesinde fayda sağlayacak ve kötü olan türden toksinlerin atılmasını sağlayacaktır.  Bu yağ kolesterolün düşürülmesini sağlar, içeriğinde bulunan yüksek lif oranından dolayı sindirim sisteminin hızlı çalışması sağlanacaktır ve kilo problemi olanların kullanmasında bu yağ kesinlikle etkili olacaktır. İncir çekirdeği yağının belirtildiği gibi bir çok faydası vardır bu bitki ismi kur'anda da geçmektedir. Eski zamanlardan beri kullanılmakta olan bu bitkinin yağı kesinlikle her derde deva olmuştur. Eskilerde imkanların yokluğundan dolayı hekimleri hastaneler çok uzak bölgelerde bulunuyormuş. Ulaşım araçları olmadığından dolayı insanlar oralara gidemezmiş. Eski alimler, ilim insanları ve lokman hekimler doğal olarak bu bitkileri kullanarak yağlar elde edip hastalıkların tedavilerinde merhem olarak kullanırlarmış. 

İncir çekirdeği yağı cilt sağlığı açısından kullanımında da oldukça faydalar sağlamaktadır. Ciltte oluşan yaralarda etkisini göstererek yaraların erken iyileşmesine olanak verir ve yara izlerinin giderilmesini sağlar. Özellikle bayanların ciltlerinde bu yağı kullanmalarında daha fazla etki görülmektedir. Bayanlarda hamilelik döneminden sonra karın bölgelerinde bazı çatlaklar, ameliyat lekeleri bulunmaktadır ve bu izlerin yok edilmesinde izlerin bulunduğu bölgelere haricen masaj yapılarak uygulanır. Bu yağın sürekli olarak ara verilmeden o bölgelere uygulanmasında dört beş ay sonunda yaraların ve izlerin yok olduğu görülecektir. Sizlerde bu türden rahatsızlıklarla ya da bu türden oluşum göstermekte olan bazı problemlerle karşı karşıya gelirseniz eğer doğal olarak elde edilmekte olan  ve piyasada güvenilir olan yerlerden temin edebilirsiniz. Bu yağın kullanımında ciltte oluşan pürüzler, dudaklardaki çatlaklıklar, bazı bölgelerde oluşan sarkmalar önlenecek olup sürekli olarak kullanımında ciltte gerginlik oluşacaktır. 

Yayınlanma Tarihi : 28.07.2015 02:56:08

İncir Çekirdeği Yağı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "İncir Çekirdeği Yağı"

sabre yabandci

bulgaristan nerden alabilirim 45 acindaim tel.numarasi bulamadim sipariw icin

2016-10-28

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Lycopene

Lycopene, domatese, pembe greyfurta ve karpuza kırmızı rengi veren maddedir. Sıradan bir renklendirici olmayıp, güçlü bir antioksidandır. Detoks yapıcı tesiri vardır. Erkeklerde prostat kanseri oluşumunu engeller. Sağlığımızı renk...

Zeytin Yağı

Zeytinyağı, zeytin, yapraklarının rengi sürekli yeşil olan, çiçekleri yaprak sapının dibinde çıkan, üç ile yedi tane kadar bir arada yetişen salkım şeklinde olan zeytin ağacında yetişir. Zeytin ağacının boyu yaklaşık 10-15 metr...

Balık Yağının Bebeklere Faydaları

Balık Yağının bebeklere faydaları, Bebek sağlığı öncelikle hamilelik döneminde başlar. Bebeğin zihinsel ve bedensel gelişimi annenin beslenmesiyle doğrudan alakalıdır. Anne adaylarının hamilelikleri boyunca beslenmelerine çok dikk...

Havuç Yağının Faydaları

Havuç Yağının Faydaları, Havuç yağı, havuç özünden elde edilen cildi besleyici ve sağlıklı bir yağ türüdür. İnsan sağlığı açısından birçok faydası bulunan havucun yağı da güzellik ve şifa dağıtmaktadır. Kozmetik sektöründe neredey...

Hodan Yağı Ne İşe Yarar

Hodan yağı ne işe yarar, son zamanlarda faydaları ile adından sıkça söz ettirmiştir bu yağ. Hodan bitkisinden elde edilir. Sağlık ve cilt güzelliği açısından oldukça faydalıdır. Hodan yağının faydaları ise, iltihap ve enfeksiyonla...

Elma Yağı

Elma yağı, Anadolu ada çayının yaprakları olan ve çiçekli dallardan su buharı damıtma yöntemi ile yapılan uçucu bir yağ türüdür. Sarı ya da renksiz olan, kendine has kokulu ve lezzetli bir sıvı olan elma yağı içerisinde %60 ora...

Defne Yağı Faydaları

Defne Yağı Faydaları, defne bilindiği gibi oldukça şifalı ve faydalı bir bitkidir. Defne bitkisinden elde edilen defne yağıda, yaprağı kadar faydalıdır. Özellikle saçlar için doğanın verdiği bir mucize olarak da adlandırılabilir....

Badem Yağı Saça Faydaları

Badem Yağı Saça Faydaları, bayanların saçlarına önem verdiğini bilmeyen kimse yoktur sanırım ve bu nedenle  güzelliklerine güzellik katan saçların bakımı çok önem verirler. Aslın da saç bakımını bayanların yanı sıra erkeklerde ço...

Balık Yağı

Balık Yağı, balık yağları genellikle uskumru, ton balığı, somon, Mersin balığı, kefal, lüfer, sardalya,ringa ve alabalık gibi yağlı balıklardan elde edilir. Bu balıklar düzenli olarak tüketildiğinde yeteri kadar balık yağı vücuda...

Badem Yağı Faydaları

Badem yağı faydaları, Badem köy civarlarında yetişmekte olan dışı sert içe çekirdekli bir tür çerezdir. Badem fazla suyu sevmediği için susuz yerlerde daha çok büyümektedir. Badem çoğu evin vazgeçilmez çerezidir. Günde bir avuç ba...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yağ, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017