Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Aspir Yağı

Aspir Yağı

Aspir yağı, Hindistan, Meksika gibi ülkelerde yetiştirilen devedikenini andıran aspir bitkisi sarı ya da turuncuya yakın bir renkte olur. Aspir bitkisinin tohumları presleme yöntemine tabi tutularak yağ elde edilir. Besin değeri oldukça yüksek bir bitkisel yağdır. Doğal bir acılığa sahip olan yağ, içeriği sayesinde sağlık için geniş yelpazede kullanılabilir. Pişirme yağı olarak ve cilt bakım ürünlerinde sıkça kullanımı tercih edilir.

Aspir Yağı Faydaları Nelerdir?

  • Aspir yağı içerisinde vücudun gerek duyduğu omega- yağ asitleri bol miktarda bulunur. İçerisinde yer alan linoleik asit kalp krizi, felç ve ateroskleroz oluşumları riskini azaltır. Kolesterole karşı iyi gelen aspir yağı kolesterolün sağlıklı seviyelerde kalmasını sağlar.
  • İçeriğinde yer alan omega- yağ asitleri kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur. Diyabete maruz kalan kişiler diyabeti kontrol etmek için aspir yağı kullanabilir. Diyabet hastalığının gelişimini de önleyici etkisi bulunmaktadır.
  • Aspir yağı E vitamini bakımından mükemmel bir kaynaktır. E vitamini vücutta birçok alanda ihtiyaç duyulan bir vitamindir. Bağışıklık sisteminin sağlıklı olmasını, serbest radikallerle mücadele etmeyi sağlar.
  • PMS belirtilerini azaltmak için faydalarından yararlanılabilir. Adet döneminde yaşanan hormonal dalgalanmaları ve yaşanan sıkıntıları azaltır.
  • Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisi sayesinde genel vücut sağlığı için faydalı olur.
  • Ruh sağlığına karşı iyi gelir. Uykusuzluk problemine yardımcı olur. Alzheimer hastalığı üzerinde olumlu etkileri olan bir yağdır.
  • Sindirim sistemini güçlendirir. Mide fonksiyonlarını arttırır, dalak ve karaciğer büyümesine karşı iyi gelir. Kabızlığa karşı iyi gelir.
  • Üst solunum yolu hastalıklarına karşı faydalı bir yağdır. Soğuk algınlığı, nezle, öksürük, astım gibi hastalıkların tedavisinde alternatif olarak kullanılabilir.
  • Yemeklik yağ olarak ve boya sanayinde kullanılan bir yağ türüdür.
  • Romatizma problemi yaşayanlar ağrı hissettikleri bölgelere harice uygulayabilir.
  • Damar sertliğine karşı faydalıdır.
  • Travma nedeniyle oluşan şişliklerde kullanılabilir.
  • Yüksek tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir.
  • Damarlarda kan akışını hızlandırarak dokulara daha fazla oksijen gitmesini sağlar.
  • Göğüs ve prostat kanserine karşı iyi geldiği bilinir.
  • Cinsel performansı arttırıcı etkisi vardır.
  • Bağırsak kurtlarının düşmesine yardımcı olur.
  • Vücuda enerji verir.
  • Kas sağlığını korur.

Aspir Yağı Cilde Faydaları Nelerdir?

  • Aspir yağı cilde parlaklık kazandırır.
  • Cilde uygulanan aspir yağı cilt tarafından hızlı bir şekilde emilerek ciltte yağlı bir görüntüye sebep olamaz.
  • Cildi nemlendirir ve yumuşatır.
  • Cilde sürüldüğünde ciltte dış etkenlere karşı bir tabaka oluşturarak koruyucu etki sağlar.
  • Akne tedavisi için yararlı bir yağdır.
  • Normal ve kuru cilt tipleri için uygundur.
  • Ciltte meydana gelen, yara, kesik ve kırışıklıklara karşı iyi gelir.
  • Bebeklerde pişik önleyici olarak kullanılabilir.
  • Ciltte gözeneklerin açılmasını ve döküntülerin önlenmesine yardımcı olur.
  • Cildin taze ve canlı bir görünüm kazanmasını sağlar.
  • Hamilelik anında ve doğum sonrasında meydana gelebilecek çatlaklara karşı kullanılabilir.
  • Bronzlaştırıcı olarak cilt için kullanılabilir.
  • Soğuk havalarda cilt kuruması ve çatlamasına karşı iyi gelir.
  • Bebek emziren kadınların göğüslerinde oluşan çatlak ve yaraların hızla iyileşmesini sağlar.

