yag.gen.tr
yağ
Sosyal Medyada Paylaş
Köpek Yağı
Sakal Yağı
Atık Yağ Toplama
Yılan Yağı Nasıl Elde Edilir
Bebeklerde Balık Yağı Kullanımı
Çay Ağacı Yağı Sivilce
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Acı Kayısı Çekirdeği Yağı
Don Yağı
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
İguana Yağı
Susam Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Deve Dikeni Yağı
Zambak Yağı
Aspir Yağı Zararları
Zade Yağ
Örümcek Yağı
Balık Yağı Boy Uzatırmı
2 Zamanlı Motor Yağı
Gres Yağı
Beyaz Yağ
İnsan Yağı
Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Biberiye Yağı Nasıl Yapılır
5w 40 Motor Yağı
Acı Elma Yağı Nasıl Kullanılır
Çörek Otu Yağı Sinüzite İyi Gelirmi
Yılan Yağı Saç Uzatırmı
Badem Yağı Nasıl Kullanılır
Hint Yağının Cilde Faydaları
Bronzlaştırıcı Yağ
Yılan Yağı Kullanımı
Yonca Yağ
Bölgesel Yağ Eritme
Yılan Yağı Zararları
Tüm Sayfalar >>









Badem Yağı Nasıl Kullanılır

Badem Yağı Nasıl Kullanılır, Badem bitkisi kurak olan topraklarda kendi kendine yetişmekte olan ve sulak alanları sevmeyen bir bitki türüdür. Bu bitkinin ağacı 3-10 metre arasında olan uzunluğa sahiptir. Bu bitkini yaprakları sert bir yapıya sahiptir. Badem yeşilken meyve olarak tüketilir, olgunlaştığında ise bu bitkinin çekirdeği kuruyemiş olarak tüketilmektedir. Badem genel olarak dağlık alanlarda yetişmektedir. Bu bitkinin insan sağlığı açısından bir çok faydası vardır. Bu bitki dünya sıralamasında Türkiye de ilk ona girmektedir. Badem yağı saç ve cilt bakımında, ayakkabı ve deri kıyafetlerin korunmasında kullanılmaktadır. Bu bitkinin faydalarına kısaca değinecek olursak eğer badem kolesterol dengeleyicidir, tekli doymamış yağ içerdiğinden dolayı kötü olan kolesterolü düşürür, kişileri kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar, damar tıkanıklıkları oluşumunu engeller.

Badem Yağı Nasıl Kullanılır

Badem yağı nasıl kullanılır?

  • Badem yağı cilde kullanımı: Badem yağını ciltte kullanımında fazla olarak kullanmamaya dikkat etmeniz gerekmektedir. Cilde kullanılmasında harici olarak masaj yolu ile uygulanmalıdır. Cilde az olacak şekilde kullanılmalıdır, fazla kullanımında fayda sağlamayacaktır. Bu yağın ciltte kullanımında uygulanan bölgede tüylenme olacaktır bundan dolayıdır ki bu hususta temkinli davranmalısınız.
  • Badem yağının hamile bayanlarda kullanımı: Badem yağı hamile bayanların vazgeçilmez olan doğal bir bitki yağı türüdür. Hamile bayanların doğumdan dolayı çatlak oluşan bölgelerinde kullanmaları önerilir. Oluşum göstermekte olan çatlakların giderilmesinde kullanılacaktır ve kesinlikle devamlı olarak kullanımında fayda sağlayacaktır.
  • Badem yağının kaş kirpik için kullanımı: Badem yağını kaş ve kirpiklerinizin bakımında doğal bir yağ olarak kullanabilirsiniz. Kaşalar için kullanımında birkaç damla ele damlatılarak harici olarak uygulanabilir. Kirpiklerde kullanım ise rimel içerisine bir kaç damla damlatılarak kullanımı sağlanır. Bunun yanı sıra kaş ve kirpiklerde daha fazla fayda sağlaması için Hint yağı ile karıştırılıp kullanılabilir.
  • Badem yağı saçlarda kullanımı: Badem yağı saç bakımında kullanılmakta olan harika bir etki sağlayıcı doğal bir yağdır. Gerek saçlarda gerekse saç derilerinde kullanımı sağlanmaktadır. Saçlarda saç köklerinde yedirilerek uygulanır ve bir kaç saat saçta bekletilir ve sonrasında ılık su yıkanır. Saç derisinde bu yağı kullanırken fazla olarak kullanımdan kaçınılmalıdır.
  • Badem yağı saç uçlarında kullanımı: Badem yağı saç uçlarına kullanımında oldukça etki göstermektedir. Boyalı olan saçlarda, röfleli olan saçlarda uygulanmasında hassas davranılmalıdır. Saç uçlarına nazikçe uygulanmalıdır ve fazla kullanılmamalıdır. Uygulandıktan sonraki aşamada iki saat saç uçlarında bekletilmeli ve bekleme süresi sonrasında ılık su ile durulanmalıdır.
  • Badem yağı sakal ve bıyık bakımında kullanımı: Badem yağı sakal ve bıyık bakımında kullanımında sakal ve bıyıkların daha gür olarak çıkmasını sağlayacaktır. 

Badem yağı doğal olarak elde edilmekte olan bir üründür. Bademlerin soğuk pres ile preslenerek elde edilmesinde hiç bir şekilde katkı maddesi olarak kimyasal madde içermediğini belirtir. Bu sayede bu yağın kullanımı oldukça faydalıdır.

Yayınlanma Tarihi : 27.07.2015 02:54:18

Badem Yağı Nasıl Kullanılır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Badem Yağı Nasıl Kullanılır"

gülcan

Badem yağını cilde de kullanabilirsiniz. Ama saç uzatmak istiyorsanız internette bulabileceğiniz dip bakım yağı çok daha etkili olur. Ayrıca likit keratin ile saçlarınızı onarırsanız çok çok daha hızlı uzar.

2016-08-08

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Rüyada Yağ Görmek

Rüyada yağ görmek, mirasa,mutlu yuvaya,hayatın eşsiz nimetlerinden istediği kadar yararlanmaya, keyfine para harcamaya yorumlanır. Eğer bu yağın kokulu olduğu görülürse çirkin söze, ahlaksız bir kadına işarettir. Yağ tortulu ise s...

Lycopene

Lycopene, domatese, pembe greyfurta ve karpuza kırmızı rengi veren maddedir. Sıradan bir renklendirici olmayıp, güçlü bir antioksidandır. Detoks yapıcı tesiri vardır. Erkeklerde prostat kanseri oluşumunu engeller. Sağlığımızı renk...

Atık Yağ Yönetmeliği

Atık yağ yönetmeliği 30 temmuz 2008 çarşamba günü Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından resmi gazetede yayınlanmıştır. Atık yağ yönetmeliği  sadece yaşadığımız kara için değil soluduğumuz havadan yer altı sularına kadar önemli yere...

Yağ Ayırıcı

Yağ ayırıcı, kullanılan yağı sudan ve diğer kısımlardan ayırmak için imal edilmiş cihazlardır. Araştırmalara göre bir litre atılan yağ bir milyon litre suyu kirletebilmektedir. Atılan yağlar donarak atılan su hatlarında tıkanmalar...

Gebelikte Balık Yağı Kullanımı

Gebelikte balık yağı kullanımı, balık yağı çok sayıda doymamış yağ asidi içeren, omega 3 olarak bilinen bir üründür. İnsan vücudu bunu üretemediğinden, dışarıdan alınması gerekir. Balık yağı kullanımı sadece gebeler için değil, sa...

Tatlı Badem Yağının Saça Faydaları

Tatlı badem yağının saça faydaları, içerisinde yüksek oranda E vitamini olan tatlı badem yağı saç ve genel sağlık için oldukça faydalıdır. Vücut güzelliği içinde tercih edilen tatlı badem yağı on yaş ve üzeri çocuklarda da kullan...

Yağ Asitleri

Yağ Asitleri, atom zincirlerinde 7-24 atomu bulunan organik asitlerdir. İki tür yağ asidi türü vardır. Bunlar; doymuş yağ asitleri ve doymamış yağ asitleridir. Bilinen tüm yağlar içerinde bu asitlerden bulunmaktadır. Fakat asitler...

Saç Yağı

Saç Yağı, Saçlarda yağ oluşması kişilerin sıkça karşılaşmış olduğu bir problem olmaktadır. Kişilerin eskilerden beri bu problemle karşılaştığı ve bu problemlerin oluşumlarının önlenemediği bilinmektedir. Tabi ki saç bakımı oldukça...

Rezene Yağının Faydaları

Rezene yağının faydaları, rezene yağı, rezene bitkisinin yapraklarından buhar yolu ile elde edilen bitkisel yağlardan biridir. Vücuda masaj yapılarak, soluma yöntemiyle, banyo suyuna ekleyerek ya da ağız yolu ile tüketilerek kulla...

Havuç Yağının Faydaları

Havuç Yağının Faydaları, Havuç yağı, havuç özünden elde edilen cildi besleyici ve sağlıklı bir yağ türüdür. İnsan sağlığı açısından birçok faydası bulunan havucun yağı da güzellik ve şifa dağıtmaktadır. Kozmetik sektöründe neredey...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yağ, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mart - 2017