Aspir Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

  • İnce saç tellerine sahip olan kişiler düzenli olarak aspir yağı kullandığında aspir yağının faydalarından yararlanabilir. İnce saç tellerinin kalınlaşmasına, saçların gürleşmesine yardımcı olur.
  • Aspir yağı kuru ve mat saçlarda kullanıldığında saçların daha nemli ve bakımlı görünmesini sağlar. Saçlara parlaklık ve canlılık kazandırır.
  • Saç bakımı için üretilen birçok kozmetik ürün içerisinde aspir yağı kullanılır.
  • Saç derisinde dolaşımın artmasını sağlar.
  • Saç köklerini kuvvetlendirir.
  • Saçların hızlı bir şekilde uzamasını sağlar.
Aspir Yağı Zayıflatır mı?

Aspir yağı haricen ve dahili olarak kullanılabilen bitkisel bir yağ türüdür. Yemeklerde, salatalarda da kullanılarak tüm faydalarından yararlanmak mümkün olabilir. Aspir yağı tüm sayılan faydaların haricinde zayıflamak içinde sıkça başvurulan yağlardan biridir. Kalori bakımından zengin içeriğe sahiptir. 1 yemek kaşığı aspir yağı içinde yaklaşık olarak 120 kalori bulunur. Bu sebeple tüketilirken aşırıya kaçmamak ve dikkatli olmak gerekir. Göbeklerde biriken yağları eritmek için kullanılabilir. Zayıflamak için kür şeklinde kullanılabileceği gibi yemeklere eklenerek ya da dışarıdan haricinde kullanılabilir. Yemeklerden önce 1 tatlı kaşığı kadar tüketilebilir. Bir ay devamlı ve düzenli olarak tüketildiğinde ayın sonunda incelme fark edilebilir. 1 bardak kadar yoğurdun içine keten tohumu, doğranmış çilek ve 2 tatlı kaşığı aspir yağı eklenip kahvaltılık olarak tüketilebilir. Keten tohumu ile kullanıldığında zayıflama üzerinde daha etkili sonuçlar verebilir. Yağ tek başına tüketilmekte zorlanılıyorsa suyun içine eklenip içilebilir. Bir su bardağı ılıtılmış suya bir şeker kaşığı eklemek yeterli olur. Suyun ve yağın daha etkili olması içine elma sirkesi de ilave edilebilir.

Aspir Yağı Nasıl Kullanılır?

Aspir yağı haricen ya da dahilen kullanılabilir. Romatizmal ağrılar ya da şişlikler için ağrılı bölgelere günde 2 defa birkaç dakika masaj yapılarak kullanılabilir. Saç bakımı için yine avuç içine yeteri kadar dökülüp saç diplerine masaj yapılır ve tüm saça yağ yedirilip saç bir bone ya da havlu ile kapatılıp en az yarım saat bekletilir. Süre sonunda saçlar ılık su ve doğal bir şampuanla yıkanarak yağdan arındırılır. Cilt bakımı için kullanılacaksa direk cilde sürülebileceği gibi maske şeklinde de hazırlanıp kullanımı yapılabilir. 1 çorba kaşığı bal mumu, 1 çorba kaşığı bal, 6-7 damla aspir yağı ve 5 çorba kaşığı su bir kâse içinde homojen şekilde karıştırılıp elde edilen karışım masaj hareketleriyle cilde sürülür ve 15 dakika bekletilerek yıkanır. Maske özellikle ciltte meydana gelen kırışıklıklar üzerinde etkili olur. Aspir yağı yemeklerde gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Salatalara eklenebilir. Kızartma yağı olarak bile tercih edilebilir.

Aspir Yağı Zararları Nelerdir?

Aspir yağı bilinçli ve doğru kullanıldığında herhangi bir zarara yol açmaz. Fakat bazı durumlarda kullanılmaması gerektiği gibi bazı bünyelerde yan etkilere sebep olabilir. Cerrahi operasyonlardan önce ve sonra kullanımı tavsiye edilmez. Kan pıhtılaşmasını önleyici etkisi olduğundan cerrahilerde kanama riskini arttırabilir. İçeriğinde bulunan bazı maddelere karşı alerjik reaksiyonlar gelişebilir. Aşırı kullanım, geğirme, ishal, mide bulantısı gibi günlük yan etkilere sebep olabilir. Herhangi bir hastalık için reçeteli ilaç kullanan kişilerin kullanmaması gerekir.
Son Güncelleme : 20.01.2024 02:27:50
Aspir Yağı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Aspir Yağı Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Aspir Yağı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Göğüs Yağları
Göğüs Yağları
Göğüs Yağları, Göğüslere oluşan yağlar genellikle erkekleri ilgilendiren ve erkeklerde daha çok sorun haline gelen bir konudur. Bayanlarda bu sorun yağların belirgin hale gelmemesinden dolayı biraz daha az sorun olarak kabul edilmektedir. Bu bölgedek...
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Yılan yağı saça nasıl uygulanır? Saçlar için oldukça faydalı olan yılan yağının kullanımı da son derece kolaydır. Kullanımına geçmeden önce yılan yağı, saçların ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılayacak niteliktedir. İçerisinde yüksek oranda ...
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Mavi Anemon Çiçeği Yağı, Mavi anemon çiçeği dünyada özellikle kuzey yarım kürede yetişme göstermektedir. İskoçya başta olmak üzere; Japonya da Brezilya da gibi sıcaklığı düşük olan bölgelerde sıkça rastlanmaktadır. Bu bitki genellikle ılıman iklim bö...
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kandaki yağ oranı nasıl düşürülür, kanadaki yağ oranı, her insanın kanında bulunan ve hücre zarları ile bazı hormonların yapımında kullanılan bir maddedir. Kandaki yağ oranını, vücut kendi ürettiği gibi dışarıdan alınan besinlerle de yükselebilir. Me...
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Kurumuş yağ lekesi nasıl çıkar, Günümüzde kadınların en şikâyetçi oldukları çıkmayan kurumuş yağ lekeleridir. Sırf bu yüzden çocukların dışarıda oynamaları yasak hale gelmiştir. Fakat TV de verdikleri reklamlarda genelde belli markalarla kurumuş yağ ...
Keratin Yağı
Keratin Yağı
Keratin Yağı, Keratin aslında vücudumuzda bazı yerlerimizde bulunan bir proteinin adıdır. Keratin yağı en çok saçlarda olmak üzere tırnaklar ve dişlerde kullanılmaktadır. Keratin yağını herhangi bir sarraftan kolaylıkla ve oldukça ucuz bir fiyata bul...
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı, Hamilelikte genellikle kullanılan badem yağı cilt bakımı ve onarımı için kullanılır. Birçok bayanın baş belası olan hamilelik çatlakları günümüzde hep sıkıntı olmuştur hatta çoğu genç kız çatlaklara hazır olmadığı iç...
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Çilek Yağının Cilde Faydaları, Nefis, sulu ve ağızları sulandıran tadının yanında çileğin sağlık yönünden de faydaları vardır. Çilek yağı genelde ilaç ve kozmetikte çok fazla derecede kullanılmaktadır. Çileğin tadı ve güzelliği, lezzeti ile göz nuru ...
Alabalık Yağının Faydaları
Alabalık Yağının Faydaları
Alabalık yağının faydaları, Alabalık her balıktan farklı olarak omega 3 olarak çok zengin bir balıktır. Alabalık veya alabalık yağı çocukların ve gelişme çağındaki kişilerin tüketmeleri gereken önemli bir besindir. Ayrıca bütün insanlarda beyin ve ha...
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır, Keten tohumu çiğnenerek de yenilebilir fakat sert olması nedeniyle tam öğütülmediği için sindirilmeden vücuttan atılabilir. Fakat keten tohumunu öğüterek toz haline getirilerek suyla karıştırılarak tüketilebilir. A...
Ayı Yağı
Ayı Yağı
Ayı Yağı, günümüzde kullanım alanı pek bulunmamaktadır. Bu yağın kullanımı genellikle eski zamanlarda çok yoğundur. İnsanlar bu yağı genellikle deri yoluyla kullanırdı. Fakat yine de ağız yoluyla tüketenlerde vardır. Dinimiz yönünden bu hayvanın eti ...
Gaz Yağı
Gaz Yağı
Gaz Yağı, Gaz yağını hepimiz duymuşuzdur. Bu yağ eskilerde çok daha fazla miktarda kullanılmaktaydı. Yanıcı bir yağ olan gaz yağı petrol rafinelerinde petrolden sonra elde edilen bir yakıt türüdür. Benzin kadar yanıcı etkisi olmasa bile bu yağda yanı...

 

Göğüs Yağları
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Keratin Yağı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Alabalık Yağının Faydaları
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Ayı Yağı
Gaz Yağı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Katran Yağı Faydaları
Gres Yağı
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Kudret Narı Yağı
20 50 Motor Yağı
Acı Biber Yağı
Gliserin Yağı
Badem Yağı Yüze Nasıl Uygulanır
Tatlı Elma Yağı
Kekik Yağı Nasıl Yapılır
Hint Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Aloe Vera Yağı
Badem Yağı Sakal
Aynısefa Yağı
Zayıflama Yağları
Çam Terebentin Yağı Nasıl Kullanılır
Kabak Çekirdeği Yağı
Popüler İçerik
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı, Kişilerde oluşmakta olan sakal çıkmama sorunu kişiler için oldukça can sıkıcı bir durum olmaktadır. Her gün sakal tıraşı ...
Katran Yağı Faydaları
Katran Yağı Faydaları
Katran Yağı Faydaları, Günümüzde çok fazla duyduğumuz ve birçok insanın kullandığı ve bir o kadarda faydası bulunan katran yağı, birçok faydası ile bi...
Gres Yağı
Gres Yağı
Gres Yağı, makine parçalarında ve dişlilerde kullanılmakta olan bir yağ türüdür. Bu yağ eskilerden beri araç motorlarında, yük taşıma araçlarında, tra...
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Acı elma yağı bebeklerde nasıl kullanılır, Biz anne babalar, bebeğimiz olacağını öğrendiğimiz zaman çok heyecanlanırız, dünyalar bizim olur. Her şeyim...
Kudret Narı Yağı
Kudret Narı Yağı
Kudret Narı Yağı, Kudret narı botanik bir meyve olarak bilinmektedir. Bu meyve bir çok farklı isme sahiptir. Bu isimlerden bazıları ise: Papara, acayi...
20 50 Motor Yağı
20 50 Motor Yağı
20 50 Motor Yağı, Motor yağlarının üzerinde yazan 0-30, 0-40, 5-40, 10-40, 15-40, 5-50, 10-50, 15-50, 20-50, 10-60 gibi değerler yağın sıcak veya soğu...
Acı Biber Yağı
Acı Biber Yağı
Acı biber yağı, sırrı acısında saklı olan acı biberin yemeklere lezzet vermesinin yanı sıra cilt bakımı içinde etken maddelere sahiptir. Biber acılığı...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Göğüs Yağları
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024